Agentul de la U.N.C.L.E., CIA-ul și KGB-ul lucrează împreună

               Azi am revăzut Agentul de la U.N.C.L.E., titlu original Agent from the U.N.C.L.E., o comedie cu spioni regizată de Guy Ritchie, care a scris şi scenariul alături de Lionel Wigram. Ei s-au inspirat din serialul de televiziune cu acelaşi nume care a rulat în 1964 pe MGM. Din punctul meu de vedere, filmele cu spioni nu se vor demoda niciodată. Ei vor salva tot timpul lumea de la dezastru. Dacă vă place acest gen de filme, e musai să vizionaţi acestă comedie cu spioni. Din păcate, nu a avut succes. S-a întâmplat exact ce s-a întâmplat și cu Echipa de șoc: serial de succes, film bun dar care nu a avut succes pentru a se face cel puțin încă o continuare.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Plasat la începutul anilor 60’, în plin Război Rece, pelicula evidenţiază concurenţa dintre cei doi agenţi de top CIA şi KGB. Napoleon, agentul CIA, trebuie să o găsească pe Gabby Teller, al cărei tată, un genial cercetător nazist, a fost răpit pentru a construi o bombă nucleară. Dar se întâmplă ceva neprevăzut şi Napoleon trebuie să facă echipă cu agentul KGB Illya Kuryakin. E colaborare nemaivăzută între cele două agenţii inamice.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Napoleon şi Illya sunt doi agenţi de top în organizaţia lor. Aşa că ambii sunt foarte orgolioşi. Datorită colaborării impuse, cei doi nu se simpatizează deloc, dar cu timpul vor începe să se obişnuiască unul cu altul, salvându-şi reciproc viaţa. E un joc de-a şoarecele şi pisica între cele 2 mari superputeri ale lumi. Cine vor câştiga?! Sovieticii sau americanii?! Veţi afla doar la cinema.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Surpriza e Gaby, care nu e „prințesa la ananghie”, ci un aghiontant inteligent și competitiv care-i va pune pe cei doi agenți în dificultate. Se dovedește a fi un plus misunii lor. Dar nimic nu e ceea ce pare, având loc câteva răsturnări de situație. Exact ce-i trebuie unui film cu spioni.

Agentul de la U.N.C.L.E.

Henry Cavill e Napoleon „Cowboy” Solo, un agent CIA căruia îi place să lucreze singur. A luptat în al doilea război mondial, dar la finalul războiului a rămas înrolat, trăind din furturi. O echipă CIA îi de urmă și îl prinde. E condamnat la 15 de închisoare cu suspendare pentru că CIA-ul își dă seama că are nevoie de calitățile lui. Dar pentru mine, Henry Cavill va rămâne pentru totdeauna Clark Kent/Superman. Inițial, Tom Cruise a fost cooptat în proiect dar a renunțat și a fost înlocuit cu Cavill. Nu știu cât de bine s-ar fi descurcat Cruise pentru că între el și Hammer ar fi fost o diferență foarte mare de înălțime (1,70 m Cruise și 1,96 m Hammer). Măcar Cavill are 1,85 m înălțime;

napoleon

Armie Hammer e Illya „Pericol” Kuryakin, un agent KGB al cărui tată a fost închis în Siberia şi a cărui mamă a fost o prostituată. De când s-a înrolat în KGB, a avut o ascensiune fulminantă. În 3 ani a devenit unul din cei mai apreciaţi agenţi KGB. E foarte amuzant şi-mi place la nebunie cum face „bâză” de Solo: „Well done, cowboy”. E primul film cu Armie Hammer care chiar mi-a plăcut, pentru că The lone ranger și The social network au fost slăbuțe;

Illya

Alicia Vikander, suedeza de 26 de ani cunoscută pentru rolul din Ex machina, e Gaby Teller, care lucrează ca mecanic în Berlin, în partea ocupată de ruşi. Tatăl său, un genial cercetător nazist, a fost răpit, aşa că ea se alătură agenţilor în misiunea de a-l salva pe el şi a salva, implicit, lumea;

gabby

Elizabeth Debicki e Victoria Vinciguerra. Ea e cea care se foloseşte de tatăl lui Gaby pentru a construi bomba nucleară;

victoria

Hugh Grant e Waverly;

Waverly

Nu uita sa citesti
Related Posts

Jared Harris e Sanders, superiorul lui Napoleon.

saundres

                Se pare că britanicul Guy Ritchie e angajat la Hollywood pentru a revitaliza personaje arhicunoscute. L-a readus cu succes pe marele ecran pe Sherlock Holmes, acum i-a readus în atenţia cinefililor pe spionii de la U.N.C.L.E., iar la anul va lansa Cavalerii mesei rotunde.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Din păcate, criticii au considerat Agentul de la U.N.C.L.E. ca fiind foarte superficial şi lipsit de originalitate. Cum să nu fie lipsit de originalitate, când e un film inspirat dintr-un serial?! Săracii de ei sunt cam căzuţi în cap. Din păcate, pelicula nu prea avut succes în SUA. LA un buget de 75 de milioane de dolari, a avut încasări de doar 13 milioane de dolari în prima săptămână.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Dar eu sper să aibă succes şi să se nască o nouă franciză. Nu de alta, dar finalul lasă loc de continuare. Sper doar să nu se întâmple la fel ca în cazul Echipei de şoc, cunoscută publicului sub numele de The A-Team, care a fost de fapt un prequel al serialului cu acelaşi nume.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Guy Ritchie s-a arătat entuziasmat în momentul în care a fost întrebat dacă proiectul ar deveni franciză: „Ar fi minunat, pentru că ne-a plăcut mult proiectul, mai ales pentru că timp de şase săptămâni ne-am plimbat între Napoli şi Roma.” Singurul lucru pe care l-am păstrat din serial au fost protagoniștii: unul blond, celălalt brunet.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Una peste alta, Agentul de la U.N.C.L.E. e o comedie cu spioni care merită vizionată la cinema. Şi de ce nu, merită revăzută. După ce l-aţi văzut pe Henry Cavill în rol de supererou (Man of Steel), de semizeu (Nemuritorii) și de tip obișnuit care se luptă să-și salveze familia (Lumina rece a dimineții), urmează un rol de spion, care i s-a potrivit ca o mănușă.

Agentul de la U.N.C.L.E.

                Dar ajunge cu atâta bla bla. Vă invit să-mi spuneți ce părere aveți despre acest film după ce-l vizionați. Între timp, vă las să urmăriți trailer-ul acestui film subtitrat în limba română:

                Agentul de la U.N.C.L.E. s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray variantă STEELBOOK. La elemente speciale pe blu-ray puteți urmări: Recrearea anilor 60, O altă clasă de eroi, Tipii din U.N.C.L.E., un om cu talente extraordinare, Pe platourile de filmare… Din păcate, elementele speciale nu sunt subtitrate în limba română, dar le puteți viziona cu subtitrare în limba engleză.

Agentul de la U.N.C.L.E.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise