Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?

Distribuit de IntercomFilm.

0

Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? (Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?) este un film francez regizat de Philippe de Chauveron după un scenariu scris de Philippe de Chauveron și Guy Laurent, fiind sequel-ul filmului Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?.

Din distribuție fac parte: Christian Clavier, Chantal Lauby, Émilie Caen, Frédéric Chau și Frédérique Bel.

Am văzut Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? la Cinema City, Afi Cotroceni. Prima peliculă – Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? – s-a bucurat de succes, obținând, la box office, 12 milioane de dolari în Franța și peste 174 milioane de dolari în lumea întreagă. Astfel, filmul lansat în 2014 are parte de un sequel, care urmărește din nou peripețiile familiei Claude și Marie Verneuil.

Primul film a venit cu o premisă originală, care a adus pe marile ecrane o poveste cât se poate de amuzantă. Claude și Marie Verneuil formează un cuplu de burghezi francezi, catolici, cu ceva prejudecăți, care au întâmpinat dificultăți în a accepta faptul că cele patru fiice ale lor s-au căsătorit cu francezi de origini străine, mai exact: un arab, un evreu, un african și un asiatic.

În a doua peliculă, familia Verneuil se confruntă cu o mare problemă, căci cele patru fiice împreună cu soții lor vor să se mute din Franța, în încercarea de a-și găsi norocul în străinătate. Destinațiile? Israel, China, Algeria și India.

Claude și Marie primesc aceste vești cum nu se poate mai rău, simțind că își vor pierde fiicele și nepoții. Astfel, cei doi se decid să îi oprească, neputându-și imagina viața departe de ei.

Related Posts

Respect

Free Guy

The Suicide Squad

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? (2014) prezintă încercările soților Verneuil de a înțelege și de a accepta că cele patru fiice ale lor s-au căsătorit sau urmează să se căsătorească cu bărbați de origini străine. Sequel-ul subliniază faptul că atât Claude, cât și Marie, și-au acceptat toți ginerii și se bucură de familiile celor patru fiice. Liniștea familiei este zdruncinată de neașteptata veste, conform căreia toate fetele lor se vor muta în străinătate, în țări diferite, care sunt foarte departe de Franța. Claude și Marie vor face tot posibilul să împiedice plecarea fiicelor, însă cât de departe sunt dispuși să meargă? Veți descoperi răspunsul, vizionând pelicula la cinema.

Distribuția cuprinde nume importante ale cinematografiei franceze. Ary Abittan este David Maurice Isaac Benichou, soțul lui Odile, care s-a săturat să nu aibă succes în afaceri și speră că norocul va veni de partea sa, în Israel. Medi Sadoun este Rachid Abdul Mohammed Ben Assem, soțul lui Isabelle, care dorește o schimbare în carieră și simte că există mult rasism în Franța. El vrea să se mute împreună cu familia sa în Algeria. Frédéric Chau este Chao Pierre Paul Ling, soțul lui Ségolène, care vorbește fluent mai multe limbi străine și vede din plecarea în China o oportunitate pentru a avansa din punct de vedere profesional. Noom Diawara este Charles Koffi, soțul lui Laure, un actor talentat, dar lipsit de noroc. El nu reușește să găsească roluri importante și consideră că ar putea să își facă o carieră la Bollywood, în India. Christian Clavier și Chantal Lauby sunt Claude și Marie Verneuil, un cuplu burghez, catolic, foarte respectat, care are patru fiice: Isabelle, Odile, Ségolène și Laure. Cei doi vor încerca să își împiedice fetele să se mute din Franța.

Regia îi aparține lui Philippe de Chauveron, care a lucrat și la scenariu, împreună cu Guy Laurent. Cele două pelicule ne arată că fiecare dintre noi putem învăța să trecem peste prejudecățile noastre și să acceptăm culturi, religii și idei diferite.

Distribuit de IntercomFilm, Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? a ajuns în cinematografele din România, vineri – 15 martie. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar