2

Black Adam este un film american, care are la bază personajul DC Comics cu același nume. Produs de New Line Cinema, DC Films, Seven Bucks Productions și FlynnPictureCo., este un spin-off al filmului Shazam! (2019), precum și al unsprezecelea film din DC Extended Universe (DCEU).

Regizat de Jaume Collet-Serra și scris de Adam Sztykiel, Rory Haines și Sohrab Noshirvani, Black Adam are următoarea distribuție: Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, Quintessa, Swindell, Bodhi Sabongui și Pierce Brosnan.

***

Am văzut Black Adam la Cineplexx Băneasa, mulțumită invitației primite de la Vertical Entertainment. Filmul m-a surprins într-un mod foarte plăcut, având o poveste bine scrisă, cu un personaj complex, care ne arată că poți să devii un erou, chiar dacă nimeni nu îți dă o șansă. Filmul se bazează pe scene de acțiune care beneficiază de efecte vizuale uluitoare.

Dwayne Johnson lovește atât răufăcătorii, cât și supereroii,  ca un zeu antic cu un instinct ucigaș. El aruncă, electrocutează și literalmente sfâșie inamicii fără să depună niciun efort. Black Adam este invincibil. Acțiunea orbitoare salvează narațiunea simplă; ceea ce are ca rezultat un spectacol de cinema care ar trebui să-i încânte pe fani. O scenă uimitoare la mijlocul creditelor pregătește scena pentru o confruntare epică.

Acum 5000 de ani, în Kahndaq-ul din Orientul Mijlociu, un rege nemilos a înrobit populația pentru a căuta un minereu prețios. Proprietățile magice ale lui Eternium i-ar permite să construiască Coroana lui Sabbac, un obiect care a valorificat puterea demonică. Un băiat tânăr, Hurut (Jalen Christian), s-a răzvrătit împotriva regelui, dar a plătit un preț sever. Faptele lui nobile au fost remarcate de vrăjitori, care au decis că oamenii au nevoie de un campion.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

În prezent, o bandă criminală conduce Kahndaq-ul. O profesoară, Adrianna Tomaz (Sarah Shahi), fratele ei Karim (Mohammed Amer) și fiul ei neînfricat Amon (Bodhi Sabongui), încearcă să împiedice banda să găsească coroana îngropată. Aflată în pericol, Adrianna îl eliberează pe Teth-Adam (Johnson).

Amon crede că Teth-Adam s-a întors pentru a elibera Kahndaq-ul de banda criminală, chiar dacă Teth-Adam clarifică că nu este un erou sau un salvator. Miturile l-au înțeles greșit. Trezirea lui o determină pe Amanda Waller (Viola Davis) să contracareze noua amenințare semnificativă. Societatea Justiției din America, condusă de Hawkman (Aldis Hodge) și Dr. Fate (Pierce Brosnan), aduce noi recruți, Atom Smasher (Noah Centineo) și Cyclone (Quintessa Swindell), pentru a-l opri pe Teth-Adam. Dar, ei subestimează foarte mult abilitățile țintei lor. Pe măsură ce Kahndaq erupe în haos, banda criminală continuă să caute coroana maleficului.

Black Adam este desăvârșit. Mă așteptam la putere, zbor și fulger, dar am fost total surprinsă de viteza lui uluitoare. Flash are concurență serioasă. Efectele vizuale cu mișcare ultra-lentă sunt uluitoare. El sfâșie pe rând membrii bandei criminale, în timp ce gloanțele și rachetele trec pe lângă el, fără să îl rănească. Societatea Justiției primește același tratament brutal. Este hilar să-l vezi pe Hawkman încercând să salveze fiecare răufăcător pe care Black Adam îl aruncă într-o secundă. Nu capturează prizonieri și nu oferă milă nimănui. Este clar că oricine intră în arenă cu acest individ, nu are șanse să scape cu viață.

În ce privește celelalte personaje, Hawkman arată cool, dar are o atitudine enervantă și agresivă. Dr. Fate vine cu profeții, însă se repetă mult prin ceea ce spune. Cyclone are cea mai bună personalitate, dar aflăm puțin despre ea. Filmul îi aruncă pe toți în luptă fără o familiaritate stabilită. E greu să-ți pese de personajele pe care nu le cunoști.

În concluzie, Black Adam este un film bun, aș zice că se află printre cele mai bune filme DC lansate în ultimii ani. Povestea este simplă, însă funcționează bine, fiind acompaniată de multe scene de acțiune complexe, cu efecte vizuale care te vor surprinde. Ritmul este alert, nu ai momente de respiro, iar finalul ne face să fim entuziasmați cu privire la viitorul DC.

Distribuit de Vertical Entertainment, Black Adam a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

2 Comentarii
  1. badin spune

    Pot sa spun doar ce usurare sa gasesc un individ care intelege cu adevarat despre ce vorbesc pe net. De fapt, stii cum sa scoti o problema la lumina si sa o faci importanta. Din ce in ce mai multi oameni chiar trebuie sa se uite la asta si sa inteleaga aceasta parte a povestii. Am fost surprins ca nu esti mai popular, avand in vedere ca detii cu siguranta cadoul.

  2. Victor spune

    slab spre foarte slab, cliesee multe bagate la gramada si facuta o varza de proportii plus ceva propaganda Woke, noroc ca nu e chiar atit de multa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata