“Un pas în urma serafimilor” – din 22 septembrie în cinematografe

0

“Un pas în urma serafimilor” în regia lui Daniel Sandu va fi lansat pe marile ecrane din România, în această toamnă, pe 22 septembrie 2017.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi se înscrie la un seminar teologic ortodox. El încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

Din distribuţie fac parte: Ștefan Iancu, Vlad Ivanov, Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele Cireșica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producătorii sunt Ada Solomon și Ioana Drăghici.

“Un pas în urma serafimilor” nu îşi propune să trateze probleme teologice, ci vorbeşte despre curajul şi dreptul tinerilor de a lua decizii şi de a se opune unui sistem.

Produsă de HiFilm Productions, pelicula a fost realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Hollywood Multiplex București Mall, Dr. Oetker, BCR, Vodafone România, MEDA, Praktiker România, Alphega Farmacie.

“Un pas în urma serafimilor” este distribuit în România de microFILM, iar la nivel internațional de INDIE SALES.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata