Cum a reușit încălzirea globală să oprească filmările pentru “The Revenant”

Primul trailer al filmului The Revenant a fost recent lansat, iar filmul a devenit deja una din cele mai așteptate producții ale anului. Regizorul laureat cu Premiul Oscar, Alejandro G. Iñárritu, a întâmpinat anumite dificultăți atunci când a trebuit să filmeze ultima scenă a filmului.

“The Revenant” spune povestea exploratorului Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), care pleacă într-o expediție alături de echipa sa. Filmul este o poveste dramatică despre viața și lupta pentru supraviețuire a lui Hugh în ținuturile sălbatice ale Americii secolului al XIX-lea.

Fiind o poveste despre supraviețuire și pentru a menține această atmosferă, Iñárritu avea nevoie de multă zăpadă pentru ultima scenă din film. Într-un interviu, regizorul a precizat că a întâmpinat dificultăți din acest punct de vedere. „Zăpada s-a topit, la propriu, în fața noastră. Am experimentat ce înseamnă încălzirea globală; plănuiam să filmăm ultima scenă din film într-un loc unde trebuia să existe zăpadă…dar nu am putut. Prin urmare, a trebuit să amânăm filmarea acestei scene.”

Iñárritu pregătește totul pentru a putea filma la Polul Sud. Având de filmat doar o scenă, filmările vor dura între 6-7 zile și, cel mai probabil, se vor finaliza la sfârșitul acestei luni.

În “The Revenant” îi putem vedea pe Leonardo DiCaprio (“Titanic”), Tom Hardy (“Legend”), Domhnal Gleeson (“Star Wars: The Force Awakens”) și Will Poulter (“We’re the Millers”). Leonardo DiCaprio a fost nominalizat de 5 ori la Premiile Oscar, dar nu a reușit să câștige prestigiosul trofeu. Ar putea “The Revenant” să îi aducă mult râvnitul premiu?

“The Revenant” va avea premiera în cinematografe pe 25 decembrie 2015 în SUA, iar în România pe 22 ianuarie 2016.

Alejandro G. IñárrituDomhnal GleesonLeonardo DiCapriooscarThe RevenantTom HardyWill Poulter