“The Nut Job 2”, goana după alune continuă

Din 25 august la cinema!

0

The Nut Job 2” este o animaţie 3D regizată de Cal Brunker după un scenariu scris Brunker, Bob Barlen şi Scott Bindley.

Am văzut “The Nut Job 2” marţi la Grand Cinema Băneasa. Mi-a plăcut “The Nut Job 1”, însă aveam câteva dubii dacă sequel-ul va fi cel puţin la fel de bun ca primul film. După vizionare, pot spune că noua animaţie este bine realizată şi ne oferă o continuare amuzantă, plăcută, care fură multe zâmbete şi râsete, mizând pe o poveste interesantă, scrisă cu grijă, şi personaje bine conturate şi uşor de îndrăgit. Copiii se vor bucura să vadă pe marile ecrane aventurile micilor animale pufoase, iar părinţii nu se vor plictisi, căci povestea este, din punctul meu de vedere, potrivită atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

Înainte să vorbesc despre sequel, aş vrea să ne reamintim puţin ce s-a întâmplat în primul film. Undeva într-un orăşel numit Oaktown, veveriţa Surly şi cel mai bun amic, şobolanul Buddy, pun la cale un plan curajos: să jefuiască cel mai mare magazin de alune pentru a face rost de hrană pentru iarnă. Ştim cu toţii că a urmat o serie de aventuri, iar, în cele din urmă, micuţii noştri prieteni reuşesc să obţină alunele mult visate.

În sequel, Surly, Buddy şi prietenii lor se bucură de grămezi de alune care se află la subsolul unui magazin de alune care a fost închis. Având mâncare din belşug, micuţii preferă să lenevească în loc să caute alune sau să facă alte activităţi, însă sunt mulţumiţi cu noua lor viaţă liniştită. De fapt, aproape toţi sunt fericiţi, cu excepţia lui Andie care consideră că animalele trebuie să ştie să îşi caute singure hrana, în natură, nu să ia mâncare de la magazin, fără să depună nici cel mai mic efort.

Liniştea din subsolul magazinului de alune este curmată atunci când are loc o explozie, iar toate proviziile sunt distruse. Surly şi prietenii săi îşi dau seama că nu au hrană pentru iarnă şi caută o soluţie. Andie încearcă să îi consoleze şi să îi încurajeze, însă fără succes deoarece toţi se gândesc încă la grămezile de alune care au fost arse.

De parcă micuţele animale nu ar fi avut destule probleme, lucrurile se complică atunci când primarul decide să construiască un parc de distracţii în Liberty Park, iar căminul lui Surly şi ai prietenilor săi se află în mare pericol deoarece planurile expansioniste ale primarului au ca scop înlocuirea colţului de natură din centrul oraşului cu un parc de distracţii zgomotos. Surly şi celelalte vieţuitoare din parc vor încerca să îşi salveze căminul. Oare vor reuşi? Rămâne să vedeţi din 25 august 2017 la cinema.

Animaţia transmite un mesaj clar: atunci când vine vorba de corupţie, oamenii trebuie să rămână uniţi pentru a-şi apăra interesele. În cazul nostru, primarul orăşelului Oaktown îşi doreşte să aibă cât mai mulţi bani şi este dispus să facă orice pentru a obţine putere şi bani, iar animăluţele din parc trebuie să rămână împreună şi să lupte ca o adevărată echipă pentru a-şi recupera parcul şi, implicit, căminul.

Din poveste nu lipsesc peripeţiile, momentele hazlii şi, nu în ultimul rând, o poveste de dragoste comică între două personaje care au multe lucruri în comun, chiar dacă iniţial, poate, nu îşi dau seama.

Personaje

Surly, protagonistul nostru, este o veveriţă mov isteaţă, însă care preferă comoditatea. Se bucură din plin de magazinul de alune, iar, după incendiu, îi vine greu să accepte ideea că a pierdut principala sursă de hrană. Bun prieten, însă, în acelaşi timp, iresponsabil şi puţin înfumurat, Surly învaţă din propriile greşeli şi îşi dă seama că atâta timp cât ei nu îşi pierd speranţa, îşi pot recupera căminul.

Şoricelul Buddy este cel mai bun prieten al lui Surly. Bun amic şi cu o inimă mare, Buddy este prietenul cel mai bun pe care oricine l-ar dori să îl aibă.

Domnul Feng este un şoricel care urăşte să i se spună adorabil, deşi este adorabil. El preferă să fie privit cu teamă şi respect, fiind un maestru al artelor marţiale.

Andie este o veveriţă plină de viaţă şi grijulie cu cei din jurul ei. Când magazinul de alune este distrus, Andie este cea care încearcă să îi înveselească pe ceilalţi, asigurându-i că totul va fi bine.

Primarul este personajul negativ al animaţiei, o persoană fără scrupule căreia nu îi pasă de oameni, natură şi animale. Tot ceea ce îşi doreşte este să câştige bani şi să facă profit, indiferent de consecinţe. Plănuieşte să înlocuiască un colţ de natură cu un parc de distracţii construit în grabă pentru a obţine avantaje financiare.

Distribuit de Vertical Entertainment, “The Nut Job 2” poate fi vizionat în cinematografele din ţară din 25 august 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar