0

Respect este un film muzical biografic bazat pe viața cântăreței americane Aretha Franklin, regizat de Liesl Tommy (în lungmetrajul de debut în regie), după un scenariu scris de Tracey Scott Wilson.

Din distribuție fac parte: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner, Tate Donovan și Mary J. Blige.

Am văzut Respect la Cinema City Park Lake (VIP), fiind prima mea experiență în sala VIP 😊 Vizionarea unui film în sala VIP reprezintă o experiență de cinci stele: cină completă  înainte de începerea filmului, o selecție de băuturi răcoritoare și alcoolice, celebrele meniuri nelimitate de popcorn și nachos și bineînțeles vizionarea peliculei  într-o sală de cinema unde te poți bucura de confortul fotoliilor computerizate extensibile cunoscute drept lazy boys„.

Respect începe cu o Aretha (Skye Dakota Turner) de 9 ani, care își dă seama că are un dar special: acela de a cânta. Ree, așa cum i se spune, locuiește cu tatăl ei (Forest Whitaker), celebrul ministru baptist și activist pentru drepturile civile – C.L. Franklin. Adesea, Ree trebuie să cânte la petrecerile tatălui ei de sâmbătă seara și la slujbele duminicale.

Wilson și Tommy fac referire la o întâmplare nefericită din copilărie, care este urmată de moartea mamei lui Ree. Aici prind viață „demonii” ei și, în curând, scenariul trece la anii în care Aretha (interpretată acum de Hudson) începe să se răzvrătească atât împotriva tatălui ei, care îi controlează viața, precum și împotriva soțului ei, Ted, care este gelos și violent.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Ennio

El buen patrón

Hudson, câștigătoare a Premiului Oscar pentru „Dreamgirls”, își calibrează performanța cu subtilitate, așa că există scene în care Ree întruchipează în mod realist o cântăreață de biserică timidă, o tânără rebelă și un muzician încrezător, în doar câteva minute. Este important să precizez că Jennifer Hudson a fost aleasă personal de Aretha Franklin pentru a o juca într-un viitor film și nu m-aș putea gândi la o actriță mai bună care să o readucă la viață pe regina muzicii soul.

„Nu lăsa nimic să intre între tine și muzica ta, Ree”, îi spune mentorul ei, Reverendul Dr. James Cleveland (Tituss Burgess). „Muzica îți va salva viața.” Acestea sunt cuvintele care o fac pe Aretha să își continue drumul în lumea muzicii.

Începuturile ei în muzică nu sunt ușoare, însă munca, determinarea și visul de a avea succes o ajută să își ocupe locul pe care îl merită. Totuși, consider că cel mai greu pentru ea a fost să treacă prin durerea copleșitoare și să o transforme în inspirație artistică din care să creeze piese formidabile care să devină sursă de inspirație pentru atâtea generații. „I Never Loved a Man (The Way I Love You)”, „Respect”, „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, „Chain of Fools”, „Think” și „I Say a Little Prayer” sunt doar câteva din capodoperele ei muzicale.

“Respect” este distribuit în România de Forum Film. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata