Goosebumps 2, Halloween bântuit

Din 2 noiembrie la cinema. Distribuit de IntercomFilm.

0

Goosebumps 2 este un film american regizat de Ari Sandel după un scenariu scris de Rob Lieber.

Din distribuţie fac parte: Wendi McLendon-Covey, Madison Iseman, Jeremy Ray Taylor, Caleel Harris, Chris Parnell, Ken Jeong şi Jack Black.

Am văzut Goosebumps 2 la Grand Cinema Băneasa. Pelicula reprezintă sequel-ul filmului Goosebumps (2015).

Asemenea primului film din serie, Goosebumps 2 se inspiră din îndrăgitele cărţi pentru copii scrise de scriitorul R.L. Stine, ce au fost tipărite în 400 milioane de exemplare şi traduse în 35 de limbi.

Goosebumps 2 ni-i prezintă pe Sonny şi Sam, doi prieteni foarte buni, care locuiesc în oraşul Wardenclyffe.

Într-o zi, cei doi băieţi găsesc, într-o casă abandonată, un manuscris numit Halloween-ul bântuit. Când îl deschid, fără să ştie, Sonny şi Sam îl eliberează pe Slappy, cel mai înfricoșător monstru, manipulator, inteligent, care are, ca de fiecare dată, un plan diabolic. El îşi propune să învie toţi monştrii, astfel încât sărbătoarea de Halloween să nu se termine niciodată.

Pe măsură ce diferite creaturi bizare prind viaţă, haosul şi teroarea îşi fac simţite prezenţa în orăşelul Wardenclyffe.

Sonny, Sam şi sora lui Sonny, Sarah, trebuie să facă tot posibilul pentru a îl opri pe Slappy, până când nu este prea târziu.

Filmul original din 2015 a fost o surpriză plăcută, aducând, pe marile ecrane, o poveste care te face să vrei să vezi ce se întâmplă mai departe, deși îţi dai seama încă de la început care va fi finalul. În schimb, noua peliculă nu reuşeşte, în opinia mea, să menţină nivelul stabilit de primul film din serie.

Goosebumps 2 mizează pe o formulă simplă, momentele de suspans îmbinate cu scene şi replici comice.

Scenariul este semnat de Rob Lieber, după o povestire de Rob Lieber şi Darren Lemke, inspirată de cărţile Goosebumps ale scriitorului R.L. Stine. Regizorul este Ari Sandel, premiat cu Oscar pentru scurtmetrajul West Bank Story (2005). Distribuția include tineri actori cu mare potenţial actoricesc în filme de comedie. Toţi aceşti actori ar fi putut să aducă o contribuţie mai mare filmului, însă nu au reuşit din cauza faptului că povestea duce lipsă, pe alocuri, de creativitate.

Slappy, antagonistul principal, salvează puţin situaţia. El a rămas la fel de fioros şi periculos ca în primul film. Consider că echipa care se ocupă de efectele vizuale a îmbunătăţit aspectul realist al lui Spappy, în special când vine vorba de mişcările sale.

Distribuit de IntercomFilm, Goosebumps 2 ajunge în cinematografe vineri, 2 noiembrie. Vizionare plăcută!

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar