“Death Wish”, răzbunarea

Din 9 martie la cinema. Distribuit de CineForum.

0

Death Wish” este un film american regizat de Eli Roth după un scenariu scris de Joe Carnahan.

Din distribuţie fac parte: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris şi Kimberly Elise.

Am văzut “Death Wish” la Cinema City, Afi Cotroceni. Pelicula reprezintă un remake al filmului omonim din 1974, având la bază romanul scris de Brian Garfield. Nu am văzut filmul original, de aceea voi vorbi doar despre noua variantă adusă de regizorul Eli Roth, cunoscut pentru lungmetraje precum: “Knock Knock” (2015) şi “The Green Inferno” (2013).

Bruce Willis revine pe marile ecrane în rolul doctorului Paul Kersey, un soţ şi tată exemplar, care duce o viaţă liniştită alături de familia sa – Lucy Rose Kersey, soţia lui, şi Jordan Kersey, fiica lor, care a fost acceptată la o universitate prestigioasă din New York.

Meseria de doctor îi arată lui Paul, în fiecare zi, rezultatele atacurilor cu arme şi dramele din vieţile celor care sunt atacaţi cu brutalitate acasă sau pe străzi. Lumea lui Paul se prăbuşeşte brusc într-o zi specială pentru el, atunci când îşi serbează ziua de naştere alături de familie. Chemat de urgenţă la spital, soţia şi fiica se întorc acasă, însă acolo le aşteaptă cea mai dramatică noapte din viaţa lor. Un grup de hoţi se află în casă, iar, în urma atacului, Lucy îşi pierde viaţa, în timp ce Jordan ajunge în comă.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Paul este doborât de veste şi, treptat, începe să îşi dea seama că oraşul se confruntă cu nenumărate crime şi, în acelaşi timp, constată că poliţia este depăşită de situaţie, multe cazuri rămânând nerezolvate. Astfel, doctorul Kersey începe să se intereseze de arme de foc şi îşi dă seama că doar el îi poate prinde pe cei care i-au rănit familia.

“Death Wish” aduce în discuţie o temă actuală: violenţa din oraşe prin jafuri, crime şi tot felul de atacuri care rămân nepedepsite. Mai mult, pelicula ne arată că oricât de mult munceşti şi respecţi legea, tot ceea ce ai construit se poate nărui în câteva secunde, fără să pot face ceva. Familia lui Kersey este distrusă, iar indiferent dacă criminalii sunt sau nu prinşi, nimeni nu o poate aduce aduce înapoi pe Lucy. Iubirea pentru familie reprezintă cel mai important lucru din lume, de aceea îi pot înţelege uşor dorinţa de răzbunare a personajului lui Bruce Willis. Suferinţa doctorului Kersey este inimaginabilă, iar dorinţa lui de a face dreptate cu propriile mâini, este de înţeles, având în vedere situaţia prin care trece. De asemenea, el simte că trebuie să îndrepte greşelile unui sistem care nu funcţionează aşa cum trebuie, care nu îi poate prinde pe cei care zgâlţâie siguranţa societăţii. În timp ce Paul se transformă într-un “justiţiar” şi ajută victimele, cele mai importante posturi de radio din Chicago dezbat violenţa şi crimele din oraş. Doctorul devine omul cu hanoracul, care îşi face singur dreptate, fiind considerat de unii un erou, iar de alţii un psihopat împotriva societăţii civilizate.

Treptat, filmul se transformă în unul de acţiune, multe scene devenind sângeroase şi violente, pe măsură ce Paul Kersey începe să devină specialist în arme, tactici de tortură şi lupte corp la corp. Astfel, pe de o parte, el salvează vieţi la spital, iar, pe de altă parte, ia vieţile infractorilor care i-au atacat familia. Personajul său devine rece, căci lumea lui s-a dărâmat în noaptea pe care nu o va uita niciodată.

Finalul este previzibil, ceea ce pot spune că nu m-a deranjat, însă cred că ar fi putut să ofere mai mult, având în vedere premisa peliculei.

Distribuit de CineForum, “Death Wish” a ajuns în cinematografe vineri, 9 martie 2018. Vizionare plăcută!!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata