Jocurile foamei: Revolta partea a 2-a, un joc de-a șoarecele și pisica

                Jocurile foamei: Revolta partea a 2-a, titlu original The Hunger Games: Mockingjay – Part 2, e ultimul film din această serie. Seria a început cu Jocurile foamei (2012), apoi a fost continuată cu Jocurile foamei: Sfidarea (2013) şi Jocurile foamei: Revolta prima parte (2014) A fost regizat de Francis Lawrence, după un scenariu scris de Peter Craig, Danny Strong şi Suzanne Collins. Romanul din care a fost inspirat scenariul a fost scris de Suzanne Collins. Ce pot să spun?! În afară că e 3D e la fel de slab ca Jocurile foamei: Revolta partea a 1-a. A fost plictisitor pentru că nu prea a avut acţiune. Am fost mulţumit că în final vedem cum se termină. Din punctul meu de vedere a fost greşeală să împartă ultimul roman în 2 părţi. Dar ce nu fac producătorii pentru bani?! Oricum fanii acestui film cu siguranţă îl viziona, orice aş spune eu. 🙂 Am vizionat acest film, vineri de la ora 21:30 la cinema Dacia Reşiţa. Cu această ocazie, ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie.

                Al 4-lea film din serie începe de unde se termină 3-ul. Dacă mai ţineţi minte, Peeta a încercat s-o ucidă pe Katniss. Astfel, înfruntarea inală poate începe… Katniss trebuie să-şi rişte viaţa pentru a-i elibera de locuitorii Panem-ului şi pentru a-l asasina pe Preşedintele Snow. Acesta a devenit între timp obsedat de ideea de a o distruge. Astfel până la Capitol, Katniss şi rebelii au de trecut de capcanele mortale puse de creatorii jocurilor. Vor avea de făcut alegeri sfâşietoare, iar Katniss ca fi provocată. Oare va reuşi să-şi îndeplinească scopul?! Cum se va termina această quadrologie?! Veţi afla vizionând filmul la cinema.

                Actorii au fost prezentaţi în Jocurile foamei: Revolta prima parte, aşa că… mă voi rezuma strict la aceast al 4-lea film din serie. Liam Hemsworth, actorul care-I dă viaţă lui Gale, a suferit un accident în timpul filmărilor din Berlin, rănindu-se la gleznă. După moartea tragică a lui Philip Seymour Hoffman, actorul care i-a dat viaţă lui Plutarch Heavensbee, scenariul filmului a suferit modificări majore. De ce?! Producătorii nu a vrut să folosească un alt actor, iar prin CGI să fie înlocuit cu Philip. Au modificat scenariul astfle încât să nu mai fie nevoie de actor. Ce e drept, în această continuare actorul apare foarte puţin.

                Tebuie să recunosc că m-a surprins finalul. E adevărat… Sunt maxim 45 de minute de acţiune. Dar acele scene de acţiune le veţi trăi la intensitate maximă. Efectele speciale sunt geniale. Mi-a plăcut enrom transformarea lui Peeta care a fost chinuit psihologic de către preşedintele Snow şi de fiecare dată când îşi pierde controlul, devine un mutant şi încearcă să o ucidă pe Katnnis. Toţi doresc să-i ia viaţa şi chiar unii aşa-zişi aliaţi. Totul este pentru război, pentru izbândă. După cum spunea şi Gale: „Câteodată, să ucizi nu e personal”. În schimb Gale nu mi-a transmis nicio emoţie. Chiar dacă nu am fost fascinat de acest ultim film din serie, pot să recunosc că această serie e mult mai bună decât seria Twilight.

                Pentru fanii efectelor speciale, gen eu, Snow îi pune pe creatorii jocurilor să realizeze capcanele numite „coconi”. Când un astfel de „cocon” e declanșat veți vedea ce se întâmplă. Bineînțeles, nu vor fid oar capcane fizice. La un moment dat Snow va elibera mutanții pentru a-i vâna pe eroii noștri. Bine aţi venit la al 76-lea joc al foamei!!!

                M-au enervat aşa zisele discursuri. M-au plictisit. Parcă i-aş fi văzut pe politicienii noştri la TV. Dar mi-a plăcut finalul. Pot să spun că finalul a slavat filmul. Pentru cei care nu au citit cartea, finalul va fi imprevizibil. Nici eu nu am citit cartea. Dar aş avea totuşi ceva de criticat şi aici. După ce au tărăgănat acţiunea, care a fost cam inexistentă, de-a lungul a 2 filme, finalul mi s-a părut puţin greşit. Dar oricum Jennifer Lawrence în rolul lui Katniss face tot filmul. Toate aceste critici sunt nişte „greșeli” pe care un fan al acestei serii le poate trece ușor cu vederea.

                Probabil, cei care au citit cartea vor spune: „Cartea bate filmul!”. Și eu sunt de accord. De obicei cărțile sunt cu mult peste ecranizări. Nu pot să vă spun decât să mergeți s-o vedeți pe  Katniss Everdeen, tânăra provenită din cel mai sărac distrinct, luptătoarea pentru dreptate care a devenit un simbol al revoltei. A ajuns să lupte în acest joc al supraviețurii pentru a-şi salveze sora de la moarte. Acum îşi joacă ultima carte.

                În continuare vă las să urmăriți trailer-ul subtitrat al acestui ultim film din serie:

[review]

[rwp-review id=”0″]

CoinGalejennifer lawrenceJocurile foamei: Revolta - partea a 2-aKatnissLiam HemsworthpeetaPhilip Seymour HoffmanPlutarchsnowThe Hunger Games: Mockingjay – Part 2