În sfârșit avem parte de acțiune, care continuă de unde s-a terminat primul film. Bilbo şi cei 12 gnomi conduşi de Thorin se apropie de destinaţie: Muntele Singuratic, în ale cărui măruntaie pline de giuvaeruri doarme giganticul Smaug, dragonul ce a gonit neamul gnomilor din fantasticul lor Erebor, sortindu-i unei vieţi de rătăciri prin Pământul de Mijloc. Alături de gnomi, Gandalf este nevoit să plece spre Dol Guldur, pentru a investiga forţa întunecată care a pus stăpânire pe fortăreaţa aparent pustie. Acesta îi lasă pe gnomi să străbată singuri Codrul Întunecat, cu promisiunea că se vor întâlni să deschidă împreună uşa secretă a Muntelui Singuratic. Într-un plan secundar, Gandalf „face cunoştinţă” cu Sauron, care adună laolaltă trupele de orci şi alte personaje negative, în vederea bătăliei epice.
De aici începe adevărata aventură, fiindcă în pădure trăiesc paianjeni uriaşi, coşmarul oricărui arahnofob, iar în Dol Guldur Necromantul își face o apariţie spectaculoasă şi, apoi, o dezvăluire pe măsură. În peisaj îşi fac apariţia o armată de orci şi două personaje noi, care nici măcar nu sunt menţionate în carte, elfii Tauriel şi Legolas. Gnomii au parte de o evadare în butoaie, deși par că sunt prinşi într-o situaţie aparent fără scăpare. Inelul puterii e din nou de mare ajutor, însă forţa lui întunecată începe să se manifeste tot mai des asupra lui Bilbo.
Peter Jackson a fost inspirat să o includă pe Tauriel, o curajoasă elfă de pădure, care îi face ochi dulci lui Kili, cel mai înalt şi cel mai simpatic gnom. Personajul ei a fost inventat special pentru film şi e o complicaţie binevenită într-o poveste concentrată doar pe eroism şi răzbunare. Luptă cot la cot cu Legolas şi răpune orci şi păianjeni cu mişcări calculate şi totodată elegante.
The hobbit: Desolation of Smaug este plin de acţiune, deși pe alocuri se lasă așteptată. Regizorul aduce din nou pe ecran extraordinarul tărâm imaginat de Tolkien. Pe urmele eroilor se află o întreagă armată de orci. Ei sunt urmăriţi chiar şi în regatul elfilor.
Bilbo rămâne personajul principal, interpretat cu aceeaşi dedicaţie de britanicul Martin Freeman, iar cu ajutorul inelului său magic, face minuni. Thorin este tot mai obsedat de recuperarea regatului strămoşilor săi şi gata să sacrifice totul pentru a călca din nou pe piatra şlefuită din Erebor. O achiziţie extrem de importantă este Bard Arcaşul, luntraş în Oraşul de pe lac, Esgaroth, aşezarea umană din apropierea Muntelui singuratic ce aşteaptă cu mic cu mare împlinirea profeţiei ce-l va goni pe giganticul Smaug din ţinutul lor. El este şi cel care-i ajută pe eroii noştrii să treacă lacul şi să ajungă la Muntele Singuratic. Bard Arcașul va juca un rol foarte important în finalul trilogiei. Tot aici va avea o apariție scurtă conducătorul Esgarothului ,interpretat de Stephen Fry.
Avem ocazia ca în această parte, să-l vedem pe Smaug în toată splendoarea lui. El este interpretat prin tehnologia motion capture de Benedict Cumberbatch, a cărui voce este demenţială. Smaug este un dragon gigant care vă va fura privirea, cu gâtul lung, solzi mici şi ochi pătrunzători. În primul rând este viclean. El poartă un dialog jucăuş, dar strategic, cu Bilbo şi este principalul responsabil pentru emoţiile din final. Sunt secvenţe de urmărire care vă vor ţine cu sufletul la gură, iar finalul filmului vă va lăsa „cu buza umflată”.
Peter Jackson a știut cu exactitate unde să se oprească. Urmează partea a 3-a The hobbit: The battle of the five armies care promite să fie cel mai plin de acțiune din serie.
The hobbit: Desolation of Smaug este mult mai serios și mai plin de acțiune decât prima parte, The Hobbit: An unexpected journey. Această parte este susţinută de coloana sonoră compusă de Howard Shore şi de efectele vizuale. În caz că nu ştiaţi, filmul a fost filmat 3D şi cu 48 de cadre pe secundă. Din păcate, nu am avut ocazia să văd nici această parte la 48 de cadre pe secundă. Dar cine ştie?! Poate voi avea ocazia să văd finalul trilogiei…
În continuare, voi prezenta personajele care n-au fost prezentate în The Hobbit: An unexpected journey:
Luke Evans îl interpretează pe Bard Arcașul care va avea un rol foarte important în finalul trilogiei;
Orlando Bloom revine în rolul lui Legolas, fiu al lui Thranduil, care este îndrăgostit în secret de Tauriel;
Evangeline Lilly este Tauriel, un elf care se îndrăgostește de Kili;
Stephen Fry este conducătorul Esgarothului;
Manu Bennett este Azog, dușmanul de moarte al lui Thorin. În confruntarea de dinainte de The Hobbit: An unexpected journey, Thorin l-a lăsat pe Azog fără o mână.
Vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat în limba română al filmului The hobbit: Desolation of Smaug:
Filmul s-a lansat și la noi în format DVD, blu-ray și blu-ray 3D. Eu am achiziționat versiunea blu-ray 3D care conține 4 blu-ray-uri: un blu-ray cu versiunea 2 D a filmului, 2 blu-ray-uri cu versiunea 3D a filmului și un blu-ray cu elemente speciale.
[review]
[rwp-review id=”0″]
Cmentariile sunt închise