Endless love, un film romantic care…

                Endless love, tradus la noi Îndrăgostiți pentru totdeauna, este cel mai recent film romantic vizionat de mine. Nu se compară cu niciun film romantic văzut până acum. De ce? Este o dramă romantică mult prea naivă chiar și pentru cei care nu au încă buletin. Endless love este un remake al filmului din 1981, regizat de Franco Zeffirelli, dar totodată este a doua ecranizare și readaptare a romanului omonim, scris de Scott Spencer și publicat în 1979. Un roman de succes la vremea respectivă, prin care este prezentată posibilitatea transformării sentimentului de dragoste inocentă într-o obsesie fără de sfârșit și pericolele ce pot decurge din aceasta.

them

                Jade Butterfield este o fată dintr-o familie înstărită, care a trăit în puf, dar cam izolată, cu nasul în cărţi şi departe de lumea reală. Este genul de fată cu care părinții se mândresc pentru că s-a ținut departe de distracțiile adolescentine și și-a folosit timpul învățând pentru a intra la o facultate renumită și a călca pe urmele tatălui, care este medic. Bineînţeles că se îndrăgosteşte imediat când dă cu ochii de carismaticul David Elliot, care provine dintr-o familie modestă și este genul de tip lipsit de aspirații profesionale, mulțumindu-se să lucreze ca mecanic în atelierul familiei.

service

                El se poartă ireproşabil cu părinţii ei şi e foarte romantic cu Jade. Ea nu a cunoscut niciodată dragostea, iar el, un visător sensibil, este dispus să i-o ofere fix pe aia “cea mai adevărată”. Tatăl fetei bănuieşte că David e prea bun să fie adevărat, aşa că începe să-i scotocească trecutul pentru a-i afla secretele întunecate. Povestea de dragoste a celor doi e zdruncinată de încercările părinţilor de a-i despărţi, ceea ce poate însemna că Jade şi David se încăpăţânează să se aventureze în ape tot mai adânci şi mai tulburi.

love

                Filmul este previzibil, plin de clișee (sărutul la lumina lumânării, accidentul de mașină etc.) și cu replici mai mult sau mai puțin ridicole. Am apreciat felul în care reușește să balanseze caracterele personajelor în așa fel încât să pară că toți au dreptatea lor, fiecare având o explicație plauzibilă pentru felul lui de a fi.

family

                Părțile bune sunt coloana sonoră și imaginea de calitate, dar și actingul:

Alex Pettyfer este în rolul carismaticului David Elliot. Cu siguranță îl veți recunoaște, deoarece a jucat în Stormbraker, I am number four, Magic Mike și Beastly;

david

Gabriella Wilde este Jade Butterfield. Recent ați văzut-o în Carrie și The three musketeers. Actorii din Endless love încearcă să fie cât mai credibili în rolurile lor, alternând momentele bune cu cele mai puțin plauzibile. Deși Gabriella Wilde nu are experiența lui Alex Pettyfer, din punctul meu de vedere, ea se descurcă mai bine ca partenerul ei și trebuie să recunosc că frumusețea ei te cucerește, fiind astfel tentat să ignori modul în care joacă;

jade

Rhys Wakefield (Sanctum) este Keith Butterfield, fratele lui Jade;

keith

                În schimb, actorii care-i interpretează pe părinții celor doi oferă greutate filmului:

Bruce Greenwood (I, robot; Deja Vu; Eight below; Star Trek; National treasure 2: Book of secrets) este High Butterfield, tatăl lui Jade, Keith şi Chris. Chris este copilul care a decedat, fiind lovit de o boală necrucruţătoare: cancer;

Nu uita sa citesti
Related Posts

high

Joely Richardson (Event Horizon; The patriot, The girl with the dragon tatto) este Anne Butterfield, mama lui Jade;

anne

și Robert Patrick (Terminator 2: Judgment day; Cop land; Last action hero) este Harry Elliot, tatăl lui David.

harry

                Până la urmă, filmul nu e foarte slab. Probabil am avut așteptări prea mari. Mie mi-au plăcut la nebunie The notebook, Winter’s tale, The lucky one, The vow, The time traveler’s wife, Beastly și exemplele pot continua. Este un film pe care să-l vizionezi de Sfântul Valentin și Dragobete, oferind bucurie cuplurilor și celor nostalgici, care încă mai cred că dragostea adevărată nu a dispărut! Oricum, este un film pe care nu vreau să-l revăd prea curând. Cu siguranță este un film pe care femeile (fetele, adolescentele) îl vor adora.

brother

                Regizor este Shana Feste și având în vedere că nu ştiu niciun film pe care să-l fi regizat, nu pot să par surprins că acest film nu este extraordinar.

happy

                Ca o concluzie, pot spune că Endless love poate fi caracterizat drept o luptă “iubire versus familie”, care nu poate fi însă câștigată de către vreuna dintre părți, fără a exista consecințe pe măsură, un fel de Romeo & Juliet, dar varianta modernă.

obstacol

                Dar ajunge cu descrierea. Vă invit să urmăriți trailer-ul. Dacă vă place, merită să urmăriți această poveste dragoste:

                Endless love s-a lansat și în România pe DVD și blu-ray. De obicei, filmele romantice și comediile le achiziționez pe DVD pentru că sunetul, din punctul meu de vedere, este important la filmele de acțiune, horror, SF, thriller.

endless love

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise