0

Dune: Partea II este un film regizat de Denis Villeneuve după un scenariu scris de acesta împreună cu Jon Spaihts.

Din distribuție fac parte: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Léa Seydoux și Souheila Yacoub.

***

Am văzut Dune: Partea II la IMAX, Cotroceni, mulțumită invitației primite de la Vertical Entertainment.

Casa Atreides lovește din nou într-un sequel SF de succes care depășește Partea I cu o creație artistică îndrăzneață și uimitoare. Dune: Partea a doua spulberă așteptările deja foarte mari, scufundând spectatorul într-o narațiune complexă și profundă. Bătălia pentru controlul orașului Arrakis și al mirodeniilor ia căi neașteptate, în timp ce un protagonist eroic se luptă cu soarta versus destin. Costul victoriei poate fi o povară prea grea pentru a fi purtată.

Prințesa Irulan (Florence Pugh), fiica Împăratului (Christopher Walken), își amintește de măcelul sângeros al Casei Atreides. O linie de sânge care s-a întins pe nenumărate generații și a străbătut universul a fost anihilată într-un act oribil de trădare. Casa Harkonnen și conducătorul ei respingător, Baronul Vladimir (Stellan Skarsgård) împreună cu nepotul său criminal, Glossu Rabban (Dave Bautista), nu au declarat niciodată război și nu au luptat cu onoare. Ei și-au reafirmat controlul asupra comerțului cu mirodenii prin vărsarea de sânge. Irulan meditează la consecințele acestei crime odioase.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Wish

Dar, fără ca dușmanii lor să știe, Paul Atreides (Timothée Chalamet) și mama sa, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), au supraviețuit măcelului. Înfrângerea lui Paul și uciderea lui Jamis (Babs Olusanmokun) i-au asigurat un exil printre oamenii nisipurilor din Arrakis, cunoscuți sub numele de Fremen. Stilgar (Javier Bardem), liderul tribului Sietch Tabr, știe că poporul său este profund suspicios față de refugiații străini, o vrăjitoare Bene Gesserit și urmașul ei învins. Paul și mama sa nu au unde să se ascundă. Stilgar decide să îi ducă în subteran, în sanctuarele ascunse ale Fremenilor.

Prezența lui Paul și a Jessicăi stârnește controverse. Cei mai mulți fremeni vor să îi „dea înapoi în deșert”. Alții, inclusiv Stilgar, cred că Paul ar putea fi Lisan al Gaib, un mesia profețit care va uni Fremenii și va reda Arakis proprietarilor de drept. Pe de altă parte, Chani (Zendaya), nu crede în mituri sau legende. Dar, din fericire, Paul s-a dovedit a fi un războinic capabil, fiind sincer și dispus să învețe căile lor. Între timp, Jessica simte o oportunitate de exploatat. Fremenii au șansa de a strânge o nouă armată împotriva Baronului și a Împăratului. Paul trebuie să îmbrățișeze fervoarea religioasă a Fremenilor pentru a-și revendica dreptul său din naștere – o decizie pe care nu o ia cu ușurință, în ciuda furiei și a setei de sânge.

Dune: Partea II oferă un adevărat spectacol de aproape trei ore. Villeneuve (Sicario, Blade Runner 2049) explorează evenimentele de pe alte planete, esențiale pentru evoluțiile de pe Arrakis; nimic nu se întâmplă fără logică. Intriga complicată evoluează ca o pânză care încolțește încet fiecare personaj. Jessica, prințesa Irulan și femeile Bene Gesserit încearcă să dețină controlul. Dar Paul merge pe o cale care este numai a lui, dragostea lui Chani aprinzând o pasiune care îl leagă de poporul ei. Povestea lor de dragoste captivantă ridică miza. El înțelege devastarea pe care războiul o va aduce Fremenilor.

Compasiunea lui Paul este juxtapusă cu metodele nemiloase ale Casei Harkonnen. Baronul își prezintă cel mai tânăr nepot – diavolul psihopat Feyd-Rautha (Austin Butler) – și ridică miza sălbatică. Villeneuve se folosește de o deviere în actul al doilea pentru a portretiza cealaltă parte sinistră. Maica Reverendă și un alt acolit (Léa Seydoux) adaugă fitil la aceste flăcări. Aroganța lor este complet oarbă la evoluția puternică a Jessicăi.

Este evident că întreaga distribuție și echipă și-au făcut treaba foarte bine. Dune: Partea a doua beneficiază de costume splendide, o cinematografie uluitoare și o producție impresionantă care uimește continuu. Fiecare personaj al distribuției este unic în cadrul său. Fremenii au un stil de viață distinct în deșert. Împărțirea apei, mâncarea în comun și rugăciunile în spații apropiate afirmă o filozofie a comuniunii care depășește greutățile. Curtea somptuoasă și colorată a Împăratului este, de asemenea, complet diferită de sadismul Harkonnenilor. Diferite moduri de viață concurează pentru a prevala. Ciocnirea lor culturală alimentează scenele de acțiune epice și uluitor de impresionante.

Distribuit de Vertical Entertainment, Dune: Partea II a ajuns în cinematografe și este de neratat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata