Arcaşul, un serial care vă va ţine „lipiți de scaune”

                Arcașul este un serial pe care am tot evitat să-l vizionez. Am văzut Smallville, povestea lui Superman când e mic și nu își cunoaște puterile. Personajul Green Arrow apare și în acest serial. Știind povestea lui, serialul Arcașul mi s-a părut neinteresant. Dar toată lumea l-a lăudat, inclusiv Dorin, și m-am gândit să văd ce porcărie de serial este. M-am pus să văd acum 3 zile primul episod din primul sezon. Problema este că după ce am văzut primul episod nu m-am mai putut opri. Dacă s-ar fi inventat vreo pilulă care să te țină trez cu siguranță până la finalul celor două sezoane nu mă opream. Arcașul a rulat la TV și în România, pe Universal Channel. Ce vă sfătuiesc? Uitați-vă la primul episod. Dacă vă place, vă uitați în continuare, dacă nu, o lăsați baltă.

arrow1

                Arcașul își centrează acțiunea pe Oliver Queen, un playboy miliardar din Starling City, care-și petrece 5 ani pe o insulă după ce vasul pe care era naufragiază și toată lumea de la bord moare, inclusiv tatăl său, Robert Queen. Când ajunge înapoi în Starling City, el se reunește cu familia: mama lui, Moira, sora sa mai mică, Thea și noul soț al mamei sale, Walter Steele, noul CEO al Queen Consolidated. Cel mai bun prieten al său, Tommy Merlyn, fiul miliardarului Malcom Merlyn, și fosta lui prietenă, Laurel Lance, sunt fericiți că îl revăd. Ce mi-a plăcut? Serialul introduce numeroase personaje din DC comics, atât în prezent cât și în flashback-uri de pe insulă, multe dintre aceste personaje luptând pentru preluarea controlului în Starling City.

arrow2

                Momentan, Arcașul are 2 sezoane de câte 23 de episoade. În tomană va rula și sezonul 3. Tot atunci va avea premiera și The Flash, un spin-off al acestui serial.

s1

                Primul sezon din Arcașul se concentrează pe întoarcerea lui Oliver și încercarea acestuia de a îndeplini ultima dorință a tatălui său, să lupte pentru oraș și să îndrepte greșelile făcute de el. Astfel, el devine Justițiarul cu glugă numit Arcașul, care curăță străzile de criminali și nu se teme să-i ucidă. El intră în colimatorul unei societăți secrete care vrea să radă cartierul Glades de pe fața Pământului, un cartier în care crimele sunt la ordinea zilei. În această cruciadă, Oliver este ajutat de John Diggle, bodyguard-ul său, și de Felicity Smoak, un specialist IT care lucrează la Queen Consolidated. În primul sezon, îl vom cunoaște pe Oliver și aventurile prin care a trecut pe acea insulă și care l-au făcut să se transforme într-un Justițiar. Aceste flashback-uri vor continua și în sezonul doi.

s2

                În sezonul doi, Oliver schimbă tactica. Nu-i mai omoară pe criminali, fiind motivat de moartea prietenului său, Tommy. În oraș apare un nou villain, Deathstroke, care vrea să se răzbune pe Oliver. De ce? Veți afla urmărind serialul. Acesta vrea să aducă haosul în Starling City și îl forțează pe Oliver să fie la limita dintre erou și criminal. Oliver trebuie să lupte și împotiva Isabelei Rochev, care vrea să preia Queen Consolidated. Între timp, Oliver îl acceptă în echipă și pe hoțul Roy Harper, ca protejat, acesta fiind iubitul Theei. El primește ajutor și din partea tatălui lui Laurel, ofițerul Quentin Lance.

deathstroke

                Veți avea parte de multe suprize. Veți auzi pentru prima dată de Ra’s al Ghul, de fiica acestuia, Nyssa, și de Black Canary –  Liga Asasinilor, din care a făcut parte și Malcom Merlyn.

nyssa

                Și acum, o parte din personajele principale:

Stephen Amell este Oliver Queen;

oliver

Willa Holland este Thea Queen;

thea

Susanna Thompson este Moira Queen;

moira

Jamey Sheridan este Robert Queen;

robert

Colin Salmon este Walter Steele;

walter

John Barrowman este Malcom Merlyn;

malcom

Colin Donnell este Tommy Merlyn;

tommy

Katie Cassidy este Laurel Lance;

laurel

Paul Blackthorne este Quentin Lance;

quentin

Caity Lotz este Sara Lance;

sara

David Ramsey este John Diggle;

john diggle

Emily Bett Rickards este Felicity Smoak;

felicity

Manu Bennett este Slade Wilson;

slade wilson

Colton Haynes este Roy Harper;

roy

Kevin Alejandro este Sebastian Blood;

sebastian blood

Summer Glau este Isabel Rochev.

isabel

                Speranța mea este ca acest serial să apară și în România pe DVD. Cei de la MARVEL ar trebui să ia lecții de la DC comics despre cum se face un serial cu super-eroi, pentru că Marvel Agents of SHIELD este mult mai slab decât acest serial. Arcașul este plin scene de acţiune, conflicte interpersonale, mitologie, dar şi romantism şi melodramă. Eu abia aștept să văd sezonul 3. Voi? Din punctul meu de vedere, acest al 2-lea sezon este mult mai bun decât primul.

black canary

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui serial:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise