13 diferenţe majore între Frumoasa şi bestia filmul live action şi animaţia clasică

1

Mulţi copii, cred că dacă au văzut animaţia clasică din 1991, ştiu povestea din timpuri străvechi. De aceea vă dau 13 motive să vizionaţi acest live action.

1. Belle e mai mult decât un şoarece de bibliotecă, e un inventator.

În efortul de o a face pe Belle o prinţesă mai activă, Watson şi Condon au decis s-o facă inventatorul familiei (tatăl ei a fost inventator în animație). Belle inventează o mașină de spălat haine pentru a petrece mai puțin timp făcând lucruri casnice. În timpul rămas citește şi învață fetițele din sat să facă același lucru. Din păcate, într-un sătuc aşa mic, Belle e considerată o ameninţare şi sătenii o dau ca exemplu negativ şi încearcă să-i distrugă invenţiile.

2. Maurice e un artist.

Tatăl lui Belle nu mai e „nebunul Maurice” cu care ne-a obișnuit animația. Maurice e un meşter care repară cutii muzicale pentru a le vinde în piața din apropiere. Ca Belle, Maurice e un spirit liber, ceea ce-l pune în contradicție cu locuitorii sătucului înguști la minte. Îi e devotat în totalitate fiicei, dar durerea pierderii soției nu-i permite să-și deschidă sufletul în totalitate în fața lui Belle.

3. Trecutul tragic al lui Belle e explicat, datorită magiei

În versiunea din 1991 nu se menționează nimic despre mama lui Belle, dar în live action lucrurile sunt foarte clare: mama lui Belle a murit când ea era doar un copil. Datorită unei cărți vrăjite, i se dezvăluie că mama sa a murit de ciumă în Paris. Bietul Maurice a trebuit să-și părăsească soția muribundă și să plece cu Belle înainte ca și aceștia să fie infectați.

4. Frumoasa și Bestia fac un mic ocol la Paris

Cei 2 folosesc cartea magică pentru merge la Paris, unde mama lui Belle a murit cu ani în urmă. (Watson cântă melodia „How Does a Moment Last Forever”, cântec pe care tatăl ei îl fredonează la începutul filmului). Înainte de a pleca, Belle ia cea mai dragă posesie a mamei sale: un trandafir de sticlă.

5. Există un motiv pentru care Bestia are un asemenea comportament

Așa tată, așa fiu. În animația clasică, prințul e un bădăran care o alungă pe vrăjitoare pentru că e în vârstă. Dar versiunea live action încearcă să ne explice de ce prințul a devenit nemilos. Când prințul era doar un băiețel, mama sa murit din pricina unei boli nemenționate, băiatul fiind a fost crescut de un tată brutal care l-a făcut pe prinț să-i semene. Astfel, la maturitate, el a devenit o brută, un fel de monstru ca tătăl său.

6. Chip e singurul copil al dnei Potts

În animația din 1991, Chip a avut o mulțime de frați și surori, dar în filmul lui Condon, e unicul copil. Totuși, e la fel de drăguț.

7. Unele versuri din „Gaston” au fost schimbate

Să nu intrați în panică când veți observa că unele versuri din „Gaston” au fost schimbate. Cum de data asta, Gaston nu mai are piept și bicepși de etalat în timp ce cântă, metoda sa de a vâna e explicată înduioșător.

8. Bestia primește un cântec de asemenea

9. Apare un nou personaj în castelul Bestiei

Stanley Tucci e Cadenza, un muzician de orgă care e însurat cu Madame de Garderobe (Audra McDonald), ei fiind îndrăgostiți nebunește. Energia sa dă viață castelului la sosirea lui Belle.

10. Vrăjitoarea e un personaj în film

Dacă în animație, vrăjitoarea apare doar menționată la început, în film are un rol mai semnificativ și motivația de a-l transforma pe prinț într-o bestie e mai bine explicată.

11. Bestia o tachinează pe Belle datorită operei lui Shakespeare

Prima discuție despreShakespare e atunci când minotaurul o critică pe Belle că-i place Romeo și Julieta. Bestia nu pierde nicio oportunitate s-o tachineze. Dar Belle mai târziu o prinde pe Bestie când citește Regele Arthur și cavalerii mesei rotunde, în care e prezentată povestea de dragoste dintre Guinevere și Lancelot.

12. De fiecare dată când cade o petală a trandafirului, castelul se cutremură

În nou film, trandafirul fermecat nu amenință doar servitorii că vor rămâne antichități, ci de fiecare dată când pică o petală, se produc distrugeri în castel. De fiecare dată când o petală pică, o parte a castelului e distrusă.

13. Și despre momentul GAY

Secvenţa gay  nu are loc între Gaston și LeFou (cum îmi imaginam). E momentul în care Madame de Garderobe îi îmbracă pe cei „3 muschetari” în femei. Doi se sperie și o iau la sănătoasa, pe când celălalt e chiar mulțumit de cum arată și pleacă la pas ca o femeie. E atât de scurtă secvența încât doar adulții, nu și copiii, vor prinde sensul ei.

Eu nu pot să vă urez decât VIZIONARE PLĂCUTĂ și să citiți review-ul acestui film scris de Garbea Raluca Florentina.

1 Comentariu
  1. Nickie Valeri spune

    Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thank you!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata