The Favourite, un film de neratat

Din 22 februarie la cinema. Distribuit de OdeonFilm.

The Favourite este un film regizat de Yorgos Lanthimos după un scenariu scris de Deborah Davis și Tony McNamara.

Din distribuție fac parte: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult și Joe Alwyn.

Am văzut The Favourite la Grand Cinema Băneasa. Pelicula regizată de Yorgos Lanthimos a primit 10 nominalizări la Premiile Oscar, fiind apreciată atât de critici, cât și de public.

Olivia Colman joacă rolul reginei Anne a Marii Britanii. Anne preferă să petreacă timpul cu cei 17 iepurași de care are grijă decât să ia decizii esențiale cu privire la războiul cu Franța. Cea care conduce Marea Britanie este de fapt Lady Sarah (Rachel Weisz), ducesa de Marlborough, o femeie vicleană și care știe ce își dorește.

Poziția ei la palatul regal îi înfurie pe mulți, dintre care – Robert Harley (Nicholas Hoult), contele de Oxford care vrea ca Marea Britanie să încheie războiul cu Franța și să declare pace.

Viața la palat se complică și mai mult odată cu venirea lui Abigail Hill, nepoata lui Lady Sarah. Tatăl lui Abigail și-a pierdut toată averea familiei la jocurile de noroc. Rămasă fără titluri și fără avere, ea apelează la mătușa ei, Lady Sarah, pentru a-i oferi o slujbă la palat.

Trimisă să lustruiască podelele din bucătăria palatului, Abigail nu se mulțumește cu atât, căci este o fată cu ambiții mari. Ea atrage atenția unui nobil, Lordul Masham (Joe Alwyn). Apoi, printr-un plan gândit în cele mai mici detalii, o cucerește pe regina Anne cu personalitatea sa.

Sarah își dă seama imediat că Abigail este o amenințare pentru ea și, astfel, cele două încep o adevărată luptă pentru atenția reginei.

The Favourite este o poveste despre intrigi, putere, ambiții și interese. Scenariul este presărat cu umor negru și elemente satirice.

Distribuția este excelentă. Rachel Weisz, Olivia Colman și Emma Stone se descurcă extraordinar, oferind personaje complexe și dificile. Lady Sarah este puternică, inteligentă, însă, în același timp, feroce. Regina Anne este fragilă, naivă și ușor de manipulat, iar Abigail este ambițioasă, inteligentă și manipulatoare.

Distribuit de OdeonFilm, The Favourite ajunge în cinematografe vineri, 22 februarie 2019. Vizionare plăcută!

cinemaEmma StonemovieNicholas HoultOdeonFilmOlivia ColmanpremieraRachel WeiszThe Favourite