Power Rangers: 7 diferențe majore între film și serial

0

                Noi cei care am trecut de 30 de ani am crescut cu serialul Power rangers. În anii ’90, imediat după revoluție, au apărut primele programe prinse prin satelit. Așa că urmărwam la nemți seriale și animații. Așa am făcut cunoștință prima dată și cu Power rangers. De-a lungul anilor s-au realizat 2 filme:  Mighty Morphin Power Rangers: The Movie (1995) și Turbo: A Power Rangers Movie (1997) și o mulțime de seriale derivate: Mighty Morphin Power Rangers (1993-1996), Mighty Morphin Alien Rangers (1996), Power Rangers Zeo (1996), Power Rangers Turbo (1997), Power Rangers in Space (1998), Power Rangers Lost Galaxy (1999), Power Rangers Lightspeed Rescue (2000), Power Rangers Time Force (2001), Power Rangers Wild Force (2002), Power Rangers Ninja Storm (2003), Power Rangers Dino Thunder (2004), Power Rangers S.P.D (2005), Power Rangers Mystic Force (2006), Power Rangers Operation Overdrive (2007), Power Rangers Jungle Fury (2008), Power Rangers RPM (2009), Power Rangers Samurai (2011-2012), Power Rangers Megaforce (2013), Power Rangers Dino Charge (2015-2016) și Power Rangers Ninja Steel (2017).

                Eu am vizionat doar serialul Mighty Morphin Power Rangers. Înainte de acest film am încercat să revăd primele 2 filme pentru a face o comparație, dar trebuie să recunosc că nu am mai putut să le vizionez. Am citit multe recenzii despre acest reboot, care nu au fost nici pozitive, nici negative. Ghost in the shell în România a avut în majoritate cronici laudative, dar mie nu mi-a plăcut. Acesta e primul film Power Rangers care nu are nicio legătură cu serialul, prezentând povestea de început a ranger-ilor. Bineînțeles, e un film pentru fanii serialului. Cei care au vizionat serialul și nu le-a plăcut, îi sfătuiesc să evite acest film.

                Power Rangers a avut inițial un buget de 350 de milioane de dolari. La un asemenea buget, cu siguranță ar fi avut succes și s-ar fi realizat și o continuare. Doar că bugetul a ajuns la 100 de milioane de dolari. Rămâne de văzut dacă va avea succes și dacă producătorii se vor înhăma să realizeze și o continuare.

Articolul conține SPOILERE. Dacă nu ați vizionat filmul evitați să citiți mai departe!!!

1. Zordon e primul ranger ROȘU

Cea mai tare schimbare față de serial pe care au făcut-o producătorii e să-l facă pe Zordon un fost ranger, mai exact ranger-ul roșu. Acțiunea filmului începe în era neozoică, în urmă cu 65 de milioane de ani în care echipa lui Zordon e decimată de Rita Repulsa. Cu un ultim efort în salvarea lumii, Zordon îngroapă cele 5 monede ale puterii pentru ca noua generație de ranger-i să le găsească. Apoi se sacrifică pentru a o distruge pe Rita. (așa se explică dispariția dinozaurilor).

Față de serial, Zordon are un dar special. În momentul în care noii ranger-i vor reuși să se transforme, el va putea reveni în lumea celor vii. De fapt, se va folosi de noii ranger-i. Dar nu vă faceți griji: În loc se revină în lumea celor vii, îl va readuce la viață pe Billy.

2. Zordon și Rita au o istorie complicată

Zordon nu e singurul ranger din perioada neozoică. Tot în prolog aflăm că Rita Repulsa a fost rangerul VERDE, doar că dorind mai multă putere a ajuns să fie inamicul nr. 1 al echipei condusă de Zordon. Mi-ar fi plăcut să se pună mai mult accent pe relația dintre cei doi, dar…

Bineînțeles că Rita revine la viață 65 de milioane de ani mai târziu rămânând în posesia monedei verzi. Îl creează pe Goldar pentru a reuși să ia cristalul Zeo cu ajutorul căruia ar putea cuceri alte planete pe care se află viață, din vastul Univers. Doar că nu i-a pus la socoteală pe noii adolescenți care vor deveni Power Rangers.

3. Monezile puterii

Monezile puterii, care acum arată ca niște cristale colorate, au luat locul monezilor aurii cu dinozauri imprimați pe ele, monezile puterii fiind acum sursa puterii ranger-ilor. În serial, cu ajutorul monezilor aurii, adolescenții se transformau în ranger-i, acum în schimb monezile puterii își trag puterea din altă parte: de la rangeri-. De asemenea, față de serial, noii ranger-i au superputeri. În serial, Zordon le dă rangerilor monedele, în film aceștia le găsesc (mai degrabă monezile puterii îi găsesc pe ei).

4. Transformarea

Cum monezile puterii își trag puterea din ranger-i, transformarea e un proces doar visat la început (nu vă faceți probleme, Ranger-ul roșu rostește cuvintele: „E timpul transformării”). Pentru a deveni Power Rangers, cei 5 adolescenți trebuie să învețe să devină o echipă. Apoi se vor putea și transforma.

5. Fără Bulk și Skull

Din orășelul Angel Grove lipsesc Bulk și Skull. Ei nu apar în film. Dar apare un adolescent bătăuș care pare să țină locul celor doi.  Acesta se ia de Billy în centrul de detenție, iar Jason îi ia apărarea acestuia. Deși adolescenții sunt socotiți delicvenți, ei sunt buni la suflet.

6. Aflăm cine sunt cei 5 ranger-i

În serial nu prea aflăm cine sunt cei 5 cu adevărat, dar filmul ne spune exact cine sunt. Trini, rangerul GALBEN, își pune întrebări despre sexualitatea ei. Kimberly, rangerul ROZ, regretă că a trimis o poză cu o tipă goală unui coleg. Jason, rangerul ROȘU, se confruntă cu dezamăgirea tatălui său față de el. Zack, rangerul NEGRU, pare un tip dur, dar de fapt e foarte trist pentru că mama sa e grav bolnavă. Dar cel care mi-a plăcut cel mai mult l-am lăsat la final. Billy, rangerul ALBASTRU, e cel meseriaș, fiind „cireașa de pe tort”. Față de ceilalți ranger-i, el e autist și are o probleme cu adaptarea. Acest ranger merită toate laudele.

7. Apare Tommy Oliver în film?

Nu vă bucurați prea tare. După atâtea speculații, Tommy nu apare în film decât cu numele și asta abia după genericul de final. În această scenă profesorul îl strigă pe Tommy Oliver, dar acesta nu e în clasă, pe scaunul său fiind o jachetă verde. Dar cu siguranță îl vom vedea pe Tommy în continuarea acestui film. Producătorii și-ar dori ca rolul lui Tommy Oliver să fie preluat de o fată (în serial a fost un băiat) și astfel am avea 3 fete și 3 băieți.

BONUS

Doi actori din serialul Mighty Morphin Power Rangers au un cameo. Aceștia sunt Jason David Frank (Tommy Lee Oliver: Rangerul verde) și Amy Jo Johnson (Kimberly: Rangerul roz). Cei 2 îl fotografiază pe MegaZord.

Pentru recenzia filmului CLICK AICI.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar