Rocketman, povestea unei legende

Din 31 mai la cinema. Distribuit de Ro Image 2000.

0

Rocketman este un film biografic regizat de Dexter Fletcher după un scenariu scris de Lee Hall.

Din distribuţie fac parte: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden şi Bryce Dallas Howard.

Am văzut Rocketman la Grand Cinema Băneasa. Pelicula ne arată viaţa incredibilă a cântăreţului Elton John. În prima parte a carierei sale, artistul s-a confruntat cu numeroase probleme, cum ar fi: stări de furie, indignare, dependenţă de alcool, droguri şi sex. Filmul prezintă călătoria lui Elton, de la un mic băiat care tot ceea ce îşi dorea era atenţia părinţilor săi, la starul pe care îl cunoaşte toată planeta. Taron Egerton se descurcă remarcabil, aducând pe marile ecrane povestea unei legende.

Rocketman începe cu un Elton John matur, îmbrăcat într-unul din costumele sale excentrice, aflat sub influenţa drogurilor şi având nevoie disperată de ajutor. El cântă, dansează şi se strecoară într-un cerc de terapie. Iniţial, ceilalţi pacienţi sunt surprinşi şi amuzanţi, însă, apoi, tonul cântăreţului devine grav. Elton decide să îşi spună povestea, cum de la Reginald Dwight, un băiat timid cu un tată rece şi o mamă indiferentă, a devenit starul Elton John.

De când era doar un copil, el a descoperit pianul, instrumentul la care are un talent nativ formidabil. Tânărul Reggie a fost atât de priceput încât a primit o bursă la prestigioasa Royal Academy of Music din Londra.

Reggie Dwight şi-a petrecut adolescenţa, cântând în diferite localuri, apoi ca pianist pentru cântăreţii de muzică soul. El şi-a dat seama destul de repede că, pentru a se bucura de succes, trebuie să îşi schimbe numele de scenă şi să poarte haine strălucitoare. Astfel, cu un nou nume, Elton John, este prezentat unui tânăr compozitor, Bernie Taupin, de producătorul Dick James. Elton şi Bernie formează o echipă foarte bună, cu sarcini bine stabilite: Bernie scrie versurile, iar Elton compune muzica la pian şi cântă melodiile create de amândoi. Muzica lor atrage atenţia publicului, iar Elton devine un adevărat star. Treptat, noua viaţă îl sufocă, iar, pentru a merge mai departe, cedează unei stil de viaţă de droguri, sex şi alcool. Trec mulţi ani până când Elton îşi dă seama că trebuie să solicite ajutor, pentru a scăpa de aceste probleme care îl macină.

Rocketman este ca un spectacol muzical pregătit ca pentru Broadway. Filmul beneficiază de cântece şi coregrafii magnifice, acompaniate de momente de reflecţie. Muzica realizată de Elton şi Bernie este folosită exact cum trebuie pentru a transmite mesajul corect al filmului.

Taron Egerton se transformă în Elton John şi un lucru care m-a impresionat este faptul că actorul cântă incredibil melodiile lui Elton. Momentele în care Reggie/Elton este, în permanenţă respins de tatăl său sunt dureroase, dar ne fac să înţelegem golul din sufletului artistului şi ne dăm seama că indiferent de câţi bani poate avea cineva, dramele din trecut şi din copilărie nu sunt deloc uşor de depăşit, mai ales fără ajutor.

Distribuit de Ro Image 2000, Rocketman ajunge în cinematografe vineri, 31 mai 2019. Vizionare plăcută!

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar