0

Bestiile este un film din 2022 regizat de Rodrigo Sorogoyen după un scenariu scris de acesta împreună cu Isabel Peña.

Din distribuție fac parte: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera și Diego Anido.

***

Am văzut Bestiile la Cinema City, Afi Cotroceni, la invitația primită din partea cinematografului & Transilvania Film. Filmul în regia lui Rodrigo Sorogoyen m-a impresionat foarte mult prin povestea sa cutremurătoare care ne arată că neglijența și indiferența autorităților pot duce la consecințe tragice.
Într-o perioadă în care lumea este martora unui val în creștere de rasism și xenofobie în societatea și cultura occidentală, pelicula abordează o temă cât se poate de actuată: fisura din ce în ce mai mare dintre localnici și imigranți. Atitudinea xenofobă duce, de cele mai multe ori, la umilire, violență și chiar crime, toate motivate de ură.

Cel mai recent thriller semnat de Rodrigo Sorogoyen este convingător, tulburător și aduce lumină asupra adevărurilor incomode ale xenofobiei transnaționale și ale luptei de clasă care se regăsesc în Europa de Vest. Lungmetrajul urmărește tensiunea dintre un cuplu de francezi de vârstă mijlocie și fermierii locali din Galicia. Secvența de deschidere a filmului trezește o stare de frică și ne face să realizăm ce urmează.
Acțiunea are loc în Galicia rurală. Antoine și Olga, un cuplu de francezi, s-au stabilit într-un sat din regiune pentru a trăi în armonie cu natura și pentru a se ocupa de agricultură. Cu toate acestea, liniștea lor e întreruptă de frații Antas, care sunt de-a dreptul amenințători.

Antoine și Olga sunt niște oameni educați și înțelepți, care sunt deciși să muncească din greu pentru a duce o viață productivă, să cultive legume într-un mediu liniștit și să se înțeleagă bine cu locuitorii satului, chiar dacă sunt departe de Franța natală și de fiica lor, Marie.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Frații Antas adoptă o poziție de amenințare împotriva cuplului amabil prin atacuri verbale, la început, și apoi prin violență fizică. Ei îi intimidează pe Antoine și Olga prin replici usturătoare, numindu-l pe Antoine „francezul”, într-o manieră umilitoare, și mergând pe proprietatea acestora pentru a se îmbăta și a își face nevoile.

Fără sprijinul autorităților, care consideră că Antoine și Olga trebuie să găsească o modalitate de a se înțelege cu vecinii lor mai puțin școliți, Antoine alege să filmeze, pe ascuns, momentele de amenințare și umilință provocate de frații Antas. Ceea ce urmează între cele două gospodării vă face să vă pierdeți încrederea în umanitate și vă va șoca.

Având premiera la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, Bestiile reprezintă debutului regizorului Sorogoyen la Cannes, fiind inspirat de evenimente din viața reală.

Acțiunea filmului nu este alertă, din contră, este cât se poate de lentă, însă acesta este aspectul care face ca această peliculă să fie foarte bună, căci te captivează și simți antagonismul și răutatea ca lucruri foarte palpabile, care sunt pe punctul de a exploda în orice clipă.

Bestiile abordează o temă esențială: xenofobia transnațională din interiorul Europei. Ura față de alte culturi și națiuni poate duce la consecințe grave, chiar tragice.

Distribuit de Transilvania Film, Bestiile a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata