0

Belle este o animație japoneză scrisă și regizată de Mamoru Hosoda și produs de Studio Chizu.

Filmul a avut premiera mondială la data de 15 iulie 2021, la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost primit foarte bine de critici, fiind ovaționat minute în șir. În Japonia, a fost lansat în cinematografe la 16 iulie 2021. În România, va fi disponibil în cinematografe începând cu data de 4 februarie, cu avanpremiera pe 29 ianuarie.

Am văzut Belle la Cineplexx, Mall Băneasa. Nu sunt fană anime și nici nu am avut ocazia să văd vreun film anime, așadar am mers la Belle fără mari așteptări și pot spune că m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Belle abordează diferite teme, cum ar fi: încrederea și stima de sine, traumele din copilărie, viața reală versus viață creată în online, prietenia și curajul de a fi tu însuți.

Belle a fost prezentat ca fiind o interpretare a poveștii clasice Frumoasa și Bestia, însă consider că nu păstrează foarte multe subiecte din basmul care a fermecat o lume întreagă. Lucru bun deoarece ne prezintă o poveste nouă, cu teme cât se poate de actuale.

Probabil că vă întrebați cine este Belle? Suzu Naito este o tânără în vârstă de 17 ani, care și-a pierdut mama la o vârstă fragedă. Tragedia a transformat-o într-un copil timid și lipsit de încredere în forțele proprii, ce întâmpină dificultăți în a socializa cu cei din jurul său, preferând să stea retrasă de restul lumii. Mai mult decât atât, Suzu își pierde capacitatea de a cânta și simte că și-a pierdut vocea.

Totul se schimbă atunci când Suzu se alătură, fără tragere de inimă, lumii virtuale a lui „U”, o comunitate online care deține peste 5 milioane de utilizatori, în care o poți lua de la capăt ca o persoană nouă. Când se conectează pentru prima dată, U îi generează un avatar cu un păr roz uluitor de frumos, iar lui Suzu îi este greu să creadă că această persoană este chiar ea. Ea numește avatarul Bell și descoperă că poate împărtăși lumii vocea ei frumoasă și cântecele sale emoționante. Pe măsură ce câștigă popularitate, descoperă că faima în online este generată atât de urcușuri palpitante, cât și de coborâșuri devastatoare.

Nu uita sa citesti

Ramon

Babylon

Related Posts

Cerând ajutorul prietenei sale, Hiro Betuyaku, Suzu începe să susțină concerte și urmărește cum Bell se transformă într-o personalitate iubită în comunitatea online. Fanii ei încep să se refere la ea ca Belle, cu un E la final, o referire la cuvântul francez care înseamnă frumoasă.

Când o bestie înfiorătoare tulbură liniștea din comunitatea U, Belle este nevoită să își amâne concertul. Suzu devine intrigată de Bestie și face tot posibilul pentru a îi înțelege acțiunile, în cele din urmă împrietenindu-se cu utilizatorul neînțeles.

Evident, avem Frumoasa și Bestia pentru o eră digitală, însă cum am precizat mai sus consider că nu sunt multe asemănări între Belle (animația) și basmul care a fermecat copilăria atâtor copii din întreaga lume.

Coloana sonoră este excelentă. Menționez că am văzut animația originală cu cântecele în limba japoneză și mi-au plăcut mult melodiile.

Mesajul lui Belle este clar: avatarul digital al lui Suzu i-a dat curajul de care avea nevoie pentru a cânta din nou și pentru a fi ea însăși, pentru a readuce în viața ei lumina care a lipsit de când și-a pierdut mama. Ca Belle, ea poate împărtăși cu ceilalți bunătatea din inima ei, chiar dacă la început trebuie să o facă într-o lume virtuală. Ea își folosește talentul pentru a atinge vieți, iar spre final curajul ei va inspira foarte multe persoane.

Distribuit de BadUnicorn, Belle poate fi văzut în cinematografele din țară. Vizionare plăcută! 😊

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata