0

Fast X este un film regizat de Louis Leterrier după un scenariu scris de Dan Mazeau, Justin Lin și Zach Dean.

Din distribuție fac parte: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris” Bridges, John Cena, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Scott Eastwood, Daniela Melchior, Alan Ritchson, Helen Mirren, Brie Larson, Rita Moreno, Jason Statham, Jason Momoa și Charlize Theron.

***

Am văzut Fast X la Imax Cotroceni mulțumită invitației primite din partea Ro Image. Fast X este un spectacol de cinema care vă va ține cu sufletul la gură până la final, când veți avea parte de o surpriză. Jason Momoa se alătură unei distribuții impresionante și uimește prin rolul său de răufăcător psihopat și extravagant.

Fast X face referire la trecutul francizei, amintind de un jaf memorabil din Rio de Janeiro. Regele drogurilor, Hernan Reyes (Joaquim de Almeida), este pe cale să-l numească succesor pe fiul său sadic Dante (Momoa). Festivitățile sunt întrerupte de un furt îndrăzneț. Reyes și descendentul său îi urmăresc, însă consecințele sunt mortale.

Zece ani mai târziu, Dominic Toretto (Vin Diesel) duce o viață de familie liniștită. El și Letty (Michelle Rodriguez) îl cresc pe micuțul Brian (Leo Abelo Perry), și au lăsat operațiunile agenției unui echipaj de încredere. Roman (Tyrese Gibson) preia comanda primei sale misiuni la Roma, însă încă se ceartă cu Tej (Ludacris), în timp ce Ramsey (Nathalie Emmanuel) și Han (Sung Kang) privesc exasperați.

Banda se reunește cu Mia (Jordana Brewster) și bunica lor (Rita Moreno) pentru o cină de familie înainte de începerea afacerilor. Credința și încrederea unul în celălalt îi vor lega întotdeauna. O vizită târzie aduce un vizitator total neașteptat. Letty îl duce pe Brian într-un loc sigur și se alătură lui Dom. Vizitatorul îi avertizează că „Diavolul” vine după ei. Dante nu caută să-l omoare pe Dom pentru păcatele sale. El vrea să distrugă tot ce a construit acesta și să îl facă să treacă prin durerea de a-i pierde pe toți cei pe care îi iubește.

Nu uita sa citesti

Love Again

Am simțit Fast X mai mult ca pe un joc video decât ca pe un film de acțiune, dar scenele cu mașini arată bine și adaugă adrenalină poveștii.

Sunt foarte multe personaje. În mod inexplicabil, franciza nu poate lăsa pe nimeni să plece. Oamenii care ar trebui să fie morți, precum Han, se întorc, dar nu sunt zombi. Fast X sare înainte și înapoi în jurul globului cu subploturi nebunești. Un scenariu aglomerat oferă fiecărui actor o scenă în care să-și păstreze lucrurile. Povestea „ne certăm, dar ne iubim cu adevărat” dintre Roman și Tej reușește să își păstreze farmecul, deși e plictisitoare pe alocuri.

Momoa controlează fiecare scenă ca un zeu maniac. Personajul lui este diabolic și periculos, capabil de orice pentru a își duce răzbunarea la capăt. El vrea să îl facă pe Dom să sufere, să îl distrugă și să îi ia tot ceea ce iubește. Pentru mine, Jason Momoa este starul acestui film și împiedică franciza să intre într-o rutină.

Fast X este al zecelea film din saga Fast and Furios, una dintre cele mai populare francize din lume, care continuă să fie la fel de puternică ca la început. Eu am văzut pelicula în format IMAX 3D și pot spune că este realmente spectaculos, fiind cel mai bun format pentru a vă putea bucura de o experiență completă.

Fast X a ajuns în cinematografele din țară, fiind distribuit de Ro Image 2000. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata