A naibii dragoste, suflete pereche

                    A naibii dragoste, titlu original Crazy, stupid, love, este o comedie pentru cei care cred în suflete pereche. A naibii dragoste e o comedie dată naibii, cu replici excelent scrise, poante în cascadă şi conţinut satisfăcător inclusiv pentru publicul mai pretenţios. Este o peliculă care vă va bine dispune. Eu am revăzut a 20-a oară această comedie. Nu sunt un fan al comediilor sau al filmelor romantice, dar comediile care mă fac să râd cu lacrimi cu siguranță sunt favoritele mele. Conform spuselor lui Frédéric Beigbeder, dragostea durează durează 3 ani. Crazy, stupid, love lansează o întrebare căreia cu greu îi veţi găsi răspunsul sau îl veţi afla în cel mai încâlcit mod posibil. Există sau nu există suflete pereche? Eu tind să cred că există, dar nu fiecare dintre noi şi l-a găsit.


                    Cal Weaver este căsătorit cu iubita lui din perioada liceului, are trei copii reuşiţi pe nume Nanna, Molly şi Robbie, o casă frumoasă şi un serviciu la care merge cu plăcere, motiv pentru care se consideră împlinit atât din punct de vedere familial, cât şi din punct de vedere profesional. Atunci când află că soţia sa Emily l-a înşelat cu David Lindhagen şi vrea să divorţeze, bărbatul simte că viaţa lui aparent perfectă se destramă, devine depresiv şi începe să-şi petreacă serile într-un bar. Luat sub aripa ocrotitoare de către playboy-ul Jacob Palmer, Cal este învăţat cum să se îmbrace şi cum să flirteze cu femeile şi în scurtă vreme începe să aibă succes la reprezentantele sexului opus, chiar dacă nu mai ieșise la întâlniri romantice de aproximativ două decenii. Astfel, Cal învaţă de la Jacob cum să devina un fel de versiune îmbunătăţită a sa, să își redescopere masculinitatea şi, evident, să agaţe femei.

                   Cel mai „total” personaj mi s-a părut Kate, prima aventură a lui Cal după separare. Avem de-a face cu un Cal stângaci şi o Kate care nu aude decât ce vrea. Întâlnirea este plină de gaguri reuşite şi veţi râde cu poftă.


                    Paralel îl vedem pe fiul de 13 ani al lui Cal, Robbie, care este îndrăgostit de dădaca lui de 17 ani, Jessica, care, la rândul ei, nutreşte o mare pasiune… pentru Cal. Prin urmare, avem de-a face în acest film cu trei generaţii şi cu romantismul propriu fiecărei etape: soţi de vârstă mijlocie gata să o ia de la capăt, un tânăr cuplu pasional şi adolescenţi întâlniţi cu prima mare iubire. Cal şi Emily sunt nevoiţi să facă faţă întrebărilor şi emoţiilor celor doi copii ai lor, Robbie, de 13 ani, şi Molly, de 10. Interesant e că avem şi un raisonneur în film, tocmai băiatul familiei – Robbie – care devine vocea raţiunii pentru Cal.

                 Colac peste pupăză, până şi Jacob Palmer îşi găseşte sufletul pereche, acesta se îndrăgosteşte sincer de viitoarea avocată Hannah. Fata demontează într-o noapte tot edificiul de superficialitate ce-l caracterizează pe Jacob Palmer, luând în derâdere fiecare element din imaginea pe care şi-a fabricat-o. Jacob se amuză împreună cu ea, nu înghite în sec, nu i se pare nesuferită, trece peste partea cu reflectatul asupra goliciunii personale şi îşi dă seama că s-a îndrăgostit şi că planul lui de a avea o femeie nouă în fiecare noapte nu e bun. Cei doi sunt protagoniştii unei scene adorabile, în care Jacob îi arată care e schema ce nu a dat niciodată greş când a vrut să se facă irezistibil în ochii unei femei.
              Complicat, nu? Discursurile despre iubire din film sunt superbe, câteva scene în ploaie pentru ca, dacă personajele suferă din dragoste, să suferiți și voi odată cu ele. Dar astfel de elemente dau mai multă culoare comediei și ajută la construirea unor glume de nota zece.

                  Distribuția e perfectă:
Steve Carell este Cal Weaver;

Ryan Gosling e Jacob Palmer, playboy-ul care-l învaţă pe Cal cum să cucerească femei;

Julianne Moore este Emily Weaver, soţia care i-a pus „coarne” lui Cal;

Emma Stone este Hannah, sufletul pereche al lui Jacob;

Analeigh Tipton este Jessica Riley, dădaca celor 3 copii, îndrăgostită în secret de Cal;

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

Joey King este Molly Weaver;

Marisa Tomey este Kate Taffety, prima femeie „agăţată” de Cal în bar;

Kevin Bacon este David Lindhagen, bărbatul cu care Emily l-a înşelat pe Cal, iar Jonah Bobo este Robbie Weaver, băiatul de 13 ani al lui Cal, care e sigur că Jessica este sufletul lui pereche. Acesta devine vocea raţiunii pentru Cal.

               Julianne Moore spunea într-un interviu pentru The Wall Street Journal: „Niciodată nu ştii de dinainte – multe se bazează pe chimia cu un anumit actor, mai cu seamă dacă relaţia dintre personaje e una foarte apropiată. Dar Steve e o persoană faţă de care am reacţionat bine imediat.” Moore a mai povestit: „Scenariul începe cu ceea ce vedeţi pe ecran, personajul meu care spune „Vreau divorţ”. Dar ne putem imagina că au fost înainte multe luni sau chiar ani în care ea a încercat să-i comunice lui că este nefericită, iar într-un final ea nu mai suportă situaţia şi trebuie să se desprindă”. Personajul ei are revelaţia că nu mai poate rămâne în acel mariaj atunci când merge să vadă Amurg, doar pentru a nu sta acasă cu soţul. Julianne Moore crede că acea întâmplare este „atât de amuzantă” şi „spune incredibil de multe lucruri despre relaţia celor doi”.

                    Crazy, stupid, love e înţesat cu dialog, situaţii şi personaje realmente amuzante. Filmul vă va ridica moralul și vă va lăsa cu zâmbetul pe buze la final. Ca o concluzie, trebuie să te lași surprins de ceea ce simți pentru că sufletul tău pereche te va lua în pachet complet, cu bune și cu rele. Este un film pe care, după prima vizionare, veți dori să-l revedeți din nou, din nou și din nou.

                    În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat în limba română al acestei comedii superbe:

                 Crazy, stupid, love s-a lansat și în România pe Blu-ray (30 de lei) și DVD (20 de lei). Atât pe Blu-ray cât şi pe DVD veţi putea viziona la elemente speciale: scene şterse, Steve Carell şi Ryan Gosling discută despre rolurile lor, Jucătorul îşi găseşte perechea.

Cmentariile sunt închise