Prietenii tăi

12

Toată lumea a auzit de ei, cei mai mulți îi venerează, dar mai sunt și unii pe care Friends nu i-a impresionat în mod deosebit. Eu fac parte din prima categorie, fan Friends forever and ever, cred că am văzut toate cele 10 sezoane de 3 ori până acum și n-am de gând să mă opresc aici, pentru că un episod de 20 de minute din Friends reușește mereu să mă facă să râd în hohote, deși unele replici le știu pe de rost, iar situațiile personajelor îmi sunt deja cunoscute. E, de departe, sitcomul meu preferat și nu pot să nu raportez orice alt serial de comedie la acesta, în încercarea de a vedea care-mi va plăcea mai mult. Până acum, Friends rămâne numărul 1, deși am văzut și alte producții precum M*A*S*H, The Big Bang Theory, Two and a half men sau How I met your mother. Toate m-au amuzat teribil și chiar m-am atașat de personaje, dar nimeni n-a ajuns să-mi fie la fel de drag precum Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey sau Ross. Cei 6 prieteni sunt, incontestabil, preferații mei!

 F1

Serialul ce a început a fi difuzat în anul 1994, având ultimul episod lansat în mai 2004, tratează într-un mod foarte comic și original viețile a 6 prieteni care sunt constant puși în fața a tot felul de situații, unele extrem de hazlii, altele destul de dificile din punct de vedere emoțional. Deși producția e menită să stârnească râsul spectatorilor, în dorința de a fi cât mai veridice, unele întâmplări prin care trec cei 6 sunt, inevitabil, mai sumbre sau dezamăgitoare, pentru că viața nu e doar lapte și miere, mereu există un prag de care te lovești sau un obstacol de care te împiedici. Dar tonul serialului e foarte vesel și optimist, e un sitcom, ce naiba, de aceea protagoniștii fac tot posibilul să treacă peste probleme cât mai onorabil cu putință, fără a se lăsa doborâți de tristețe sau durere.

F2

Creatorii Marta Kauffman și David Crane au făcut o treabă minunată, prezentând viața grupului ca pe un puzzle imens, în care piesele simbolizând episoadele fericite și haioase se îmbină perfect cu cele mai puțin vesele, dar la fel de importante pentru evoluția și dezvoltarea armonioasă a celor 6 protagoniști la nivel individual, cât și colectiv. Oricât mi-aș fi dorit să văd o continuare a acestei serii, am înțeles că finalul ales a fost cea mai bună opțiune, în ton cu desfășurarea evenimentelor, ce a închis în cel mai echilibrat mod posibil seria de aventuri a celor 6 prieteni. Spre deosebire de finalul unui alt serial cu o temă asemănătoare și unele faze mai mult sau mai puțin inspirate din Friends, anume How I met your mother, creatorii sitcomului Prietenii tăi au ținut cont de evoluția personajelor și a traiectoriilor, alegând să nu rămână prinși în capcana unui scenariu scris și bătut în cuie, oferind astfel poveștii șansa de a se derula în mod natural și de a se încheia în aceeași manieră.

F3

Astfel, ultimul episod din Friends leagă cam toate ițele poveștii într-o notă veselă, în conformitate cu întreaga acțiune, fiind unul din cele mai bune finaluri de serie all-time. Nu neapărat pentru că își face fanii fericiți prin acest sfârșit de poveste, ci pentru că le îndeplinește așteptările și nu-i amăgește cu un final surprinzător, dar neplăcut, mincinos și care se potrivește în derularea acțiunii ca nuca în perete. Dacă M. Kauffman și D. Crane au putut să modifice script-ul și să modifice partea în care Monica și Joey trebuiau să fie centrul de interes din punct de vedere romantic, făcând relația lui Rachel și Ross punctul de atracție, amoros vorbind, așa puteau și creatorii HIMYM să ne cruțe de surpriza din final și să lase povestea să se desfășoare frumos și credibil.

F4

Revenind la Friends, să facem cunoștință cu cast-ul: Rachel Greene, interpretată de Jennifer Aniston, este fata răsfățată a grupului, cea care se transformă din alintata progenitură a unui cuplu de bogătași, incapabilă să aibă grijă de ea însăși, într-o femeie sigură pe sine, responsabilă și matură. Din punctul meu de vedere, ea este personajul a cărui transformare este cea mai vizibilă, evoluția ei fiind cuceritoare. Rachel ne arată clar că cel mai satisfăcător job este cel care implică și o afinitate aparte pentru acel domeniu, ca dovadă job-ul ei în domeniul modei, singurul care o fascinează și la care chiar se pricepe. Cert este că Rachel n-ar fi putut ajunge atât de împlinită dacă în ziua în care hotărâse să-și ia viața în propriile mâini nu s-ar fi întâlnit cu Monica și grupul ei de prieteni, care o adoptă și o ajută să se auto-depășească.

F6

Courteney Cox este Monica Geller, ființa cea mai obsedată de curățenie de pe pământ, cu un talent extraordinar pentru gătit și o nevoie permanentă de a avea totul sub control. Pe cât e de fericită ca chef, pentru că și ea are norocul de a lucra într-un domeniu care-o atrage neîncetat, pe atât e de ghinionistă în ceea ce privește relațiile amoroase. Sau, cel puțin, așa stă treaba la început. Ea și Rachel erau prietene la liceu, dar după terminarea acestuia, cele 2 pierd legătura, iar relația lor pare a fi ajuns la final. Asta până în ziua în care cele 2 se reîntâlnesc la cafeneaua Central Perk și reiau legătura. Monica este personajul meu preferat dintre cele 3 fete din grup, pentru că-i cea mai competitivă și luptătoare dintre toate, uneori îi depășește chiar și pe băieți; inițial, ei îi fusese oferit rolul lui Rachel, dar după ce a citit script-ul, Courteney și-a dat seama că i se potrivește mult mai bine rolul Monicăi. Și bine a făcut, pentru că i-a venit mănușă!

F5

Phoebe Buffay, alias Regina Phalange sau Princess Consuela Bannanahammock, este interpretată de Lisa Kudrow, rolul ei fiind unul dintre cele mai amuzante. O nonconformistă declarată, Phoebe are cele mai năstrușnice idei și opinii, un stil foarte original de a se îmbrăca, e o maseuză pricepută și o vegetariană convinsă. Dacă Rachel și Monica sunt prea copilăroase uneori și se mai ciondănesc precum niște puștoaice aiurite, Phoebe e cea care face ordine în stilul caracteristic, profitând de background-ul ei „periculos”. Poveștile ei sunt de-un comic fără margini, momentele în care rememorează episoade din copilăria ei de copil vagabond fiind delicios de amuzante, în ciuda substratului destul de tragic. Oricum ar fi, blonda hippie reușește să înveselească mereu atmosfera și să vină cu propuneri care mai de care mai nebunești și cântece memorabile.

F8

Nu uita sa citesti
Related Posts

Matt LeBlanc îl joacă pe Joey Tribbiani, actor promițător, star în devenire, dar cu destule rateuri la activ. Joey e cel mai haios și expresiv dintre toți, trebuie să fii orb să nu-i adori grimasele pe care le face când e dezamăgit sau flămând, ori când încearcă să agațe o fată (ceea ce-i iese în 99% din cazuri). How you doin’? e replica arhicunoscută a acestui Casanova, 3 cuvinte pe care le voi asocia mereu de-acum înainte cu Joey. Chiar și atunci când zic replica în gândul meu, tot pe Joey mi-l imaginez și parcă-i aud vocea, într-atât e de catchy formula. Pe alocuri comportându-se ca un copil mai mare, alteori ca un bărbat matur, Joey este cel mai aiurit și simpatic dintre cei 6 prieteni, punând preț pe relațiile sale de prietenie mai mult decât pe aventurile sale amoroase.

F9

Chandler Bing e eroul meu, de el îmi place cel mai mult, mi se pare atât de hazliu cu replicile sale ironice sau reacțiile sale ciudate în prezența femeilor frumoase. Interpretat de Matthew Perry, Chandler este mereu sarcastic și plin de poante, dar are și el momentele lui serioase (cam rare, totuși). Coleg de apartament cu Joey, acesta are grijă de actorul de origine italiană ca de un frate mai mic, care reușește mereu să intre în belele. Ce-i drept, și Chandler o mai dă cu bâta în baltă uneori, dar prietenia celor doi va rezista până la capăt. Deși aparent incompatibili, cel puțin din perspectiva domeniilor în care lucrează și a capacității de a intra în vorbă cu o fată, cei doi se înțeleg foarte bine și sunt protagoniștii multor faze epice. Inițial, creatorii se gândiseră că Chandler ar trebui să fie gay, idee la care au renunțat ulterior, păstrând însă destule glume pe această temă la adresa personajului. Probabil veniseră cu această idee pentru că-i propuseseră lui Jon Cryer (Alan din 2 and a half men) acest rol.

F13

David Schwimmer îl interpretează pe Ross Geller, omul cu dinozaurii. Cel mai matur dintre toți, fratele mai mare al Monicăi și prieten bun de-al lui Chandler încă din perioada facultății, Ross are unele momente în care se poartă ca un veritabil copil de grădiniță. Generos și sentimental, îndrăgostit de Rachel încă din perioada în care aceasta era prietena surorii sale, paleontologul nostru este un romantic incurabil și încearcă mereu să-o cucerească pe frumoasa colegă de apartament a Monicăi. Din grupul de prieteni, 4 sunt vecini și stau ușă în ușă, practic: Joey e coleg cu Chandler, iar Rachel cu Monica.

F7

Încă din primul episod, cinefilii vor face cunoștință cu cei 6 prieteni și vor intra direct în mijlocul acțiunii, fără mari ocolișuri. Vom vedea de ce e Ross așa de disperat, de ce intră Rachel ca o furtună în cafenea sau de ce e schimbată Monica față de perioada liceului. Deși totul pare a fi cu susul în jos la început, încet-încet lucrurile se vor calma, iar glumele și comicul de situație vor deveni și ele personaje principale. Mai e de menționat și Gunther, care nu a avut un nume propriu până la mijlocul sezonului 2 (James Michael Tyler), cel care servește la cafeneaua Central Perk, locul preferat al celor 6 prieteni. Mai mereu așezați pe canapeaua portocalie din cafenea, cu ceștile de cafea în față, cei 6 trăsniți vor trăi clipe memorabile împreună. Vor avea parte de nunți, nașteri, promovări, sărbători fericite, dar și înmormântări, demisii sau vești într-atât de proaste încât veți vrea să vă ascundeți în plapumă și să uitați că lucruri atât de urâte se pot întâmpla unor oameni atât de frumoși.

F12

Veți recunoaște mulți actori celebri care au prezențe episodice în serial, cum ar fi Bruce Willis, Winona Ryder, Hugh Laurie, Julia Roberts, Brad Pitt, Helen Hunt, Sean Penn, Reese Witherspoon, George Clooney sau Susan Sarandon. Mulți dintre acești actori au primit nominalizări la diferite premii pentru scurtele lor apariții, același lucru fiind valabil și pentru cei 6 actori principali; un lucru foarte greu de digerat și foarte injust este acela că dintre cei 6, Courteney Cox este singura care nu a primit nici măcar o nominalizare Emmy pentru munca individuală în serial. Oricum ar fi, Monica a câștigat inimile fanilor și este cu siguranță unul dintre cele mai iubite personaje de sitcom.

F10

Un serial bun te face să vrei să-l revezi oricând, de aceea Friends merită toate laudele care i se aduc, premiile decernate și pozițiile excelente din diferite topuri all-time. Eu, una, de cum aud melodia de la început, imediat vreau să revăd orice episod, în orice ordine, așa de tare m-am atașat de personaje și de poveștile lor. Iar cea mai frumoasă parte a acestui sitcom e că și în realitate, actorii sunt prieteni buni, Courteney fiind cea mai bună prietenă a lui Jennifer. E o plăcere să te relaxezi într-o seară cu o pungă de popcorn și câteva episoade la care să râzi cu lacrimi. Și dacă tot am vorbit de melodie, intro-ul acestui serial a fost unul dintre cele mai cunoscute cântece la un moment dat, datorită popularității extraordinare a serialului. Deși la acea vreme producătorii încercau să evite introducerea unui intro prea lung la începutul episoadelor, Kauffman și Crane au mers în continuare pe mâna celor de la The Rembrandts, a căror piesă I’ll be there for you a spart toate topurile pop, ajungând pe locul 1 în America. Vă las aici intro-ul în ideea că sunteți deja fani Friends sau veți deveni curând, așa un serial nu se ratează!

[review]

[rwp-review id=”0″]

 

12 Comentarii
 1. Boostaro reviews spune

  It is the best time to make a few plans for the long run and it’s time to be happy. I’ve read this put up and if I may I desire to recommend you some interesting issues or advice. Maybe you can write subsequent articles relating to this article. I desire to read more issues about it!

 2. Fitspresso review spune

  I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 3. sugar defender review spune

  What Is Sugar Defender? Sugar Defender is a natural blood sugar support formula created by Tom Green. It is based on scientific breakthroughs and clinical studies.

 4. probiotic spune

  Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw great design and style.

 5. hackers on social media spune

  It’s best to take part in a contest for among the finest blogs on the web. I will recommend this website!

 6. trusted hackers for hire spune

  Loving the info on this web site, you have done great job on the posts.

 7. social media hackers for hire spune

  Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the content!

 8. hire a hacker for social media india spune

  This website is my intake, really good style and design and perfect content material.

 9. Anupama spune

  I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 10. Anupama spune

  It¦s actually a nice and helpful piece of info. I am happy that you just shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 11. The Hidden Pages spune

  Greetings! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site goes over a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 12. tlovertonet spune

  You have mentioned very interesting details ! ps decent web site.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata