“American Made”, trafic în stil american

Barry Seal: Trafic În Stil American - din 25 august la cinema!

0

American Made” (“Barry Seal: Trafic În Stil American”) este un film american regizat de Doug Liman după un scenariu scris de Gary Spinelli.

Din distribuţie fac parte: Tom Cruise, Sarah Wright, Domhnall Gleeson, Jayma Mays, Jesse Plemons şi Lola Kirke.

Am văzut “American Made” joi la Grand Cinema Băneasa. După blockbuster-ul “Edge of Tomorrow” (“Prizonier în timp”) lansat în 2015, Tom Cruise şi regizorul Doug Liman fac echipă din nou şi ne aduc pe marile ecrane incredibila poveste a lui Barry Seal, un pilot american care a efectuat zboruri pentru cartelul de la Medellín, ulterior devenind informator pentru guvernul american şi principalul martor în investigaţia DEA împotriva cartelurilor columbiene şi legăturilor CIA cu rebelii din Nicaragua.

Barry Seal (Tom Cruise), fost pilot al companiei aeriene TWA, acceptă propunerea unui individ cu barbă pe nume Schafer (Domhnall Gleeson) de a lucra sub acoperire pentru CIA.

La început, Barry are misiuni de recunoaştere, făcând poze în diferite zone din America Centrală, unde CIA îşi dorea să construiască civilizaţii. Treptat, Seal începe să facă afaceri cu mai mulţi traficanţi de droguri, aducând cocaină din Columbia în SUA, primând, în schimb, sume uriaşe de bani.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Astfel, Barry devine un pion într-un joc de putere în care îi regăsim pe generalul Noriega, Pablo Escobar şi cartelul său de droguri, Ronald Reagan şi Oliver North.

“American Made” redă într-o manieră mai mult comică decât dramatică deciziile pe care le ia Barry Seal, un pilot foarte priceput care lasă în urmă o viaţă oarecum banală pentru alta plină de acţiune ca informator CIA şi traficant de droguri. Toate aceste alegeri îi aduc, pe de o parte, numeroase probleme şi riscuri, dar, pe de altă parte, reuşeşte să obţină sume mari de bani şi intră într-un joc din care nu poate ieşi uşor.

Doug Liman mizează pe suspans, comedie neagră şi cascadorii spectaculoase. Tom Cruise este cunoscut pentru faptul că, de multe ori, îşi face singur cascadoriile, iar, în “American Made”, actorul a avut parte de o cascadorie foarte periculoasă. Într-o scenă, personajul lui Cruise aruncă baloţi de cocaină din avion şi, din când în când, a trebuit să iasă din cabina de pilotaj pentru a se duce în spatele avionului ca să arunce cocaina, iar, în tot acest timp, actorul este singur în avionul pe care îl pilotează. O astfel de scenă este foarte periculoasă, însă Cruise face faţă cu brio, rezultatul fiind impresionant.

În concluzie, filmul ne arată ce înseamnă visul american pentru Barry, care strânge o avere pe care nu o poate justifica, şi aflăm o poveste şi mai întunecată, despre triunghiul secret dintre agenţiile guvernamentale, organizaţiile militare şi criminale din America Centrală.

Distribuit de Ro Image 2000, “American Made” (“Barry Seal: Trafic În Stil American”) a avut premiera în cinematografe vineri, 25 august 2017. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata