Epoca de gheață, o altfel de turmă

                Epoca de gheață, titlu original Ice Age, este o animație creată de cei de la Blue Sky Studios în anul 2002. Animația a fost regizată de Carlos Saldanha și Chris Wedge, după un scenariu scris de Michael J. Wilson și Michael Berg. De la criticii americani, Epoca de gheață a primit o mulțime de recenzii pozitive. La un buget de 59 de milioane de dolari, a avut încasări de 383 de milioane de dolari. Acest succes a făcut ca această animație să aibă 3 continuări: Epoca de gheață 2: Dezghețul, Epoca de gheață 3: Apariția dinozaurilor și Epoca de gheață 4: Continente în derivă. În vara la 2016 se va lansa și Epoca de gheață 5. Dar să începem cu începutul… Despre ce este vorba în această animație?!

Epoca de gheață

                În urmă cu 20.000 de ani, Pământul era o planetă plină de amenințări. Una din aceste amenințări era epoca înghețului, cunoscută publicului larg sub numele de Epoca de gheață. Animalele care populau la acea vreme Pământul, pentru a supraviețui, au început să migreze către sud, spre tărâmuri mai calde. Excepție fac un mamut pe nume Manfred (voce Ray Romano) și un leneș pe nume Sid (voce John Leguizamo). Sid este salvat de Manfred din calea unor rinoceri, supărați că Sid le-a stricat mâncarea, iar acesta îl autoproclamă pe Manfred (Manny) „protectorul” său.

Epoca de gheață

                Din acest moment, Manny face tot posibilul pentru a se descotorosi de povară. Un grup de oameni este atacat de tigri. În timpul luptei, fiul șefului tribului se pierde, soția acestuia fugind cu copilul. Mama se sacrifică salvându-l. Cei doi eroi găsesc bebelușul și astfel începe acțiunea de salvare a acestuia, pentru a fi redat tatălui său. Lor li se alătură un tigru viclean, pe nume Diego (voce Denis Leary), care este însărcinat să ducă bebelușul șefului haitei de tigri pentru a fi mâncat. Astfel începe aventura…

Epoca de gheață

                Oare am uitat să vă spun ceva?! Da!!! Am uitat să vă spun ce personaj secundar va face deliciul publicului. Nu doar în această primă parte, ci în toate. VEVERIȚA SCRAT. Astea încearcă să-și îndeplinească misiunea vieții sale: să îngroape o ghindă. Dar în această misiune, ea declanșează o mulțime de evenimente dezastruoase.

Epoca de gheață

                Un element cheie în această animaţie este relaţia dintre Manny şi Sid, leneşul plin de umor, gata oricând să facă glume… şi nimic altceva.

Ce trebuie să ştiţi despre cel 4 personaje cheie?!

1. Ray Romano spunea despre mamut: „Manny e uşor mizantrop, nu-i place să-şi piardă timpul cu ceilalţi. Sub înfăţişarea sa morocănoasă se ascunde, însă, un suflet bun. Conform principiilor sale, e de datoria sa să-i ajute pe Sid, Diego şi bebeluşul Roshan.”

Epoca de gheață

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

2. Echipa de animatori de la Studiourile Blue Sky a creat un personaj extrem de complex. Regizorul Chris Wedge spunea: „Sid este foarte flexibil. Se poate apleca, îndoi şi învârti în jurul propriului ax. Vorbeşte extrem de rapid şi, spre deosebire de leneşii din natură, se poate mişca foarte iute la nevoie.” John Leguizamo a exersat vreo treizeci de variante de voce, până a ajuns la una foarte asemănătoare cu a sa proprie. El spunea amuzat: „În cele din urmă, Sid a ajuns să semene cu mine.”

Epoca de gheață

3. Diego, tigrul viclean, este mânat în acţiunile sale mai mult de instinctul de supravieţuire, decât de nevoia de a se împrieteni cu un mamut şi un leneş. Wedge spunea despre el: „Diego nu şi-a cunoscut părinţii şi nu are nici prieteni. Denis, prin interpretarea sa, scoate în evidenţă faptul că Diego este un tip dur cu un suflet mare pe care însă nici nu e conştient că îl are.”

Epoca de gheață

4. Scrat este o combinaţie între o veveriţă şi un şoarece. Scrat a apărut din dorinţa realizatorilor filmului de a personaliza cumva Epoca de Gheaţă în care are loc acţiunea. Wedge explica: „Cea mai bună cale ni s-a părut aceea de a o pune în relaţie cu animalele care trăiesc în ea şi astfel i-am dezlănţuit forţele asupra ghinionistului de Scrat.” De fapt, pentru epoca de gheață nu este nimeni altul vinovat decât Scrat. În încercarea sa firească de a-şi îngropa o ghindă drept provizie, ca urmare a faptului că gheața gheaţa, Scrat pune în mişcare un gheţar şi Epoca de Gheaţă începe.

                Epoca de gheață a primit o nominalizare la premiile Oscar pentru cea mai bună animație.

Epoca de gheață

                În continuare vă las să urmăriți trailer-ul acestei animații savuroase:

                Epoca de gheață s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.

bd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise