A murit regizorul Wes Craven

0

Legendarul regizor al filmelor de groază Wes Craven, cunoscut pentru francizele “Scream” și “A Nightmare on Elm Street”, a murit duminică în reședința sa din Los Angeles. Avea 76 de ani.

“Cu mare tristețe vă informăm că Wes Craven a murit duminică în urma unui cancer cerebral”, potrivit unui comunicat al familiei regizorului.

Wes Craven a fost foarte bolnav în ultimii ani, însă a continuat să colaboreze la mai multe proiecte, inclusiv un nou film “The Girl in the Photographs”, care va avea premiera la ediția de anul acesta a Festivalului de la Toronto.

Craven nu a început imediat cariera în cinematografie. La început a lucrat ca profesor la Westminster College, cunoscut acum ca Universitatea Clarkson din New York.

El a devenit celebru în lumea filmului horror cu “The Last House on the Left” (1972), care a devenit un clasic al cinematografiei. Pornind de la acest succes, Craven a continuat să regizeze și să scrie scenariul pentru “The Hills Have Eyes”. A regizat și a scris scenariul și pentru un sequel lansat în 1985. După aceste câteva realizări cinematografice, Craven a cunoscut un adevărat succes cu “Swang Thing” (1982).

În 1984, Craven a lansat ceea ce urma să devină o serie de succes: primul film “A Nightmare on Elm Street”. Filmul l-a avut în distribuție pe Robert Englund în rolul lui Freddy Krueger, un monstru care bântuie un grup de tineri, în coșmarurile lor.

Un alt succes la nivel global a venit în 1996 odată cu lansarea comediei horror “Scream”, care a devenit, de asemenea, o franciză, ultimul film fiind “Scream 4” lansat în 2011.

Craven a mai regizat filme precum “The Serpent and the Rainbow” (1988), “Shocker” (1989), “The People Under the Stairs” (1991) și serialul “My Soul to Take” (2010).

Wes Craven a primit premiul pentru întreaga carieră la New York City Horror Film Festival (2012) și din partea Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films (1995).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata