“Winchester”, o casă învăluită în mister

Distribuit de Vertical Entertainment

0

Winchester” este un film horror regizat de Michael and Peter Spierig după un scenariu scris de fraţii Spierigs şi Tom Vaughn.

Din distribuţie fac parte: Helen Mirren, Jason Clarke şi Sarah Snook.

Am văzut “Winchester” la Cinema City Sun Plaza. Filmul aduce pe marile ecrane o poveste învăluită în mister şi suspans, în centrul căreia se află o casă despre care se crede că este bântuită de mai multe spirite. Lucrul inedit despre această vilă imensă este că 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără nicio pauză, la ordinele stăpânei, sunt construite noi încăperi. Pelicula se inspiră din evenimente reale, iar casa există şi în prezent, putând fi vizitată în San Jose, California.

Regie şi scenariu

Helen Mirren o interpretează pe Sarah Winchester, văduva producătorului de arme, William Winchester. Ea şi-a pierdut soţul şi fiica, iar această tragedie a lăsat urme adânci. Crezând că este blestemată, la sfatul unui medium, Sarah începe să construiască casa Winchester, sperând astfel că va putea să aducă linişte pentru sufletele care au fost ucise de o armă Winchester.

Consiliul de conducere al companiei de arme angajează un terapeut pe nume Eric Price (Jason Clarke) pentru a evalua starea mintală a doamnei Winchester, asigurându-se astfel că este încă capabilă să conducă compania, unde aceasta deţine 51% din acţiuni.

Însă, Eric trece prin propria dramă, devenind dependent de diferite substanţe pentru a uita puţin din durerea care i-a marcat existenţa. El călătoreşte la misterioasa casă unde face cunoştinţă cu doamna Winchester, dar şi cu nepoata acesteia (Sarah Snook), care s-a mutat împreună cu fiul ei în casa mătuşii pentru a depăşi un moment greu din viaţa amândurora.

Nu uita sa citesti

Doamna Winchester susţine că spiritele care au murit din cauza armelor afacerii familiei o împing să construiască camerele în care ele şi-au găsit sfârşitul, astfel încât să se poată întoarce în lumea celor vii. Bineînţeles că, iniţial, Eric nu crede nimic, dar nu poate nega că au loc lucruri în acea casă care nu pot fi explicate. Ce se întâmplă cu familia Winchester, dar şi cu Price, rămâne să descoperiţi, vizionând pelicula!

“Winchester” este regizat de Michael and Peter Spierig, cunoscuţi pentru pelicule ca “Predestination” (2014) şi “Jigsaw” (2017). Consider că noul film adus de fraţii Spierig este unul cât se poate de reuşit, având în vedere că se bucură de prezenţa actriţei Helen Mirren, care impresionează încă o dată prin capacitatea de a interpreta personaje complexe.

Trebuie să recunosc că nu sunt o mare fană a filmelor horror, iar când merg la o peliculă a acestui gen, studiez cu atenţie trailer-ul şi toate detaliile posibile pentru a mă asigura că lungmetrajul nu va fi unul foarte sângeros sau care să mă sperie prea tare. “Winchester” este, în opinia mea, un amestec între horror şi thriller, care tinde mai mult spre thriller, exact ce mă interesează pentru că nu aş putea să vizionez niciodată un horror mult prea dur, de exemplu “Jigsaw”.

Decorurile sunt minunate şi redau aerul specific începutului anilor 1900, iar muzica completează perfect tabloul cinematografic.

Distribuit de Vertical Entertainment, “Winchester” a ajuns în cinematografe vineri, 16 februarie 2018. Vizionare plăcută!

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar