Creed, moștenirea lui Rocky

0

                Creed este regizat de Ryan Coogler, un tânăr regizor de la Hollywood. Ideea filmului îi aparţine lui Coogler, iar scenariul este scris de el în colaborare cu Aaron Covington. E primul film din seria care l-a făcut celebru pe Sylvester Stallone al cărui scenariu nu e scris de acesta. Nici nu m-am mai gândit că seria va mai continua după Rocky Balboa. Am vizionat filmul la Cinema City Timişoara pentru că nu a rulat pe ecranul gigant de la Reşiţa. Sunt dezamăgit, pentru că filmul a rulat doar o dată, de la ora 21:50 şi a rulat în sala 3 (sală mijlocie). De când s-a redeschis cinematograful din Reşiţa, am mai fost doar de 2 ori la Timişoara la: Inside out 3D şi Cenuşăreasa, pentru că la Reşiţa au rulat doar dublate. Am vrut să le vizionez în limba originală pentru că nu suport dublajul făcut de actorii români. În plus, la Cinema City Timişoara cred că au concediat persoana care se ocupa cu curăţenia pentru că a fost plin de popcorn pe jos. Tot ieri a vizionat un prieten Star Wars VII în sala 1 şi a avut aceeaşi problemă. Mizeria. În rest, filmul a fost EXCEPŢIONAL. Pot să vă spun că mi-a plăcut mai mult decât Star Wars. Se pare că nici Cinema City şi nici Forum Film nu au avut încredere în acest film pentru că a rulat o singură dată la o oră târzie (21:50). L-au adus la o lună după premiera în cinematografele americane şi unii din aşa zişii cinefili, cu un IQ de 20, au vizionat filmul tras în cinema (stereo şi cu o imagine de să-ţi tai venele). Curând probabil se va lansa Creed 2 pentru că acest spin-off a fost un adevărat succes. La un buget de 35 de milioane de dolari, are până acum încasări de 115 milioane de dolari.

Creed

                Adonis Johnson nu și-a cunoscut niciodată tatăl, fostul campion mondial la categoria grea, Apollo Creed. Acesta a murit înainte ca el să se nască. Totuși, se pare că Adonis are în sângele lui dragostea pentru box. Cum nimeni nu vrea să-l antreneze în Los Angeles, pentru că e fiul lui Creed, Adonis pornește către Philadelphia, locul unde a avut loc meciul de box legendar dintre Apollo Creed și necunoscutul de la acea vreme, Rocky Balboa.

Creed

                Ajuns în oraș, Adonis îl caută pe Rocky pentru a-l ruga să-i devină antrenor. Deși insistă că s-a retras din acest sport definitiv, Rocky vede în Adonis puterea și determinarea lui Apollo. Rocky a rămas singur pe lume: fiul său Robert s-a mutat în Vancouver alături de soția sa. I-a fost greu să trăiască în Philadelphia alături de tatăl său, deoarece tot timpul lumea îl vedea ca fiul lui Rocky,  fiindu-i greu să trăiască în umbra tatălui său. După cum știți ,soția lui Rocky, Adrian, a murit de cancer ovarian, iar în 2012 a murit și prietenul său de o viață, Paulie.

Creed

                Astfel, Rocky e de acord să antreneze tânărul luptător, pentru a putea să devină campion. Dar pentru asta va trebui să înfrunte un adversar mai puternic ca oricând. Cu Rocky antrenor, nu mai e mult până când Adonis va lupta pentru titlu… dar are oare inima unui adevărat luptător înainte de a ajunge în ring?!

Creed

                Creed e  una din puținele continuări pe care le-am trăit cu „sufletul la gură”. De la primul film din serie (Rocky) nu am mai plâns cum am plâns acum. Actorii joacă așa de bine încât trăiești suferințele și bucuriile alături de ei. Veți afla inclusiv cine a câștigat meciul de box disputat cu ușile închise între Rocky și Apollo de la sfârșitul lui Rocky III. Are și momente comice. Spre exemplu, Rocky îi scrie lui Adonis pe o hârtie ce exerciții să facă. Acesta din urmă lasă hârtia pentru că îi face o poză și spune că poza e încărcată în cloud. Rocky se uită spre cer și se întreabă cum de a ajuns poza în nori. 🙂

Creed

                Dar să revin la distribuţie:

Michael B Jordan e Adonis Johnson (Creed). E un boxer talentat, fiul fostului campion la categoria grea Apollo Creed, care a decedat în Rocky IV în lupta cu rusul Drago. După insuccesul Fantastic 4, Michael B Jordan revine din nou „în top”;

Creed

Sylvester Stallone e „unchiul” Rocky Balboa. A avut de ales între două porecle: Unchiul sau GB (gangster bătrân). A fost campion de 2 ori la categoria grea și s-a împrietenit cu rivalul său Apollo Creed. Acum devine antrenorul și mentorul lui Adonis. E patronul restaurantului italian Adrian din Philadelphia, care e numit așa în memoria soției sale decedate din cauza cancerului ovarian. Rocky devine antrenorul și mentorul lui Adonis. Stallone a primit chiar o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun secundar. Mie unul mi-ar plăcea să primească Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, pentru că a făcut un rol de milioane;

rocky

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Tessa Thompson e Bianca, o cântăreață care devine iubita lui Adonis;

bianca

Phylicia Rashad e Mary Anne Creed, văduva lui Apollo, care îl ia în grijă pe Adonis după ce moare mama naturală a acestuia;

mary

Boxerul britanic Tonny Bellew e „Frumosul” Ricky Conlan, campion mondial la categoria semi-grea și viitor adversar al lui Creed.

ricky

                Moștenirea e mai mult decât un nume. E nevoie de putere, determinare şi ambiţie să ajungi campion, mai ales la box. Dar provocarea pe care o are de înfruntat Adonis nu constă doar în moştenirea unui nume, ci şi a unei umbre greu de dus, cea a unui mare campion. Cu ajutorul lui Rocky însă, Adonis vrea să-și creeze propria legendă și să iasă din umbra tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată. Astfel, luptă cu numele mamei, Johnson. Nu vrea să se știe că e fiul lui Apollo Creed.

Creed

                Tânărul regizor Coogler a crescut cu seria Rocky. El spunea: „Rocky e genul de personaj la care oamenii se pot raporta uşor, toată lumea iubeşte filmele cu Rocky pentru că ele oferă ceva familiar fiecăruia dintre noi, fie că e vorba de fani ai acţiunii, ai dramei, ai romantismului”. Dar înainte să se apuce de film, a trebuit să îl convingă pe Sylvester Stallone să se implice în proiect. Coogler a declarat că-și amintește cu plăcere de prima întâlnire cu Stallone: „Mi-am dat seama că e un pic sceptic, eu nu făcusem un lugmetraj și probabil se gândea <<Cine o fi puștiul ăsta care vorbeşte de un nou film Rocky?!>>”. Coogler că a încercat să evoce personajul Rocky din primele filme şi să îl aducă în contemporaneitate, să îl facă pe placul tinerilor de astăzi.

Creed

                Sylvester Stallone a fost aşa de mulţumit, încât a declarat că va relua rolul lui Rocky în toate continuările Creed. La data lansării, Stallone a avut 69 de ani, exact vârsta lui Burgess Meredith, antrenorul lui Rocky din primul film al seriei. În timp ce se antrenează, Adonis poartă un tricou cu un mesaj: „De ce vreau să mă bat? Pentru că nu știu să cânt sau să dansez…”. Dacă mai țineți minte, asta i-a spus Rocky lui Adrian în primul film din serie, în momentul în care Adrian patina.

Creed

                Michael B Jordan a fost foarte încântat să lucreze cu Sylvester Stallone. Acesta a declarat: „Sly a făcut cel mai bun lucru pentru mine, a luat presiunea de pe mine… să nu mă îngrijorez despre competiția cu celelalte filme Rocky și să fiu eu însumi”.  Creed e și cel mai lung film din seria Rocky. Ține 133 de minute. Dar sunt 133 de minute care vă vor ține cu „sufletul la gură”. Din pucntul meu de vedere, e cel mai bun film al săptămânii. Abia aștept să se lanseze pe Blu-ray.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata