Aladdin

Din 24 mai 2019 la cinema. Distribuit de CineForum.

1

Aladdin este un musical fantasy american regizat de Guy Ritchie după un scenariu scris de John August.

Din distribuţie fac parte: Mena Massoud, Will Smith, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad şi Billy Magnussen.

Am văzut Aladdin la T Imax, Afi Cotroceni. Noua versiune live action a poveştii lui Aladdin reuşeşte să aducă la viaţă aceeaşi magie cu care animaţia 1992 a fermecat numeroase generaţii.

Regizorul Guy Ritchie se descurcă excelent şi creează un film perfect pentru întreaga familie. Beneficiind de efecte vizuale uimitoare, numere de musical magnifice şi personaje foarre bine conturate, Aladdin este o surpriză plăcută pentru cinefilii de toate vârstele.

În oraşul Agrabah, Aladdin (Mena Massoud) şi maimuţica lui, Abu, fură mâncare ca să supravieţuiască. Fiind îndemânatic şi cu multe idei, Aladdin reuşeşte să se ferească mereu de autorităţi.

Într-o zi, el întâlneşte o fată foarte frumoasă, pe care o ajută să iasă dintr-o neînţelegere cu un negustor.

Fata, care, în realitate, este prinţesa Jasmine, se arată încântată de Aladdin, însă se supără când îşi dă seama că tânărul nu îi dă înapoi brăţara, care era cadou de la mama ei. Totuşi, el îi promite ca va găsi brăţara şi că o va aduce la palat.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Între timp, în Peşterea minunilor, vrăjitorul cel rău, Jafar, al doilea om după Sultan, îşi doreşte să devină cel mai puternic om din stat. Pentru a îşi îndeplini obiectivul mult visat, el trebuie să găsească o lampă fermecată, care îi poate îndeplini trei dorinţe.

La palat, într-o seară, papagalul lui Jafar, Iago, îi atrage atenţia acestuia că un tânăr se strecoară în curtea palatului. Tânărul este nimeni altul decât Aladdin, care a venit să îi înapoieze Prinţesei Jasmine brăţara.

După ce o vede pe prinţesă şi stabileşte o întâlnire cu aceasta ziua următoare, Aladdin este prins de Jafar, care îl obligă să intre în peştera comorilor pentru a găsi lampa.

În peşteră, lucrurile nu se desfăşoară aşa cum Jafar şi-ar fi dorit, iar Aladdin rămâne cu lampa şi cu un covor fermecat. Spre marea lui uimire, din lampa fermecată iese un duh albastru foarte vorbăreţ, amuzant şi glumeţ, care îi va schimba destinul lui Aladdin. Tânărul hoţ este transformat de duh în prinţul Ali, dorind astfel să o impresioneze pe Prinţesa Jasmine, fata pe care o iubeşte.

Aladdin

Filmul nu se abate foarte mult de la povestea originală. Guy Ritchie şi scenaristul John August apelează la diverse detalii pentru a da profunzime poveştii. Agrabah este un oraş vibrant şi înfloritor. Momentele de musical acompaniază aşa cum trebuie povestea personajelor.

În ce priveşte distribuţia, Mena Massoud se descurcă perfect în rolul principal, cel al lui Aladdin, un tânăr hoţ inteligent, romantic şi o persoană care, deşi nu are nimic, nu ezită în a da săracilor din puţinul său. Actorul cântă, sare, aleargă, dansează, reuşind să aducă pe marile ecrane din energia personajului său. Naomi Scott se ridică la nivelul aşteptărilor, interpretând o prinţesă independentă, care nu se teme să deţină puterea, ştiind că, într-o zi, ar putea deveni Sultan.

Distribuit de CineForum, Aladdin a ajuns în cinematografe vineri, 24 mai 2019. Vizionare plăcută!

1 Comentariu
  1. Iulia spune

    Am văzut filmul și îl recomand.

    Felicitari pentru recenzie, foarte buna!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata