“Life”, la ce ne putem aştepta de la primele semne de viaţă de pe Marte

Din 24 martie 2017 la cinema!

0

Life este un film SF regizat de Daniel Espinosa după un scenariu scris de Rhett Reese și Paul Wernick.

Din distribuție fac parte: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare și Olga Dihovichnaya.

Am vizionat “Life” la Grand Cinema Băneasa. Noul thriller SF (cu elemente horror) ne prezintă un echipaj de şase astronauţi care se află în spaţiu pentru a cerceta primele semne de viaţă extraterestră. Ei descoperă, spre bucuria tuturor, un organism microscopic adus de pe Marte pe care reuşesc să îl trezească la viaţă în laboratorul de pe nava spaţială.

Hugh (Ariyon Bakare) este primul din echipă care interacţionează cu organismul adus pe navă, care primeşte un nume: Calvin. Tot el este primul care simte pe propria piele latura violentă a lui Calvin care încearcă să evadeze din spaţiul special în care se află. Echipajul îşi dă seama repede cât de important este să ţină izolat organismul care începe să crească cu o viteză impresionantă, înainte de a fi prea târziu.

Distribuţia cuprinde nume importante ale cinematografiei: Ryan Reynolds este Rory Adams, glumeţul echipei, Rebecca Ferguson este Miranda Bragg, persoana responsabilă cu gestionarea posibilelor riscuri ale misiunii, Ariyon Bakare este Hugh Derry, cel care cercetează organismul adus de pe Marte, Jake Gyllenhaal este David Jordan, care a doborât recent recordul pentru cel mai mult timp petrecut în spaţiu, Olga Dihovichnaya este Katerina Golovkin, iar Hiroyuki Sanada este Sho Kendo, care a devenit de curând tată.

“Life” este un film cu un buget relativ mediu, circa 58 de milioane de dolari, dacă îl comparăm cu alte pelicule care aparţin acestui gen. Nu e de mirare că unele efecte vizuale par ieftine, iar nici scenariul nu impresionează, chiar dacă premisa avea potenţialul să ofere un film care ar fi putut concura cu cele mai bune lungmetraje ale genului. Cu toate acestea, “Life” nu este un film slab. Din contră, este o peliculă destul de bună care are toate şansele să aibă succes la box office datorită subiectului pe care îl abordează şi, nu în ultimul rând, datorită distribuţiei.

Related Posts

Respect

Free Guy

The Suicide Squad

Pelicula începe cu o atmosferă liniştită şi chiar veselă. Echipa îşi petrece timpul glumind şi sărbătoreşte momentul descoperirii micului organism extraterestru printr-o transmisiune în direct din spaţiu pentru cele mai importante televiziuni de pe Pământ. Vestea cu privire la primele semne de viaţă de pe Marte este primită cu entuziasm pe Terra, iar organismului i se dă chiar un nume, Calvin. Dar, aşa cum vă puteţi imagina (sau dacă aţi văzut trailer-ul), liniştea va fi curmată în curând deoarece Calvin nu este ceea ce pare. Privit iniţial ca un organism microscopic inofensiv, acesta se transformă, ulterior, într-o creatură despre care oamenii nu deţin multe informaţii şi, atunci când păşeşti pe un tărâm necunoscut, pericolele pot apărea de oriunde şi nu ştii cum să te aperi pentru că nu cunoşti în totalitate gravitatea situaţiei.

Vor fi scene care vă vor speria (cel puţin pe mine m-au speriat) şi veţi avea ocazia să aflaţi mai multe despre Calvin pe măsură ce echipajul de astronauţi cercetează în profunzime organismul extraterestru.

În concluzie, “Life” este un thriller-horror SF care vă va ţine în suspans până la ultima scenă şi vă va oferi un final la care poate nu v-aţi fi aşteptat.

“Life” este adus în România de IntercomFilm şi va avea premiera în cinematografe la data de 24 martie 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar