Bohemian Rhapsody, povestea unei legende

Din 2 noiembrie la cinema. Distribuit de OdeonFilm.

0

Bohemian Rhapsody este un film biografic despre legendara trupă Queen. Pelicula este regizată de Bryan Singer după un scenariu scris de Anthony McCarten.

Din distribuţie fac parte: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech şi Mike Myers.

Am văzut Bohemian Rhapsody la T Imax, Afi Cotroceni. Filmul ne prezintă viaţa lui Freddie Mercury şi, totodată, povestea trupei rock Queen. Bohemian Rhapsody a fost întâmpinat de presa străină cu recenzii amestecate, însă Rami Malek, actorul care îl interpretează pe Freddie Mecury, este văzut ca un candidat important la Oscaruri, la categoria Cel mai bun actor într-un rol principal.

Bohemian Rhapsody urmăreşte povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile, cum ar fi: concertul susţinut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra.

Acţiunea filmului se axează pe viaţa lui Freddie Mercury, un geniu al muzicii care, pe de o parte, a impresionat întreaga lume prin talentul şi prezenţa scenică, iar, pe de altă parte, a şocat lumea prin extravanganţa cu care şi-a trăit viaţa.

Pelicula începe cu anul 1970 când tânărul Farrokh Bulsara (Rami Malek) lucrează la aeroportul Heathrow. El îşi dezamăgeşte părinţii, în special tatăl, pentru că îşi petrece nopţile la spectacole de rock organizate de studenţii de la Universitate.

Într-o seară, după un concert rock, Farrokh se prezintă ca Freddie chitaristului Brian May (Gwilym Lee) şi colegului acestuia, Roger Taylor (Ben Hardy).

Cântăreţul trupei renunţase, iar Freddie a văzut acest lucru ca pe o oportunitate de a convinge membrii trupei să îl accepte ca solist.

Freddie îi impresionează repede cu vocea sa puternică şi este primit în trupă. Tot în această perioadă, el o întâlneşte pe Mary Austin (Lucy Boynton), iar cei doi se îndrăgostesc.

Felul în care comunică cu publicul, hainele sale excentrice şi vocea lui formidabilă, toate îl fac pe Freddie un adevărat star rock. Trupei i se alătură John Deacon (Joseph Mazzello), iar tinerii visează să câştige din ce în ce mai multă popularitate. La scurt timp, Freddie îi convinge pe restul membrilor să lanseze primul album.

Bohemian Rhapsody va încânta fanii trupei Queen. Din punctul meu de vedere, filmul este excelent realizat, mizând pe muzică, un scenariu foarte bun şi o distribuţie aleasă cu grijă.

Rami Malek este realmente fantastic. El duce greul filmului, de la primul până la ultimul cadru. Interpretarea lui este impresionantă, fiecare gest, fiecare zâmbet, fiecare cuvânt rostit … toate au fost studiate cu atenţie de Rami, care sper să fie nominalizat la Oscaruri.

Scenele de concert, în special cele de la spectacolul Live Aid sunt fascinante, fiind încă o dovadă că Rami Malek merită nominalizarea Oscar pentru interpretarea sa.

Aşa cum am precizat la început, părerile criticilor străini cu privire la Bohemian Rhapsody sunt împărţite, unii punctând că scenarul este plin de clişee şi că nu reuşeşte să prezinte nimic profund despre istoria trupei britanice Queen. Eu nu sunt de acord cu aceste păreri. Consider că Bohemian Rhapsody a reuşit să aducă emoţie pe marile ecrane, amintindu-ne de geniul Freddie Mercury, un tânăr care a luptat pentru visul său, lăsând în urma sa melodii de neuitat. Mai mult, pelicula ne arată nu doar partea frumoasă a faimei, ci şi problemele, zbuciumul interior şi lucrurile grele care vin odată cu celebritatea.

Bohemian Rhapsody aduce aminte, de asemenea, de bătăliile personale ale lui Freddie Mercury, inclusiv abuzul de droguri şi alcool, precum şi orientarea homosexuală.

Distribuit de OdeonFilm, Bohemian Rhapsody ajunge în cinematografe vineri, 2 noiembrie 2018. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar