Rogue One, nu trebuie să fii neapărat Jedi pentru a fi erou

0

                Rogue One e prima poveste de sine stătătoare, care se desfăşoară în cadrul universului Star Wars. E regizat de Gareth Edwards după un scenariu scris de Chris Weitz și Tony Gilroy. Rogue One începe cu 34 de ani înainte de Star Wars VII: Trezirea Forței și cu aproximativ două decenii după ce tiranicul împărat Palpatine preia puterea în Star Wars III: Răzbunarea Sith. Din punctul meu de vedere Rogue One e cel mai bun film din serie, chiar dacă e un spin off. Are acțiune de la început până la final, față de celelalte filme ale seriei care au acțiune doar la început și la final. Dar… Bineînțeles că există un dar. Se vede că a fost produs de Disney. De ce? Sunt foarte multe poante, multă comedie, specific celor de la Disney. E cel mai „neserios” film din serie. 😉 Am vizionat acest film în avanpremieră, azi de la ora 19:00 la cinema Dacia Reșița.

Rogue One                 Povestea o cunoaştem cu toţii… Mă refer la cei care au văzut începutul la Star Wars episodul IV: O nouă speranță. Deşi ştim de la început că rebelii au reuşit să fure planurile Stelei Morţii, veți fi captați de acțiune chiar dacă știți „destinația”. Filmul începe cu directorul Orson Krennic venind să-l caute pe Galen Erso, un inginer care e nevoit să construiască Steaua Morții. Fata sa e salvată de Saw Gerrera. La 15 ani după aceste evenimente, un pilot dezertează pentru a duce un mesaj de Galen. Steaua Morții are un „călcâi al lui Ahile”. Pentru asta, o trupă de combatanți rebeli aflați în derivă conduși de Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii, se unesc pentru a îndeplini o misiune disperată: să fure planurile pentru Steaua Morții înainte ca acestea să fie puse în aplicare în slujba întăririi puterii Împăratului. Steaua Morții este amenințarea prin care Împăratul Palpatine ține sub „călcâi” sistemele solare care încep să se ridice împotriva lui.

Rogue One

Mads Mikkelsen e Galen Erso, tatăl lui Jyn şi inginerul responsabil pentru crearea Stelei Morții;

galen-erso

Ben Mendelsohn e Directorul Orson Krennic. El are sarcina de a finaliza Steaua Morții.

orson-krennic

Dar cine sunt acești eroi improbabili, din care nici măcar unul nu poate manipula Forța?

Felicty Jones e Jyn Erso. E pusă pe scandal și jaf, iar legea nu i-a fost niciodată prietenă. Ucenicia și-a facut-o pe strazi rău famate, trecutul ei e agitat și tulbure, de la 15 ani a fost pe cont propriu și a învățat să se descurce. E o supraviețuitoare. Ea a fost reținută de Rebeliune și i se oferă posibilitatea să fie eliberată de rebeli dacă îi va duce la Saw Gerrera, care are în custodie un pilot care știe locația tatălui ei, Galen Erso;

Forest Whitaker e Saw Gerrera, un fel de veteran ponosit care conduce o bandă de extremiști rebeli. E la marginea Alianței Rebelilor. E un insurgent violent, un luptător pentru libertate care face multe fapte rele pentru cele mai nobile motive;

Jiang Wen e Baze Malbus, e un sceptic ce nu crede în Forță sau în filozofia ei. Dar Baze e total dedicat protejării bunului său prieten, Chirrut. Puternic blindat și înarmat, Baze preferă la orice oră din zi sau din noapte explozia produsă de un blaster în locul fineței unei lovituri de armă anacronică;

Riz Ahmed e Bodhi Rook, un pilot care lucrează pentru Imperiu ca să-și câștige existența și care dezertează la cererea lui Galen Erso pentru a duce un mesaj rebeliunii. E pilotul temperamental și ușor tensionat al grupului. Uneori se lasă dus de val, dar cu toții se pot baza pe talentele lui extraordinare în manevrarea navelor spațiale;

Diego Luna e căpitanului Cassian Andor, ofițer recunoscut al Alianţei Rebelilor, specialist în culegerea de informații, un tip dedicat, practic, care nu iși pierde capul în focul luptei, el e cel care o temperează și o ancorează în realitate pe adeseori scăpata-de-sub-control, Jyn. El se bazează pe multă experiență și pe realitatea în care trebuie să faci ce trebuie în fiecare zi, pentru a încerca să-şi dea seama cum să reziste Imperiului în mod eficient și inteligent. Impune respect trupelor lui de rebel, cu capacitatea sa de a rămâne calm în mijlocul bătăliei și de a-şi îndeplini misiunile cu resurse minime.

Donnie Yen e Chirrut Îmwe, e un călugăr orb, maestru în arte marțiale. Fără să fie un Jedi, el e devotat metodelor și principiilor Forței. Printr-un antrenament draconic, fizic și spiritual, el și-a învins handicapul și a devenit un luptător formidabil;

source

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Alan Tudyk e K-2SO, un robot droid imperial reconvertit și reprogramat. Nu dă doi bani pe ceea ce crezi. Nu se controlează deloc înainte să spună sau să facă lucruri. El spune doar adevărul și, la fel ca Jyn, caută o șansă de izbăvire.

k-2so

                Alianța rebelilor e aproape destrămată. Luptătorii ei sunt panicați. Luptătorii pentru libertate plecați în misiune au o singură alternativă: să reușească sau să moară și pentru mulți dintre ei se va dovedi că varianta a doua e mult mai probabilă. Acțiunea are loc în același univers, în aceleași locuri, în același timp, pe scurt: „într-o galaxie foarte îndepărtată…”. Principala diferență dintre celelalte filme din universul Star Wars și Rogue One este aceea că acest spin-off nu se concentrează pe membrii familiei Skywalker. Dar nu vă speriaţi. Darth Vader nu lipseşte, dar acesta nu are un rol major. În acest moment al cronologiei, Darth Vader e privit mai degrabă ca un mit și nu ca o persoană în carne și oase, el fiind foarte vag familiar chiar și rebelilor. Unul din scopurile lui Rogue One este acela de a se îndepărta de cavalerii Jedi și Sith și de a se concentra pe eroismul celor care nu își trag puterea din Forță. Cavalerii Jedi sunt ca și dispăruți. Ideea că niște oameni cu puteri magice vin să salveze situația nu mai funcționează. Acum totul depinde de oamenii normali care au curajul de a se lupta pentru a opri dominația răului asupra Galaxiei.

Rogue One

                Regizorul Gareth Edwards spunea: „Acesta e primul film din noua serie, aşa că a şti că aceste filme pot fi diferite a fost incitant, întrebarea cea mare fiind cât de diferite şi ce înseamnă acest lucru. Am crescut cu trilogia originală şi, pentru mine, sunt filmele supreme. Simt însă că un mare avantaj de a nu fi parte din saga este că avem libertatea de a fi diferiţi. Am mizat pe realism şi naturaleţe pentru mediile şi personajele pe care le întâlnim. În acelaşi timp, suntem parte din filmele originale, în ceea ce priveşte locul în care sunt personajele noastre. În filmele originale există un stil clasic, de care se ţine cont şi care e foarte stabil. Dar am fost extrem de entuziasmaţi să facem ceva mai organic, mai real şi mai direct.”

Rogue One

                Într-un univers în care săbiile au lame din laser, maimuțele păroase conduc nave spațiale, roboții sunt cicălitori și o invizibilă forță telechinetică e reală, disponibilă și perfect normală, există totuși o gaură. Nu e o gaură neagră, ci e o gaură de evacuare a primei Stele a Morții, singurul punct vulnerabil al unei stații de luptă de mărimea unei planete, ce a permis distrugerea acesteia dintr-o singură lovitură. Dar cum s-a ajuns acolo? Cum a fost posibil ca arhitecții distrugerii aflați în slujba Imperiului să încorporeze un astfel de defect mortal în designul Stelei Morții? Și cum au aflat rebelii de el? Ei bine, toate aceste răspunsuri le veți afla doar urmărind Rogue One la cinema.

Rogue One

                Scenele de acţiune sunt captivante şi imaginea fără cusur. Iată ce spun și criticii americani despre cel mai nou film din universul Star Wars:

i) Cei de la Entertainment Weekly au scris: „Oamenii care îşi făceau griji că Rogue One nu va fi chiar un film dur de război nu au motive de nelinişte. Este intens, fără pauze în acţiune. Parcă simţi toată acea energie… Îmwe şi droidul K-2SO vor <<monopoliza atenţia publicului>>”;

ii) Cei de la colldier.com au ţinut să precizeze: „Rogue One m-a cucerit de la început până la sfârşit. E plin de acţiune şi are un scenariu pe care oamenii îl vor adora. Va face publicul fericit. Ar putea fi chiar cel mai bun film Star Wars de până acum”.

Rogue One

                Rogue One ne demonstează că nu trebuie neapărat să fii un Jedi pentru a fi un erou.

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata