În căutarea lui Nemo, în căutarea fiului pierdut

0

                În căutarea lui Nemo, titlu original Finding Nemo, e o animație lansată în 2003 de studiourile Pixar. După ce aceste studiouri au fost cumpărate de Disney, în 2012 a fost relansată această animație dar în fomat 3D. Din păcate, a rulat doar dublat în limba română, așa că l-am ratat. Nu meg la animații dublate. Această animație a fost regizată de Andrew Stanton după un scenariu scris de acesta, Bob Peterson și David Reynolds. De ce scriu despre această animație abia acum? Pentru că iată… La 13 ani după această animație, pe 17 iunie 2016, se va lansa în cinematografe continuarea intitulată În căutarea lui Dory (Finding dory), a cărei acţiune se va petrece la 6 luni după aventura din această animaţie. În căutarea lui Nemo a fost un succes extraordinar. La un buget de 94 de milioane de dolari, a avut încasări globale de 936,7 milioane de dolari.

Nemo

                Doi peştişori „arlechini”, Marlin şi soţia lui, Coral, îşi admiră noua casă şi cuibul de 400 de ouă atunci când sunt atacaţi de o baracudă care-l lasă pe Marlin inconştient. Când se trezeşte, el observă că soţia lui este în ordine, dar toate ouăle, cu excepţia unuia, au dispărut. Marlin numeşte acest ultim ou drept Nemo, deoarece aceasta a fost ultima dorință a lui Coral.

Nemo

                Nemo se dezvoltă cu un mic handicap, având o aripioară mai mică din cauza deteriorării oului în timpul atacului, ceea ce-i limitează abilitatea de-a înota. Îngrijorat cu privire la siguranţa lui Nemo, Marlin devine mult prea protector şi îl face de râs în timpul unei excursii cu şcoala. Nemo se furişează afară din reciful de corali unde locuieşte şi este capturat de scafandri.

Nemo

                În timp ce încearcă să-l găsească pe Nemo (voce Alexander Gould), Marlin (voce Albert Brooks) se întâlneşte cu Dory (voce Ellen DeGeneres), un peştişor regal optimist şi bun la suflet care suferă de amnezie temporară. Vă dați seama ce echipă vor face un pește amnezic și un tată prea protector. De-a lungul aventurii cei 2 își vor face prieteni și vor întâlni o mulțime de pericole pentru a-l salva pe Nemo, care a fost dus într-un acvariu al unui dentist din Sydney. Cum se va sfârși aventura celor 2 peștișori vă las pe voi să aflați urmărind această animație superbă.

Nemo

                Echipa de realizatori de la PIXAR a trecut prin momente grele când a realizat animaţii cu monştri şi insecte, dar cea cu peşti a fost cea mai dificilă.  Au vizitat acvarii, au făcut scufundări în Monterey şi Hawaii, au stat şi au privit cu lunile cum înoată peştii pentru a reuşi să redea cât mai adecvat speciile de peşti şi cum înoată aceştia. Personajele sunt foarte variate, atât ca formă cât şi ca mărime (de la micul crevete Jacques, până la enorma balenă albastră). Ca să redea mişcările naturale ale peştilor, animatorii l-au consultat pe Adam Summers, profesor de Ecologie şi evoluţie la Universitatea din California.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Nemo

                Echipa de creatori a creat modele prin care să facă apa să se miste înainte şi înapoi. Recifurile de corali sunt organisme vii, astfel că fundalul nu poate fi unul static. Jesse Hollander şi Tank Unit au fost cei care s-au ocupat de lumini, modelaj, orice a avut legătură cu cabinetul dentistului și acvariul cu pești. Ei au creat acvariul şi au potrivit unghiurile de filmare pentru efecte reuşite de reflexie şi refracţie. Au alcătuit un set de piese pentru scenele în care apare cabinetul, iar cele 120.000 de pietricele care alcătuiesc fundul acvariului au fost potrivite bucăţică cu bucăţică. Echipa condusã de Michael Lerenzen a ajutat la crearea scenelor de acţiune spectaculoase în care apare mii de peşti, meduze şi în jur de 200 de broaşte ţestoase.  Muzica şi coloana sonoră compusă de Thomas Newman fac magia acetui film. E pentru prima dată când muzica e un personaj. 😉

Nemo

                Regizorul şi scenaristul Andrew Staton a trecut prin nişte evenimente asemănătoare în propria viaţă. O vizită la Marine World în 1992 i-a dat ideea unei animaţii care să se desfăşoare în lumea subacvatică, fermecătoare. captivantă şi plină de neprevăzut. Îşi aduce aminte când se ducea la dentist pentru a privi acvariul din cabinetul acestuia unde se afla un anume peştişor. Îşi imagina cum peştişorilor le e dor de casă şi cum pun la cale un plan de evadere să ajungă înapoi în ocean. Ultima piesã din acel puzzle ce urma să devină un nemaipomenit film de animaţie era propria relaţie pe care a avut-o Stanton cu fiul său. Când piciul avea 5 ani, acesta merge cu el în parc şi-l atenţiona să nu pună mâna pe unde nu e voie, să nu cadă, să nu atingă cine ştie ce obiect. Experiența de părinte grijuliu i-a fost transmisă mai departe lui Merlin.

Nemo

                În căutarea lui Nemo a primit premiul Oscar pentru cea mai bună animaţie şi alte 3 nominalizări la prestigioasele premii pentru: cel mai bun mixaj sonor, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun scenariu original.

                În căutarea lui Nemo s-a lansat în România pe DVD, Blu-ray şi Blu-ray 3D combo (2D+3D). E printre ultimele animaţii 3D lansate în România pentru că acesta e al 3-lea an în care nu se mai lansează filme/animaţii Disney în România. Mai nou animaţiile se lansează doar pe DVD. 🙁

Nemo[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata