“Justice League”, doar împreună supereroii DC pot salva lumea

Distribuit de Vertical Entertainment

0

“Justice League” este un film american cu supereroii DC, regizat de Zack Snyder după un scenariu scris de Chris Terrio şi Joss Whedon.

Din distribuţie fac parte: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen şi J. K. Simmons.

Am văzut “Justice League” joi la T-Imax, Afi Cotroceni. Filmul îi aduce pe marile ecrane pe Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman şi Cyborg, care trebuie să îşi unească forţele pentru a salva lumea de un răufăcător puternic şi periculos, Steppenwolf.

Cu mii de ani în urmă, Steppenwolf şi armata lui de parademoni au încercat să cucerească Pământul, însă au fost înfrânţi de o echipă formată din zei, amazoane, oameni, lanterne verzi şi atlanţi.

În prezent, oamenii se simt pierduţi fără Superman (Henry Cavill) care, aşa cum ştim din “Batman v Superman: Dawn of Justice”, a dispărut.

Batman (Ben Affleck) investighează apariţia unor parademoni. El crede că aceşti monştri au legătură cu nişte picturi istorice cu trei cutii mistice. Un atac pe insula amazoanelor, Themyscira, îi confirmă suspiciunile. Pentru prima dată, Batman înţelege că el, singur, nu poate salva lumea şi alcătuieşte  o echipă de supereroi care să lupte împotriva lui Steppenwolf. Diana Prince (Gal Gadot) este prima care se alătură echipei. Apoi, Barry Allen (Ezra Miller), un tânăr care se află în căutarea sensului. Arthur Curry (Jason Momoa) şi-a ignorat îndatoririle, însă nu mai poate să fugă de datoria sacră. Ultimul membru, Victor Stone (Ray Fisher) a fost transformat de tatăl său în experiment pentru a-i salva viaţa. Astfel, Bruce (Batman), Diana (Wonder Woman), Barry (Flash), Arthur (Aquaman) şi Victor (Cyborg) formează o echipă uimitoare, însă nu au cum să nu îşi pună întrebarea dacă puterile lor vor putea opri războiul.

Ben Affleck interpretează un Bruce Wayne/Batman matur, mai în vârstă, mai înţelept. Ezra Miller este Flash, un tânăr care îşi descoperă puterile şi se bucură că are prieteni supereroi. Jason Momoa este Aquaman, cel care râde de costumul de supererou al lui Bruce. Gal Gadot este Wonder Woman care crede în adevăr şi luptă pentru siguranţa oamenilor. Ray Fisher este Cyborg care îşi descoperă treptat puterile şi începe să accepte ceea ce i s-a întâmplat. Toţi vor trebui să ignore diferenţele dintre ei şi să înveţe să lucreze ca o echipă pentru a opri temutul monstru, Steppenwolf. Marele absent din echipă este Superman. Fără el, lumea a devenit vulnerabilă, acesta fiind unul din motivele pentru care Steppenwolf îşi face apariţia tocmai acum, când Superman nu mai este printre oameni.

Scenariul scris de Chris Terrio şi Joss Whedon îi prezintă pe membrii Ligii Justiţiei ca un grup de singuratici care trebuie să înveţe să lucreze în echipă, să creadă că împreună sunt mai puternici şi că, astfel, pot să salva planeta.

Diana Prince, Wonder Woman, un personaj care luptă pentru oamenii care nu se pot apăra singuri, o amazoană curajoasă care nu ezită în a ajuta orice persoană care are nevoie, o prinţesă care continue să lupte chiar dacă toţi renunţă, a devenit o supereroină importantă din universul DC, însă mi s-a părut că nu i s-a acordat foarte multă atenţie în “Justice League”, accentul fiind pus pe Batman şi pe dispariţia lui Superman.

Surpriza filmului este Aquaman. Jumătate om, jumătate atlant, un iubitor de whisky care se află în căutarea aventurii. Carismatic, un supererou atipic, îl vom putea urmări în propriul film care va avea premiera anul viitor.

Personajul negativ, Steppenwolf, nu prea m-a convins, iar, într-un film cu supereroi, răufăcătorul trebuie să fie impresionant. Nu este cazul lui Steppenwolf, care nu reuşeşte să se ridice la nivelul aşteptărilor, fiind, din punctul meu de vedere, unul din cei mai slabi răufăcători din filmele cu supereroi.

“Justice League” a avut de parcurs un drum lung presărat cu probleme încă de la început. Ideea filmului a apărut acum zece ani şi a durat mult până proiectul a putut să fie realizat. Când pelicula era în post-producţie, regizorul Zack Snyder a fost nevoit să se retragă, iar mai multe scene au fost filmate din nou.

Cu o durată de aproximativ două ore, povestea este într-o continuă grabă. Nu este destul timp pentru a avea suficiente scene cu fiecare supererou în parte şi nu aflăm informaţii care ne-ar fi ajutat să înţelegem mai bine anumite aspecte ale acţiunii.

În concluzie, consider că, per total, “Justice League” este un film mai bun decât “Batman v Superman: Dawn of Justice”, având un scenariu mai coerent şi mai bine scris, însă, pentru mine, cea mai bună peliculă DC a anului rămâne “Wonder Woman”. Nu uitaţi să rămâneţi până la sfârşitul genericului pentru că sunt câteva scene şi veţi avea o surpriză.

Distribuit de Vertical Entertainment, “Justice League” a avut premiera vineri, 17 noiembrie 2017. Vizionare plăcută!

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar