The choice, alegeri bune sau rele sunt ale noastre

Vino să mă ofitici, iubito. Pentru tot restul vieții!

0

                The choice, titlu tradus la noi Alegerea, e un nou film romantic al cărui scenariu e inspirat după un roman scris de Nicholas Sparks. Scenariul a fost scris de Bryan Sipe, iar de regie s-a ocupat Ross Katz. Cu un buget de 10 milioane de dolari, The choice a avut încasări de doar 23 de milioane de dolari. E ultimul film inspirat din romanele lui Sparks. Eu nu am citit romanele acestuia, dar am vizionat filmele și mi le-am cumpărat pe cele care mi-au plăcut. Cu siguranță un film nu se va ridica la nivelul unei cărți. Când citiţti o carte vă imaginaţi într-un fel acțiunea, iar filmul prezintă ce și-a imaginat regizorul. Din această cauză există șansa ca cei care au citit cartea să nu se regăsească în ecranizare. The choice nu a fost adus în cinematografele din România, el fiind lansat direct pe DVD.

              Iubirea? Relație serioasă? Responsabilitate? Familie? Burlacul pe numele Travis Parker (Benjamin Walker) consideră că aceste lucruri nu sunt pentru el. Are un job perfect și prieteni adevăraţi. Este interesat de vânătoare, pescuit, se ocupă cu sportul extrem și evită relațile serioase. Dar nu s-a născut încă omul care a reușit să scape de dragostea adevărată… Când în casa vecină apare Gabby Holland (Teresa Palmer), o domnişoară liniștită şi graţioasă, viața lui Travis se schimbă. Doar că Gabby e implicată e într-o relație cu doctorul Ryan McCarthy (Tom Welling), iar Travis are o relație cu Monica (Alexandra Daddario). Singura care crede că Travis și Gabby sunt potriviți unul pentru celălalt e Stephanie Parker (Maggie Grace), sora lui Travis.

                Care e secretul vieții? Totul se reduce la decizii. Decizii mici și mărunte care sunt aparent nesemnificative ne deschid calea celor majore, care ne schimbă viața. Fiecare potecă pe care o urmați duce la o altă alegere. Fie ea bună, fie ea rea, e alegerea noastră. Unele alegeri pot schimba totul. Fiecare moment afurisit pentru tot restul vieții noastre depinde de ele. Nimeni nu poate spune că a luat în viață doar deciziile bune.

                Am fost fascinat de descrierea pe care i-o face Gabby lui Travis. L-a citit din start. Din punctul ei de vedere, Travis e lipiciul. Băiatul bun care a deprins arta farmecului sudic. Femeile îi dau tot ce vrea. Nu a fost îndrăgostit niciodată pentru că face un pas înapoi când dă de greu. De aia are acel scaun în fața casei. Acel scaun singuratic. Unui bărbat cu un singur scaun îi place să stea singur. Relația dintre Travis și Gabby e una în care cei doi se oftică reciproc. E și ceea ce lui Travis îi place la Gabby. E o tipă care nu se lasă ușor și rezistă farmecelor sale.

                Nu e un film romantic banal. E și o dramă în care evenimentele de pe parcurs iau o întorsătură urâtă. Totul depinde de alegerile pe care luăm, fie că sunt bune, fie că sunt rele. Locațiile unde s-a filmat sunt superbe. Filmările au avut loc în Carolina de Nord, Welmington. Ce e frumos în această zonă? Peisajele și toate frumusețile care fac parte din natură. E un alt stil de viață. Totul se mișcă cu încetinitorul și oamenii sunt făcuți cu timp. Natura e un alt personaj în acest film.

                The choice a intrat în top 10 al filmelor mele romantice preferate alături de: The longest ride, The notebook, Age of Adeline, The ghost, Dirty dancing, Titanic, The lucky one, Pretty woman și Safe haven.

The choice s-a lansat în România pe DVD şi îl puteţi achiziţiona cu doar 20 de lei.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar