Maimuțele domină box office-ul din SUA în weekendul 11-13 iulie

1

După ce timp de 2 săptămâni ultimul film regizat de Michael Bay, Transformers: Age of extinction (Transformers: Exerminarea) a fost pe locul 1, în această săptămână acest blockbuster a predat ștafeta. Filmul celor de la 20 Century Fox, Dawn of the Planet of the Apes, a preluat conducerea cu încasări de 73 milioane de dolari. Filmul a avut o mulțime de cronici pozitive atât din partea criticilor cât și din partea spectatorilor. Există șanse ca Dawn of the planet of the apes să triumfe și săptămâna viitoare, când au premiera alte 2 filme: Sex tape și continuarea The purge, numit The purge – Anarchy.

dawn

                Dar despre ce este vorba în Dawn of the planet of the apes? O populaţie aflată în dezvoltare, maimuţele evoluate genetic conduse de Caesar (Andy Serkis), este amenințată de un grup de oameni supravieţuitori ai devastatorului virus ce a făcut ravagii în urmă cu zece ani. Reuşesc să încheie temporar pace, însă aceasta se dovedeşte fragilă şi de scurtă durată, căci ambele părţi se află pe picior de război, un război ce va hotărî care va fi specia dominantă de pe Pământ.

Locul 2 este ocupat de campionul săptămânii trecute, Transformers: Age of extinction, care a avut încasări de 16,5 milioane dolari. Astfel noul Transformers ajunge la încasări de 209 milioane dolari în SUA și 752,5 milioane dolari global. Până acum, acesta este blockbuster-ul verii.

Top 3 este încheiat de comedia Tammy care a încasat 12,9 milioane dolari.

Următoarele filme din top 10 sunt:

Locul 4, 22 jump street cu 6,7 milioane dolari;

Locul 5, How to train your dragon 2 cu 5,9 milioane dolari;

Locul 6, Earth to Echo cu 5,5 milioane dolari;

Locul 7, Deliver us from Evil cu 4,7 milioane dolari;

Locul 8, Maleficent cu 4,2 milioane dolari. Se pare că cei de la Disney au dat lovitura cu reinterpretarea basmului Frumoasa din pădurea adormită, Maleficent având încasări globale de 669 milioane dolari;

Locul 9, Begin again 2,9 milioane dolari. Este prima dată când ajunge în top 10, ea având premiera acum 3 săptămâni;

begin again

Begin again este o comedie sentimentală despre ceea ce se întâmplă atunci când două suflete rănite se întâlnesc, reuşind să creeze împreună o muzică frumoasă. Gretta (Keira Knightley) şi vechiul său prieten, Dave (Adam Levine) se iubesc din anii de liceu şi compun muzică împreună. Ei se hotărăsc să plece la New York atunci când el primeşte o ofertă din partea unei case renumite de discuri. Dar tentaţiile pe care le aduce faima îl determină pe Dave să se înstrăineze de Gretta, care rămâne singură şi tristă. Viaţa ei nu se transformă în bine decât când Dan (Mark Ruffalo), care lucrează – cam fără succes în ultima vreme – la o casă de înregistrări, o aude cântând pe o scenă din East Village. El este cucerit pe loc de talentul ei neşlefuit, dar veritabil. Din această întâlnire întâmplătoare izvorăşte un portret încântător al unei colaborări ce le va schimba amândurora viaţa, pe fundalul unei coloane sonore şi a unei veri petrecute în New York City.

Top 10 este încheiat de Jersey boys cu 2,5 milioane dolari.

Pentru box office-ul de săptămâna trecuta click aici.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1
Postează un comentariu

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors