Lightyear – Recenzie

0

Studiourile Pixar aduc pe marile ecrane o animație care prezintă povestea îndrăgitului Lightyear. To infinity and beyond 🙂

Lightyear este o animație produsă de Pixar Animation Studios, fiind distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures.

Filmul este un spin-off al seriei Toy Story, care reprezintă povestea personajului fictiv, astronautul ce a inspirat fabricarea jucăriei Buzz Lightyear, prezentată în animațiile Toy Story.

Lightyear a fost scris și regizat de Angus MacLane și produs de Galyn Susman, cu Chris Evans ca vocea personajului principal, cu Keke Palmer, Peter Sohn, James Brolin, Taika Waititi, Dale Soules, Uzo Aduba, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez și Isiah Whitlock Jr. în rolurile secundare.

Buzz și Botoșel

Am văzut Lightyear la Cinema City (Afi Cotroceni) la invitația RanCommunication. Oricine a văzut Toy Story, nu se poate să nu îl fi remarcat pe Buzz Lightyear, astronautul de jucărie care a dat dovadă de nenumărate ori de un curaj nebun, fiind mereu pregătit să înfrunte orice problemă, indiferent cât ar fi fost de complicată.

Povestea de origine a lui Buzz este o aventură plină de emoție, dar și aventură. Lightyear învață ce înseamnă puterea prieteniei, curajul de a recunoaște că ai greșit și puterea de a o lua de la capăt. Dorința lui uriașă de a îndrepta o greșeală, pe care o consideră majoră, îl obligă să se confrunte cu adversari formidabili. Buzz luptă cu roboți, cu conducătorul lor misterios, Zurg, și chiar cu timpul.

Pe parcursul acestei aventuri fantastice, Buzz câștigă niște aliați și prieteni pe care se poate baza.

Povestea

În viitor, o navă spațiașă uriașă părășește Pământul pentru a coloniza o lume îndepărtată. Echipajul și pasagerii dorm pe tot parcursul călătoriei, până când pilotul principal, Buzz Lightyear, este trezit de computerul navei. Senzorii detectează o altă planetă locuibilă în afara traiectoriei programate, iar Buzz ia decizia fatidică de a o investiga.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Ennio

El buen patrón

Buzz Lightyear

Lightyear o avertizează pe cea mai bună prietenă și ofițerul său comandant, Alisha Hawthorne, și împreună cercetează ciudata planetă. Echipa este atacată de insecte extraterestre, care își îndreaptă rapid atenția către navă. Nava rămâne fără combustibulul care permite călătorii mai rapide decât lumina.

Buzz se oferă voluntar pentru a pilota un avion de luptă care testează o nouă sursă de combustibil și îi promite Alishei că va găsi o modalitate de a-i aduce pe coloniști înapoi în spațiu.

Eforturile lui Buzz nu pot scăpa de legile fizicii și ale relativității. Timpul trece pe planetă cu fiecare încercare de a învinge viteza luminii. De fiecare dată, el se întoarce într-o colonie care se schimbă dramatic pe măsură ce trec decenii. Buzz devine tot mai obsedat de atingerea unui obiectiv aparent imposibil. Se izolează practic de restul lumii și nu are o viață proprie, căci se axează doar pe finalizarea misiunii. Buzz refuză să accepte ceea ce pare o înfrângere categorică.

Lightyear este încrezător în abilitățile sale și are încredere deplină în Alisha și în nimeni altcineva. Acest comportament duce la diferite probleme pe măsură ce narațiunea se dezvoltă.

După prima sa misiune eșuată, Buzz primește un robot de sprijin, o pisică pe nume Botoșel (Sox), care se dovedește utilă în multe privințe.

Lightyear descrie stiluri de viață alternative într-o manieră simplă. Momentele animației sunt completate perfect de muzica lui Michael Glacchino.

Animația poate nu e atât de spectaculoasă precum v-ați fi așteptat, însă arată foarte bine, foarte bine. Accentul clar al lui Pixar este pus pe un scenariu bine scris, cu persoanej remarcabile.

Distribuit de CineForum, Lightyear a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata