Infernul din Amazon, titlu original The green inferno, e un film horror, scris, regizat şi produs de Eli Roth. Scenariul a fost inspirat din filmul italian din 1980, Canniball Holocaust. Sunt un fan al filmelor de groază. Am văzut la cinema tot ce se putea în acest an. Dar acesta e INTERZIS SUB 18 ANI datorită violenţei şi a scenelor de canibalism. Infernul din Amazon are tot ce-i trebuie: sânge, tortură, chinuri, brutalitate, crimă, frică. E mai îngrozitor decât Insidious 3, Poltergeist 3D sau Crimson Peak. Dacă aveţi probleme să vedeţi sânge sau probleme cu duritatea scenelor, încercaţi să nu mâncaţi înainte de film. Am vizionat acest film la Cinema Dacia Reşiţa, azi de la ora 19:00 în avanpremieră. Cu această ocazie ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie. În plan se află şi o continuare, Beyond the Green Inferno. Cei care au văzut filme regizate de Eli Roth ştiu că nu ai nevoie de 3D pentru a fi îngroziţi. Dintre filmele horror regizate de acesta amintesc: Cabin Fever, Hostel partea 1 şi partea a 2-a.
Un activist tânăr şi carismatic, pe nume Alejandro, îşi inspiră colegii de facultate cu o poveste entuziasmantă despre o junglă peruviană neatinsă care este în pericol de a fi distrusă de o companie energetică lacomă, în vederea exploatării resurselor naturale din zonă. Studenta Justine, al cărei tată e diplomat la ONU, alături de alţi opt tineri protestatari, se îndreaptă spre satul amazonian izolat, pentru a încerca să oprească buldozerele. Dacă reuşesc sau nu să oprească buldozerele e neimportant. Dar… La întoarcere, avionul de dimensiuni mici cu care au sosit se prăbuşeşte în junglă… Unii din protagonişti mor în timpul prăbuşirii, dar supravieţuitorii sunt luaţi prizonieri exact de tribul pentru care militau. Doar că membrii tribului sunt canibali. Aşa că… Supravieţuieşte cine poate!!!
De aici începe cu adevărat acţiunea: tortura şi teroarea fiind „la ordinea zilei”. Deși are scene la care „cei slabi de înger” nu se pot uita, acțiunea vă va ține captivi în fața marelui ecran. Vă va tortura psihic. Aceşti studenţi manipulaţi şi dependenţi de tehnologie, sunt supuşi la acte inimaginabile, în cadrul unor ritualuri înfiorătoare, menite să le distrugă psihicul. Nu degeaba e interzis minorilor, iar finalul?! Vă veți întreba: Ce naiba a fost asta?! Apropo, nu ieșiți din sală când începe genericul de final. Mai aveți răbdare 1-2 minute și veți mai avea parte de o SURPRIZĂ!!! 😉
Înainte să prezint distribuţia, din care nu face parte niciun actor cunoscut, ţin să vă spun că mi-a plăcut că scoate în evidenţă problema manipulării situaţiilor de către ONG-uri și falsitatea acţiunilor pe care le prezintă în faţa oamenilor. De fapt acestea au alte obiective şi nu au nicio o legătură cu ideologia ONG-ului respectiv. Să vă spun cinstit, nu mi-am imaginat că aşa stau lucrurile cu ONG-urile.
Lorenza Izzo e Justine. Ea e model şi actriţă de origine chiliană. A mai jucat într-un film în care Eli Roth a participat în calitate de producător, co-scenarist şi actor principal, Aftershock;
Sky Ferreira e Kaycee, colega de cameră a lui Justine. Sky e cântăreaţă şi compozitoare;
Ariel Levy e Alejandro, conducătorul grupului. Levy e un actor chilian care este vedetă de televiziune şi film în ţara sa natală, iar acest film marchează debutul său într-un film în limba engleză.
Filmările au început la New York, în locuri precum Universitatea Columbia, legendarul magazin alimentar pentru gurmanzi Zabar’s şi celebrul local fast-food Koronet Pizza. De acolo, echipa s-a deplasat într-un sat peruvian izolat, unde au loc cele mai înspăimântătoare scene de acţiune ale filmului. Callanaycu e o localitate agricolă izolată, fără electricitate sau apă curentă, are puţine contacte cu restul lumii în afară de sosirea ocazională a câte unei bărci de aprovizionare.
Localnicii au votat să permită realizarea filmului în satul lor. Drept recompensă, echipa de producţie a conlucrat cu sătenii la o serie de proiecte de infrastructură, precum confecţionarea de acoperişuri din tablă pentru cele peste o sută de colibe din sat, construcţia unei bucătării pentru şcoală şi îmbunătăţirea altor clădiri. Pentru a ajunge în zona de filmare, actorii şi echipa tehnică au trebuit să călătorească în fiecare zi câte cinci ore. Având în vedere pericolele călătoriei cu barca pe fluviu noaptea, trebuiau să se întoarcă înainte de apus, ceea ce a limitat programul de filmare.
Cineaştii s-au străduit să se adapteze cât mai bine la condiţiile meteo imprevizibile din junglă, unde se poate ajunge de la cer albastru la ploi torenţiale în câteva minute. Într-o zi extrem de furtunoasă, Roth şi directorul de imagine Quercia au hotărât să profite de ocazie şi să includă ploaia în scenele filmate. În urma acestei decizii au obţinut imagini impresionate, dar, când s-au întors în sat în ziua următoare, au descoperit că întreaga plajă pe care filmaseră fusese măturată de o inundaţie. Apoi au aflat că o altă inundaţie declanşată în Anzi, la două zile distanţă, avea să mărească nivelul apelor fluviului. Chiar dacă a fost foarte dificil de filmat în jungle peruviană, imaginile sunt spectaculoase, efortul echipei dând roade. Toţi actorii s-au ales cu tăieturi, vânătăi şi muşcături. Dar a meritat acest efort.
În continuare vă las să urmăriţi trailer-ul subtitrat acestui film cu canibali:
[review]
[rwp-review id=”0″]
Cmentariile sunt închise