Fight Club, sala de lupte

                Fight Club este inspirat din romanul cu acelaşi nume scris de Chuck Palahniuk, autor care la începutul carierei a fost respins de mai multe edituri când a încercat să publice una dintre primele sale cărţi – Monştri Invizibili, din cauza conţinutului deranjant. A scris Fight Club pentru a-i provoca şi mai tare pe editorii închişi la minte, însă, spre surprinderea lui, aceştia au fost de acord să o publice în 1996. Extraordinar de popular, Fight Club este un film provocator atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere vizual.

1

                Din păcate, Fight Club nu a reuşit să-şi acopere nici măcar jumătate din buget cu încasările din Statele Unite, iar de vină ar putea fi studiourile 20th Century Fox, care nu au apreciat potenţialul de casă al producţiei şi au schimbat în ultima clipă strategia de marketing pentru a minimiza pierderile. Oricât de usturător a fost pentru David Fincher insuccesul financiar al lui Fight Club, lucrurile s-au schimbat ulterior, când filmul şi-a făcut loc pe listele titlurilor cu cele mai neaşteptate răsturnări de situaţie. Totodată, Fight Club a fost considerat una dintre cele mai tranşante satire ale societăţii moderne.

2

                Viaţa e un iad. Fără bani, cu o slujbă monotonă şi stresantă, cu fiecare nouă zi la fel ca cea de ieri, un tânăr trăieşte fără speranţă de mai bine şi fără idealuri. Naratorul, căci despre ele este vorba, e un tip blând, manierat, care, chinuit de viața sa de funcționar, frecventează întâlnirile unui grup de într-ajutorare a bolnavilor de cancer numai pentru a avea din când în când parte de o experiență mai deosebită.

3

                La una din aceste ședințe, o întâlnește pe Marla, iar apoi se apropie de nebunaticul comis-voiajor Tyler Durden. În acest moment, viața naratorului se schimbă dramatic. Pătrunde în labirintul unui joc dur, anarhic, al unor lupte mortale, nemotivate. Devine membru al unui club unde învaţă să se bată, înlocuind, pentru a-şi dovedi puterea, amorțeala spiritului cu agresivitatea. Dar înţelege curând că nu acesta e răspunsul la întrebările sale.

4

                Când Marla Singer, o tipa senzuală şi excentrică, de care se îndrăgostesc atât naratorul cât și Tyler, devine un obstacol în calea lor, se declanşează un şir de evenimente derulate dement, complet scăpate de sub control, până la uitarea de sine.

5

                La Fight Club trebuie respectate 8 reguli:

1. Nu se vorbește despre Fight Club.

2. Nu se vorbește despre Fight Club!

3. Dacă cineva strigă STOP, șchioapătă sau bate cu palma în podea, lupta se încheie.

4. Doar doi tipi se pot bate odată.

5. Nu se desfășoară mai multe bătăi odată.

6. Se luptă fără cămăși și fără pantofi.

7. Luptele continuă cât e posibil.

8. Dacă cineva este la prima seară în Fight Club, trebuie să lupte.

6

                Cei 3 actori din rolurile principale formează un trio perfect. Ei sunt:

Edward Norton în rolul Naratorului;

naratorul

Brad Pitt în rolul lui Tyler Durden;

Nu uita sa citesti

Cleaner

Related Posts

Maria

Moana 2

tyler

Helena Bonham Carter în rolul Marlei Singer, iubita celor 2.

marla

                Știați că:

1. Regizorul David Ficher a folosit nu mai mult de 1500 de role de film , de 3 ori mai multe decât pentru un film de 120 de minute?

2. Replica ,,Prima regulă din Fight Club este că nu ai voie să vorbești despre Fight Club ” ocupă locul 27 în topul 100 al celor mai bune replici de film?

7

                Fight Club a primit o nominalizare la premiile Oscar pentru cel mai bun mixaj sonor.

8

                Abundând în imagini și efecte speciale spectaculoase, Fight Club menține un ritm alert și este genul de film energic și neliniștitor care transformă până și cele mai stranii imagini în ceva normal, inclusiv pe Meat Loaf în postura unui bolnav de cancer cu glande mamare enorme. Fiți atenți la SURPRIZA din final!!!

9

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui thriller psihologic:

                Fight Club s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.

BD

Cumpără BD

*Atenție spoiler*

                Dacă n-ați văzut încă Fight Club, vă rog să nu citiți mai departe!!!

poza

                După cum sigur ţineţi minte, Tyler Durden, unul dintre personajele principale ale filmului, există doar în mintea naratorului şi a fost creat de acesta doar pentru a scăpa de monotonia în care se trezise blocat. Naratorul întregii poveşti nu îl întâlneşte niciodată pe Tyler şi toate confruntările şi dialogurile dintre ei sunt de fapt monologuri şi manifestări ale imaginaţiei sale.

                Celebra scenă din film în care naratorul se luptă cu Tyler a fost recreată de Richard Trammel (un expert în editare video) fără Tyler, oferindu-ne astfel o idee despre cum ar fi arătat Norton în viziunea unui trecător, dacă filmul ar fi fost pe bune.

                Pentru cei care vor să vadă întreg filmul editat fără Tyler, creatorul materialului video a spus: „Nu am timpul şi nici atenţia necesară pentru a modifica întreg filmul. S-ar putea să mai modific câteva scene mai încolo, dar probabil din alte filme. Sincer, nu cred că ar fi un film prea bun luat ca întreg.”

[review]

[rwp-review id=”0″]

1 Comentariu
  1. Furia: Eroi anonimi altRadio

    […] oficial. Cum să nu-ți placă un film despre al doilea război mondial, în care joacă Brad Pitt (Fight Club) și Logan Lerman (Jurnalul unui adolescent timid), cu o poveste intrigantă și atât de tragică? […]

Cmentariile sunt închise