0

The Eternals este un film american de supereroi din 2021, regizat de Chloé Zhao, după un scenariu scris de Patrick Burleigh, Ryan Firpo și Kaz Firpo.

Produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, este al 26-lea film din Marvel Cinematic Universe (MCU).

Din distribuție fac parte: Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee, Harish Patel, Kit Harington, Salma Hayek și Angelina Jolie.

Eternii sunt o rasă de extratereștri nemuritori de pe îndepărtata planetă Olympia, care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja omenirea de o serie de prădători extratereștri – Devianții.

Liderul lor, Ajak (Salma Hayek), poate vindeca orice rană și este singura dintre Eterni care are o legătură directă cu Celestialii. Sersi (Gemma Chan) transformă materia prin atingere. Gilgamesh (Don Lee) are cea mai mare putere fizică. Druig (Barry Keoghan) are puterea de a controla mintea. Makkari (Lauren Ridloff), aleargă cu o viteză incredibilă. Kingo (Kumail Nanjiani) poate crea explozii puternice de energie cosmică. Sprite (Lia McHugh), prinsă în corpul unui copil de 12 ani, este o maestră a iluziilor. Phastos (Brian Tyree Henry) este un mare inventator. Thena (Angelina Jolie) este o războinică incredibilă care poate crea arme energetice. Și, în cele din urmă, este Ikaris (Richard Madden), cel mai puternic dintre Eterni, care poate zbura, are o forță uimitoare și aruncă raze de energie devastatoare din ochi.

Povestea începe în Londra de astăzi, cu Sersi lucrând ca profesor. Eternii s-au despărțit cu secole în urmă, după mii de ani împreună. Fiecare are viața lui pe Pământ, însă liniștea lor este spulberată de un atac al devianților.

Sersi bănuiește că  întoarcerea instantanee a tuturor celor care au dispărut din cauza lui Thanos ar fi reînviat adversarul lor mortal.

Împreună cu Sprite, ea trebuie să-i unească pe Eterni pentru a proteja din nou Pământul.

Însă, sentimentele amare și adevărurile întunecate care i-au despărțit cu mulți ani în urmă pot fi imposibil de depășit.

Eternals reprezintă o gamă largă de culturi și stiluri de viață. Kingo al lui Kumail Nanjiani este o vedetă de la Bollywood care cântă și dansează. Phastos al lui Brian Tyree Henry este un familist convins, cu un soț și un copil. Makkari al lui Lauren Ridloff are deficiențe de auz. Chloé Zhao (The Rider, Nomadland), care a scris scenariul, face un efort să se concentreze pe incluziune și globalism. Filmul vrea să arate diferitele moduri în care Eternals au contribuit la evoluția umanității.

Secvențele de luptă sunt uimitoare, iar efectele fantastice, în stilul caracteristic studiourilor Marvel.

În ce privește scenariul, mi-a plăcut că filmul ne prezintă povestea Eternilor de-a lungul Istoriei omenirii: de la primele civilizații ale Mesopotamiei și Babilonului, până în prezent.

Toate aceste momente din viața Eternilor ne ajută să îi cunoaștem mai bine și să le aflăm poveștile. Sersi și Ikaris au format un cuplu timp de foarte mulți ani, însă de când Eternii și-au încheiat misiunea și fiecare și-a urmat propriul destin, Ikaris a plecat și nu s-a mai întors.

Cu inima zdrobită, Sersi s-a stabilit printre oameni, devenind astfel cea mai umană dintre Eterni. În prezent, locuiește în Londra și are o relație cu Dane. Vă las să descoperiți povestea fiecărui Etern în parte.

Filmul poate fi vizionat de astăzi, 5 noiembrie, în cinematografele din țară, fiind distribuit de CineForum.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar