Acasă, „invadați” de rasa BOOV

                Acasă e cea mai nouă animație de la Dreamworks. Regizat de Tim Johnson, Acasă e ecranizarea cărții pentru copii The True Meaning of Smekday, scrisă de Adam Rex în 2007. Acțiunea are loc pe Pământ, unde o rasă de extratereștri, Boov, ne invadează. Din păcate, am vizionat animația dublată în limba română, joi, 9 aprilie, la cinema Dacia Reșița. Știu, o să spuneți că nu-s normal…. Să vă spun cinstit, dacă rețeaua Cinema City ar fi adus animația subtitrată, aș fi vizionat-o la Timișoara. Dar rețeaua Cinema City nu a adus deloc această animație în rețeaua lor de cinematografe. Au procedat exact cum au procedat cu Exodus.

Acasă

                După 007 – Diamonds are forever, Sean Connery a spus că e prea bătrân pentru a-l interpreta pe James Bond și a spus că niciodată nu va mai juca rolul acestuia. A fost înlocuit cu Roger Moore, care era cu 2 ani mai în vârstă decât acesta. Dar Sean Connery a revenit în rolul lui Bond, în 007 – Never say never again, dar acest film nu face parte din seria de 23 de filme Bond. La mine se aplică aceeași regulă. Am spus că niciodată nu voi viziona o animație dublată la cinema, deoarece dublajul e pentru copiii până în 10 ani. Și uite că nu m-am ținut de cuvânt. De ce?! Răspunsul e simplu. A fost săptămâna altfel, mama mea a fost bolnavă, așa că am fost eu cu elevii ei la film. Bine că nu mi-au dublat și melodiile, că era prea de tot. Ceea ce vreau să vă spun e că unii dintre elevi nu au vrut să vină aflând că e dublat, dar până la urmă… nu s-au pus cu „nebunu” și au venit. 🙂 E o vorbă la noi, când faci pentru prima dată ceva „trebuie să primești o piatră în gură”. Norocul meu că am scăpat și nu am luat „nicio piatră în figură”. 😉 Dar despre ce e vorba în animație?!

Acasă

                Un grup de extratereştri caută refugiu pentru a scăpa de duşmanii lor, Gorgii (Gorgs) ascunzându-se pe Pământ. Pământul este ocupat de specia Boov, nişte creaturi simpatice şi inteligente, conduse de Căpitanul Smek (voce Petre Lupu). Toţi pământeniii sunt mutaţi într-un oraş special construit pentru ei, în timp ce toată rasa Boov este ocupată cu reorganizarea planetei. Mai e de spus că rasa Boov îi consider pe pământeni niște ființe fără minte, inferiori lor.

Acasă

                Dar… O fetiţă pe nume Gratuity „Tip” Tucci (dublaj Letiția Vlădescu) e despărțită de mama sa și trăiește în apartament alături de pisicuța sa, Pig. Ea face cunoștință cu Boov-ul numit Oh (dublaj Alexandru Gorghiu), care din cauză că dorește atenție face o greșeală enormă: trimite o invitație pentru petrecere la toată GALAXIA, inclusiv Gorgilor. Din cauza acestei greşeli și a altora (în număr de 62), Oh devine un fugar urmărit de poliție. Acesta se va întâlni din întâmplare cu Tip, cu care va forma o legătură de prietenie și vor porni împreună în căutarea mamei ei/lui, Lucy  (dublaj Adina Lucaciu).

Acasă

                Acasă e o animație a cărei acțiune se concentrează pe prietenia dintre un copil pământean și un extraterestru din rasa Boov. În această aventură, cei 2 eroi descoperă că au mai multe în comun decât ar fi crezut vreodată.

Acasă

Oh e un extraterestru harnic, care are nevoie de atenție, neastâmpărat și care își schimbă culoarea în momentul în care are anumite emoții. De exemplu, când minte, Oh are culoarea verde. În momentul în care șansa unei misiuni scade sub 50%, rasa Boov o ia efectiv „la sănătoasa”. 😀

oh

Eroina noastră, Tip, e curoajasă, rebelă și nu concepe să triască fără mama ei, pe care o iubește enorm;

tip

Căpitanul Smek, conducătorul rasei Boov, este un laş şi îşi asumă meritele celorlalţi. El a „inventat” principiul că cea mai bună luptă e fuga. Întreaga specie Boov îl vede pe căpitanul Smek ca pe un adevărat lider, care face orice pentru ca specia să supraviețuiască;

smek

Un alt personaj importat, pe care am omis să-l menționez, e Kyle, un polițist a cărui misiune e să recupereze parola email-ului lui Oh, pentru a preveni un dezastru. Oh îl consider pe Kyle un prieten, deoarece numai Kyle vorbește cu Oh în timp ce dirijează circulația. Toți ceilalți îl evită pe bietul Oh.

kyle

Nu uita sa citesti

                Acasă e în primul rând un film pentru copii, aşa că… înţeleg de ce rulează dublat. Dar avem şi noi chef, cei cu vârsta mai mare de 10 ani, să vizionăm animaţiile (filmele pentru copii) subtitrate. Ar trebui să ruleze toate filmele dublate şi atunci sigur m-ar pierde de client.

Acasă

                Copiii vor îndrăgi imediat personajele. Să vă spun cinstit, am uitat cum e cu copiii de grădință la film. Se entuziasmează din orice: baloane care ies din ecran, personaje, culori ș.a.m.d.. Și să nu uit!!! Inclusiv copiii a căror mama mea e dirigintă au plâns la această animație. E superb realizată, punând accentul pe prietenie, pe familie și pe cât de important e să nu MINȚI. E o animație plină de învățăminte pe care orice copil și orice adult trebuie s-o vadă. Cu toții avem ceva de învățat.

Acasă

                Coloana sonoră e bestială și majoritatea pieselor au fost compuse pentru această animaţie de Rihanna. Melodia care mi-a ajuns la suflet a fost Toward the sun. O altă melodie pe care o veți recunoaște e Feel the light interpretată de J Lo (Jennifer Lopez). Bine că nu au dublat și aceste melodii, dar pentru pitici ar fi trebuit să le traducă, pentru că nu înțeleg toți limba engleză.

Acasă

                Oricum, presupun că majoritatea cunoașteți vocile lui: Rihanna (Tip), Jim Parson (Oh), Steve Martin (căpitanul Smek) și Jennifer Lopez (Lucy). Vreau să vă spun că nu se compară vocile originale cu dublajul. Abia aștept să se lanseze pe blu-ray 3D să-l revăd în limba originală și nu dublat. Din cauza dublajului nici nu voi da 10 la această animație, dar voi reveni asupra notei în momentul în care o  voi revedea în limba originală.

Acasă

                Știați că Acasă, e prima animație Dreamworks care are ca personaj principal o fetiță de culoare?!

Acasă

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei animații în două moduri pentru a vedea diferența:

i) dublat

ii) engleză

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise