Annie, un film adorabil pentru întreaga familie

                Annie e noua versiune a poveștii binecunoscute care a fost ecranizată, cântată și ne-o prezintă pe orfana Annie în căutarea părinților ei. Annie a mai fost ecranizat în 1982 și a fost foarte bine primit de critici. Din păcate, versiunea din 2014 nu a mai avut același succes la critici, dar a avut la public. Magia spectacolului care a primit nu mai puțin de 7 premii Tony este adusă de regizorul Will Gluck, care combină excelent muzica cunoscută cu decorul modern al New York-ului, scenariul fiind scris de Will Gluck şi Aline Brosh McKenna.

Annie

                Annie este o copilă orfană, dar optimistă. Fiind abandonată de părinţii ei, care iniţial au promis că se vor întoarce într-o bună zi, fetiţa duce o viaţă oribilă alături de Miss Hannigan. Dar totul se schimbă în momentul în care un candidat la primăria New York-ului, Will Stacks, îi salvează viața. El ia o decizie pentru a câștiga procente în lupta electorală și devine tutorele acestei fetițe orfane. Stacks se laudă că este îngerul ei păzitor, dar firea optimistă a lui Annie şi convingerea că soarele va răsări şi-n viaţa ei vor arăta că, de fapt, lucrurile ar putea sta chiar pe dos.

Annie

Quvenzhané Wallis, nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în filmul Tărâmul Visurilor, joacă rolul lui Annie, un copil părăsit de părinţi, care se luptă să-şi croiască un drum în viaţa dură de pe străzile New York-ului. A primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul din Annie, la categoria cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/muzical;

annie

Jamie Foxx e Will Stacks, un politician bogat şi un mogul al telefoanelor mobile. Personajul său a fost creat după modelul mogulului Oliver Warbucks;

stacks

Rose Byrne e Grace Farrell. Am fost uimit s-o recunosc după ce am văzut-o ieri în Spioana. De această dată, joacă un rol cu totul diferit. Ea e adjuncta isteaţă a lui Stacks şi singura figură maternă pentru Annie;

grace

Bobby Cannavale e Guy Danlily, consultantul de campanie şmecher şi manipulator al lui Stacks;

guy

Cameron Diaz e domnişoara Colleen Hannigan, o tipă obsedată de control și care administra fosta casă în care locuise Annie alături de cele 4 surori vitrege. Ce mai… E o adevărată scorpie, semănând enorm cu Cruela De Ville 🙂 Știți voi… Vrăjitoarea care vrea să ucidă pui de dalmațieni pentru a-și face o haină;

Hannigan

Adewale Akinnuoye Agbaje e Nash, bodyguard-ul şi şoferul lui Stacks. El se dovedeşte a fi un prieten foarte bun cu Annie;

nashDavid Zayas e Lou, proprietarul unui magazin, prieten cu Annie şi care a făcut o pasiune pentru domnişoara Hannigan.

lou

                Trebuie să recunosc că nu am vizionat acest film la cinema. De ce?! Când am vrut eu să-l vizionez rula doar dublat. Din păcate, nu suport dublajul făcut de actorii noştri. Nu seamănă deloc vocile lor cu vocile actorilor americani. Dar copiii nu au de unde să ştie aceste lucruri. Eu oricum am vrut să văd filmul pentru coloana sonoră care cuprinde melodii ca: Opportunity, Tomorrow, Maybe şi It’s the Hard-Knock Life.

Annie

                Aceste melodii au fost îndrăgite de generații la rând, de familii de pretutindeni care s-au îndrăgostit iremediabil de acest muzical. Coloana sonoră conţine înregistrările noi ale renumitelor cântece ale filmului, dar și cântece noi interpretate de Sia, Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Rose Byrne sau Bobby Cannavale.

Annie

                Am aşteptat „cu sufletul la gură” ca acest film să se lanseze pe blu-ray să-l vizionez. Și iată că cei de la Empire Film l-au lansat și a fost remasterizat în 4K.

Annie

                Singurul meu regret e că au început să se dubleze filmele pentru copii. Nu doar filmele, ci și animațiile. Eu sunt înnebunit să vizionez filmele la cinema. Un ecran imens și sunet pe măsură. Acasă… Indiferent ce sistem home cinema sau televizor ați avea, nu se compară cu un film vizionat la cinema. Dar asta e… Dacă filmele rulează dublate la cinema, le văd acasă. Cel mai elocvent exemplu sunt cei de la Forum Film care aduc în cinematografe animațiile 3D doar dublate. Le aduc și subtitrate, dar în format 2D. Trebuie să fiu tâmpit să merg la o animație 2D subtitrată, când animația ar trebui să fie 3D.

Annie

                Annie a fost nominalizat și la categoria Cel mai bun cântec, Opportunity.

Annie

                În continuare, vă las să urmăriți trailer-ul subtitrat în limba română:

                După cum spuneam și mai sus, Annie s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Filmul îl puteți achiziționa din magazinele de specialitate la prețul de 30 de lei DVD-ul și 70 de lei BD-ul.

bd

DVD 30 lei                 BD 69 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise