Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

0

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore este un film regizat de David Yates după un scenariu scris de J. K. Rowling și Steve Kloves.

Din distribuție fac parte: Eddie Redmayne, Jude Law, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner, Jessica Williams, Katherine Waterston și Mads Mikkelsen.

Am văzut Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore la Imax, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la Vertical Entertainment 😊 Sunt o fană Harry Potter dintotdeauna și ca să adaug unul din citatele mele favorite After all this time? Always. Toată copilăria mea s-a învârtit în jurul cărților și filmelor din această serie magică și, în fiecare an, așteptam să primesc scrisoarea de la Hogwarts 😊 Așadar, nu aveam cum să nu fiu entuziasmată să particip la o altă întâlnire plină de magie, de această dată cu Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, a treia peliculă din franciza Fantastic Beasts.

Acțiunea se desfășoară la sfârșitul anilor treizeci, când nașterea unei creaturi magice rare trezește interesul vrăjitorului întunecat, Gellert Grindelwald, care își trimite imediat adepții pentru a captura animalul.

Vrăjitorii din întreaga lume vor alege în curând un nou ministru al magiei, însă lumea vrăjitorilor este nesigură.

Un inamic al Ministerului și un criminal vânat, Grindelwald nu poate lupta cu Dumbledore din cauza unui jurământ făcut în tinerețe și îl trimite pe Credence Barebone (Ezra Miller) într-o misiune cu o miză uriașă.

Între timp, Albus Dumbledore adună o echipă neobișnuită, în stilul său caracteristic, însă puternică, pentru a trece peste acest obstacol semnificativ. Cheia planului lui Dumbledore sunt misiunile separate. Nimeni din echipa sa nu va ști ce fac ceilalți. Newt își recrutează fratele, Theseus (Callum Turner), și la insistențele lui Dumbledore, un vechi prieten drag. Profesoara Hicks (Jessica Williams), o vrăjitoare înzestrată cu puteri excelente de apărare contra magiei negre, este trimisă să îl aducă pe Jacob Kowalski (Dan Fogler).

Scenariul este foarte complex și aduce multe surprize, chiar și pentru specialiștii universului Harry Potter 😊 Mai mult decât atât, consider că acesta este cel mai bun film din noua serie Fantastic Beasts. Este, pur și simplu, minunat. Povestea este excelent scrisă, personajele bine alese, rolul fiecăruia este definit așa cum trebuie, acțiunea te ține cu sufletul la gură până la ultimul minut, iar finalul este superb.

Este important de menționat că personajele secundare sunt în esență pioni într-un meci tactic de șah între Dumbledore și Grindelwald. Filmul necesită o atenție deosebită deoarece se întâmplă foarte multe lucruri într-un timp scurt.

Relația dintre Dumbledore și Grindelwald este explorată fără rezerve. Dumbledore a fost menționat anterior ca fiind homosexual. Protagoniștii discută sincer despre iubirea lor din trecut. Grindelwald este un fost iubit care a mers prea departe. Legătura lor rămâne puternică. Dumbledore știe că este singurul vrăjitor capabil să-l învingă. Filmul explorează o altă iubire cu impact puternic, dragostea necondiționată dintre Jacob și Queenie. În timp ce Dumbledore trebuie să își ascundă adevărate sentimente de mânia lui Grindelwald,  Jacob face tot ce este posibil pentru a o recupera pe Queenie.

Efectele vizuale sunt uimitoare. Regizorul David Yates, în cel de-al șaptelea film al său din Wizarding World, continuă să conducă nava cu o mână sigură. Luptele din vrăjitori sunt magnific orchestrate. Dumbledore versus Grindelwald nu dezamăgește.

Deși sunt o fană a actorului Johnny Depp de atâția ani, recunosc că în rolul lui Grindelwald nu m-a convins. Mads Mikkelsen aduce personajului o atitudine rece și furie rezervată. El îl joacă pe Grindelwald cu o nuanță care îi lipsea lui Johnny Depp în interpretarea sa și îi conferă personajului o greutate mai dramatică. Mads reușește să ne convingă de ce Grindelwald a reușit să atragă atâția adepți de partea sa.

Producția este distribuită în România de Vertical Entertainment din 8 aprilie 2022, doar în cinematografe.

Vertical Entertainment face parte din Grupul Vertical, un distribuitor regional de conținut premium în teritorii precum România, Ungaria, Cehia, Slovacia și Bulgaria.

Fondată în 2014, Vertical Entertainment este distribuitorul oficial și exclusiv în cinematografele din România pentru conținutul studioului Warner Bros., precum și conținutul unor case de producție independente, precum Lionsgate, Amblin, STX, Millennium Films, AGC, FilmNation, Sierra Films, Studio Canal. Investind constant în conținut local pentru a dezvolta piața de film din România, Vertical Entertainment este distribuitorul cu cel mai mare număr de filme românești distribuite în cinematografe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata