John Wick, ăsta da thriller

                John Wick este un film regizat de Chad Stahelski, după un scenariu scris de Derek Kolstad. Am vizionat această peliculă, azi de la ora 17.50, la Cinema City Timișoara. John Wick este povestea unui fost asasin care deplânge moartea soției sale. Keanu Reeves are un rol de nota 10. Îi stă foarte bine în rolul unui asasin răzbunător care ucide tot ce prinde în cale. John Wick este o poveste de răzbunare şi pocăinţă, poveste în care un fost killer este obligat de un mafiot rus să reintre în joc, el îşi vânează adversarii, nemilos şi tenace, ca în vremea când aceste trăsături îl transformaseră într-o legendă a lumii interlope.

1

                După cum spuneam, John Wick este un fost asasin. Dorind să se însoare cu iubita sa Helen, îi cere mafiotului rus, Viggo Tarasov, șeful lui, să-i dea drumul. Acesta îi dă o ultimă misiune, aparent imposibilă. Cum John o duce la capăt cu brio, îi dă voie acestuia să se retragă. După moartea subită a iubitei sale soţii, John Wick primeşte un ultim cadou de la ea: un pui de beagle, o căţeluşă pe nume Daisy, şi un bilet în care îi cerea să nu uite să iubească. Dar doliul şi tristeţea lui John sunt întrerupte de mafiotul rus, sadicul Iosef Tarasov, care se îndrăgosteşte irevocabil de maşina lui John, un Boss Mustang, fabricat în 1969. Fiindcă John refuză să-i vândă maşina, Iosef şi acoliţii lui îi iau Mustangul cu forţa, intră peste el în casă bătându-l până la inconştienţă şi omorând-o pe micuţa Daisy. Fără să-şi dea seama, ei îl trezesc pe cel mai crud asasin care a existat vreodată în lumea interlopă. Pierzând tot ce a iubit, John se întoarce la fosta lui viaţă. În atelierul unde restaurează cărţi vechi, John dezgroapă o ladă cu comori, o colecţie de arme, monezi de aur şi un costum legendar.

2

                Căutările lui John, pentru a-şi recupera maşina îl conduc într-o zonă a New York-ului pe care turiştii n-o văd niciodată şi unde se învârte comunitatea super secretă şi violentă a interlopilor, în care John Wick fusese pe vremuri cel mai crud. Era cunoscut sub numele celui care-l vânează pe Bau-Bau. După ce află că atacatorul său este fiul unic al unui fost asociat de-al său, ticălosul mafiot rus, Viggo Tarasov, John se hotărăşte să se răzbune. Când află că legendarul hit man îi urmăreşte fiul, Viggo anunţă că oferă o recompensă generoasă celui care va fi în stare să-l captureze sau ucide pe John.

3

                Dacă doriți un film în care acțiunea este la ordinea zilei, în care cei răi primesc ceea ce merită, John Wick este filmul potrivit. Deși, scenariul nu vă va surprinde cu nimic și veți bănui fiecare mișcare, este un film care trebuie văzut la cinema de fanii genului. Trebuie să recunosc că acest gen de film îmi place să-l urmăresc la cinema, fiind un film la care chiar contează sunetul. Așa antrenat am fost în acțiune, încât în momentul în care s-a terminat, nu mi-a venit să cred.

4

Keanu Reeves este John Wick, un fost killer care se retrage din activitate pentru a-și întemeia o familie;

john

Michael Nyqvist este Viggo Tarasov, capul mafiei ruse din New York și antagonistul acestui film;

viggo

Alfie Allen este Iosef Tarasov, fiul lui Viggo și vinovatul pentru declanșarea răzbunării;

iosef

Adrianne Palicki este dra. Perkins, un asasin angajat să-l ucidă pe John Wick;

perkins

Daniel Bernhardt în rolul lui Kirill, acolitul lui Viggo. De Daniel Bernhardt am auzit prima dată când am văzut cele 3 continuări Bloodsport. Apoi l-am revăzut în Matrix reloaded și Parker;

kirill

                În alte roluri mai mici îi mai veți recunoaște pe:

Willem Dafoe este Marcus, un asasin și o cunoștință sau mai corect spus un fel de mentor al lui John;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

marcus

John Leguizamo este Aureilo, patronul unui atelier de dezmembrări, prieten cu John și angajatul lui Viggo;

aurelio

Ian McShane este Winston, patronul hotelului Continental, în care este cazat John.

winston

                Reeves spunea despre rolul pe care-l interpretează: „Cred că John e un om bun. El nu e un psihopat. El un omoară oameni nevinovaţi. Toţi cei pe care-i omoară în film sunt oameni care vor să-l omoare pe el”.

5

                Nu pot să mă abțin și trebuie să vă divulg o fază comică. John e atacat în propria casă de asasini și, bineînțeles, John îi ucide pe totți. Faza comică are loc în momentul în care polițistul Billy bate la ușă. John întreabă dacă s-au plâns vecinii de gălăgie la care Billy vede un cadavru. Îl întreabă pe John dacă a revenit la vechile obiceiuri la care acesta îi răspunde că sunt doar niște treburi nerezolvate. Astfel, Billy pleacă și-l lasă pe John să-și rezolve treburile.

6

                Michael Nyqvist este starul care a jucat în seria suedeză originală The Girl with the Dragon Tattoo. „S-au realizat multe casting-uri pentru rolul lui Viggo, dar Michael a venit cu o abordare ciudată şi extrem de interesantă. El a abordat personajul dintr-un alt unghi. Manierismul său contrabalansează stoicismul lui Keanu”, declara Stahelski. Viggo este un psihopat crud, care şi-a eliminat competiţia fără scrupule pentru a unifica toată infracţionalitatea sub o singur om, EL.

7

                După ce lucrurile iau o întorsătură proastă ca urmare a disputei dintre Wick şi fiul lui Viggo, recompensa fabuloasă pe care Viggo o pune pe capul lui Wick atrage atenţia altor super-asasini, inclusiv a doamnei Perkins, o femeie mai mult decât fatală. Rolul a fost conceput iniţial pentru un bărbat, dar în ultima clipă regizorul şi producătorul şi-au schimbat decizia. Adrianne Palicki este înaltă şi sexy, tânără şi periculoasă și îi face concurență serioasă lui John.

8

                Alfie Allen a devenit de curând un star al micului ecran datorită rolului jucat în serialul HBO Game of Thrones. Trebuie să recunosc că pe mine acest serial nu m-a prins. Ce mai?! Distribuția este excepțională și actorii își joacă foarte bine rolurile. Singura problemă este pentru cei care vor un film care să-i surprindă. Din păcate, nu este acel gen de film și cum spuneam mai sus, veți bănui tot ce urmează să se întâmple.

9

                Merită John Wick văzut la cinema?! Cu siguranță, dar este doar pentru fanii genului. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui thriller demențial subtitrat în limba română:

                Sper ca John Wick să se lanseze și pe blu-ray, pentru că-l vreau la colecție în acest format pentru sunetul fascinant.

P.S.: Săptămâna viitoare voi merge la un film SF pe care-l aștept de un an întreg. Acest film este regizat de Christopher Nolan și se numește Interstellar.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise