“Night School”, loserii de la seral

Din 28 septembrie la cinema. Distribuit de Ro Image 2000.

1

Night School” este o comedie americană regizată de Malcolm D. Lee după un scenariu scris de Kevin Hart, Harry Ratchford, Joey Wells, Matt Kellard, Nicholas Stoller şi John Hamburg.

Din distribuţie fac parte: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Rob Riggle, Taran Killam, Romany Malco, Keith David şi Loretta Devine.

Am văzut “Night School” la Grand Cinema Băneasa. Am mers la acest film fără aşteptări, însă trebuie să recunosc că, per total, m-a surprins în mod plăcut. Kevin Hart şi Tiffany Haddish fac o echipă foarte bună, reuşind să aducă pe marile ecrane personaje amuzante ale căror replici vor stârni hohote de râs.

Regie, scenariu şi distribuţie

Teddy Walker (Kevin Hart) a renunţat la liceu în 2001 şi nu s-a mai uitat niciodată înapoi. Acum, 17 ani mai târziu, el are un loc de muncă stabil şi se logodeşte cu fata pe care o iubeşte. Dar, trecutul său se întoarce deoarece, printr-o serie de întâmplări, Teddy îşi pierde locul de muncă şi este nevoit să îşi găsească un alt serviciu. Singura piedică pentru o nouă carieră este … liceul, mai exact Bacul.

Pentru a putea primi un post bun, Teddy este obligat să se întoarcă la liceu pentru a susţine examenul de Bacalaureat, însă temerile sale legate de şcoală îl macină.

Înscris la cursurile de seral de la fostul său liceu, Teddy şi colegii săi excentrici trebuie să depună eforturi serioase pentru a fi pregătiţi pentru Bac. Ei sunt ghidaţi de o profesoară strictă, dar corectă, care detestă înşelăciunea şi orice tentativă de a trişa.

În ce priveşte distribuţia, Kevin Hart este Teddy Walker, care nu s-a putut niciodată integra cu succes la liceu, alegând să exceleze la “şcoala vieţii”, aşa cum ne spune la începutul filmului.

După mai mulţi ani, liceul se întoarce să îl bântuie deoarece are nevoie de Bac pentru a putea obţine locul de muncă la care visează. Însă, lucrurile nu sunt deloc uşoare, mai ales că Teddy are mari probleme de concentrare, întâmpinând dificultăţi de învăţare.

Tiffany Haddish este Carrie, o profesoară atipică care predă la seral. Ea este corectă şi exigentă, însă apelează, uneori, la metode neortodoxe pentru a îl motiva pe Teddy să înveţe pentru Bac şi să îşi îmbunătăţească capacitatea de concentrare.

Nu uita sa citesti

În regia lui Malcolm D. Lee, “Night School” ne aminteşte câteva lecţii importante: răzbunarea nu ajută în nicio situaţie, minciuna nu duce nicăieri, munca grea, perseverenţa şi corectitudinea înving până la urmă.

Ceea ce nu mi-a plăcut a fost faptul că filmul mizează prea mult pe glumele construite în jurul incapacităţii lui Teddy de a învăţa.

Aflăm că el suferă de dislexie, disgrafie și discalculie (deficiențe de citire, scriere, calcul), acesta fiind motivul pentru care el nu a putut să termine liceul. Cu toate acestea, Teddy s-a integrat bine în societate, având o slujbă bine plătită şi o logodnică inteligentă.

Când îşi pierde locul de muncă, el întâmpină dificultăţi în a-şi găsi o nouă slujbă şi se înscrie la seral pentru a putea da Bacul. O parte din glumele legate de această incapacitate de învăţare a lui Teddy mi s-au părut deplasate, mai ales că el este insultat şi, în unele cazuri, agresat fizic de dragul comediei.

În concluzie, “Night School” este o comedie care prezintă o serie de întâmplări, mai mult sau mai puţin amuzante, abordând, totodată, o temă importantă – adaptarea la cerinţele sociale.

Distribuit de Ro Image 2000, “Night School” a ajuns în cinematografe vineri, 28 septembrie 2018. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1
Postează un comentariu

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
filme online Recent comment authors
filme online
Vizitator

departe de o comedie fantastica, dar de vazut acasa merge