IPIFF ajunge în 2015 la ediţia a X-a

0

UNIUNEA PRODUCATORILOR DE FILM ŞI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA – PATRONATUL SOCIETĂŢILOR DE PRODUCŢIE DIN CINEMATOGRAFIE ŞI TELEVIZIUNE cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei şi al Arhivei Naţionale de Film – Cinemateca Română organizează între 17-19 decembrie 2015 cea de-a zecea ediţie a IPIFF – FESTIVALUL INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENŢI.

IPIFF

Timp de trei zile cinefilii din Bucureşti vor avea ocazia să vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere INDIE ale producătorilor de film independenţi, filme de lung şi scurt metraj (producţii Indie fără sprijin financiar din partea CNC), precum şi o serie de scurt metraje ale Şcolilor de Film.

Încă de la prima ediţie din 2006, IPIFF a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.

IPIFF abordează astfel fenomenul cinematografic mutând accentul pe un element mai puţin discutat în mod obişnuit, dar absolut esenţial – producţia de film şi oamenii angrenaţi în această meserie. Astfel, la fiecare ediţie, la majoritatea producţiilor prezentate au urcat pe scenă şi producătorii filmelor, alături de regizor şi actori.

IPIFF a fost organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti. Începând cu ediţia din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul şi-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul şi susţinătorul producţiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenţi.

Cu această ediţie aniversară, festivalul revine la Bucureşti şi prezintă spectatorilor cele mai importante producţii româneşti independente din anul ce tocmai se apropie de final.

De-a lungul celor 10 ediţii, IPIFF a premiat numeroase filme, productori şi regizori. Printre peliculele si regizorii premiati se numara: 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (regizor Cristian Mungiu), Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (regizor Cătălin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (regizor Corneliu Porumboiu), Marilena de la P7 (regizor Cristian Nemescu), Podul de Flori (regizor Thomas Ciulei), Restul e tăcere (regizor Nae Caranfil), Aurora (regizor Cristi Puiu), Eu când vreau să fluier, fluier (regizor Florin Șerban), WebSiteStory (regizor Dan Chișu), Love Bus: Cinci povești de dragoste din București (regizori Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu).

IPIFF este o competiție a producătorilor decisă în final de ei înșiși, o probă a onestității și a bunului simț, a camaraderiei, a simțului de breaslă, o provocare pentru găsirea de mijloace de a readuce spectatorul în sala de cinema, la filmul românesc.

IPIFF –LOCUL DE ÎNTÂLNIRE AL FILMELOR INDIE.

Pentru Trofeele IPIFF 2015 vor concura următoarele filme de lung metraj: Alt Love Building (regizor Iulia Rugină), Autoportretul unei fete cuminți (regizor Ana Lungu), Lumea e a mea (regizor Nicolae Constantin Tănase), București Non-Stop (regizor Dan Chișu), Aliyah DaDa (regizor Oana Giurgiu), Bucuresti, unde ești? (regizor Vlad Petri) și Pașaport de Germania (regizor Razvan Georgescu). Un al 8-lea film va fi confirmat la începutul lunii decembrie. La aceste filme se adaugă și o selecție de scurt metraje Indie, precum și o selecție de filme produse de Școlile de Film.

Organizator: UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FILM ȘI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA – PATRONATUL SOCIETĂȚILOR DE PRODUCȚIE DIN CINEMATOGRAFIE ȘI TELEVIZIUNE cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Arhivei Naționale de Film – Cinemateca Română.

ipiff

Parteneri: ACTORIEDEFILM.RO, TRANSILVANIA FILM, FREEMAN ENTERTAINMENT, MANDRAGORA, DAKINO, MICRO FILM, UNATC “I.L.Caragiale”.

Pentru mai multe detalii CLICK AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata