Labirintul: Încercările focului, faza a 2-a a început

                Labirintul: Încercările focului, titlu original Maze Runner: The Scorch Trials, e continuarea mult aşteptată a filmului Labirintul: Evadarea. Din punctul meu de vedere e filmul săptămânii. Labirintul: Încercările focului este regizat de Wes Ball, regizorul primul film din trilogie. Scenariul a fost scris de T.S. Nowlin şi a fost inspirat din romanul cu acelaşi nume scris de James Dashner. Eu am vizionat filmul ieri, în avanpremieră de la ora 18:00 la Cinema Dacia 3D Reşiţa şi ţin să le mulţumesc pe această cale organizatorilor pentru invitaţie. Mergeţi să-l vedeţi. Nu o să regretaţi. E cu mult peste prima parte.

Labirintul

                Thomas a crezut că rezolvarea Labirintului reprezintă sfârșitul cumplitei lui aventuri. A crezut că s-a terminat cu variabilele, cu alergatul. A crezut că toți Poienarii își vor relua viețile, dar nu și-a închipuit la ce fel de existență se vor întoarce. În Labirint, viața era ușoară. Aveau mâncare, aveau un adăpost și siguranță, înainte ca Teresa să declanșeze sfârșitul.

Labirintul

                De această dată acţiunea începe de unde s-a terminat primul film. În locul libertății sperate, Poienarii se află acum în fața unei noi încercări. După ce sunt închiși într-un buncăr, călătoria lor îi poartă prin arşiţă, într-un peisaj părăsit plin de obstacole inimaginabile. Ei trebuie să străbată un deșert torid, pândiți de amenințarea unor furtuni cataclismice și, mai ales, a unor ființe omenești devastate de o boală misterioasă, Arșița, care îi transformă treptat în monştri. Împreună cu luptătorii din rezistență, locuitorii Luminișului se confruntă cu forțele superioare ale organizației RĂU și descoperă planurile șocante pe care aceasta le are cu ei.

Labirintul

                Distribuţia e cea din prima parte, dar apar şi personaje noi. O să reamintesc personajele pentru cei care au uitat sau pentru cei care nu au văzut primul film din serie:

Dylan O’Brien (Un vârcolac adolescent) e liderului Thomas. De această dată, poartă greutatea pe umerii săi, pentru că nu știe dacă acest grup al luptătorilor de rezistență despre care a auzit este doar fantezie, ceva ce dă speranță oamenilor din Arşiţă. Thomas își conduce prietenii într-o călătorie foarte dificilă. Thomas are și o replică superbă care mi-a adus aminte de primul film:„ Let me guess… WCKD is good. (Lăsați-mă să ghicesc… RĂUL e bun)”;

thomas

Ki Hong Lee e protectorul Minho. El e paşnic din fire, dar intră în acţiune exact când trebuie. Este un om rezervat, care vorbește numai când este absolut necesar. Minho e cel mai puternic din grup, iar rolul lui acum este să-i protejeze pe toți și să se asigure că există întotdeauna o cale de ieșire;

minho

Kaya Scodelario e Teresa, tânăra misterioasă care a avut o legătură cu Thomas;

teresa

 Thomas Brodie-Sangster e Newt învățătorul. El e cel care în primul film îi unește pe locuitorii Luminișului. El ține grupul unit și îl împinge înainte. Se pricepe să-i țină pe toți uniți și entuziaști cu privire la ceea ce fac. Impresionează prin faptul că nu-şi pierde cumpătul şi că dă dovadă de calm în cele mai tensionate situaţii;

newt

Jacob Lofland e singuraticului Aris, care li se alătură locuitorilor Luminișului în buncăr. El a a fost singurul băiat dintr-un grup de fete care au evadat din un al doilea Labirint. Aris îl ajută pe Thomas să ştie adevărul despre noua locaţie şi îi ajută pe eroii noştri să scape de RĂU;

aris

 Rosa Salazar e Brenda, o locuitoare din bârlogul lui Jorge. A fost alungată și se descurcă singură, iar Jorge este un fel de tată pentru ea; este puternică și independentă, ceea ce îi creează probleme uneori;

brenda

Giancarlo Esposito e comandantul Jorge, un băiat rău, dar mai presus de asta, e un cititor, știe istorie, e hotărât să-și creeze o lume, iar oamenii să-l urmeze, fără a face parte din RĂU. Așa că… Jorge își creează un paradis, făcând lucruri pentru care poate fi considerat vinovat, unde oamenii săi sunt în siguranță. Se confruntă cu demonii interiori și încearcă să se hotărască să ia parte la salvarea lumii, nu la distrugerea ei;

jorge

Patricia Clarkson e Ava Paige, cea care conduce oraganizaţia RĂU. E neînfricată şi cu cât se apropie mai mult de leac, cu atât mai lipsită de scrupule devine;

Ava Paige

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

 Aidan Gillen (Game of thrones) e uneltitorul Janson, care conduce buncărul din care eroii noştri evadează;

jason

Lili Taylor e medicul milos Mary, care a plecat de la RĂU în Tabăra Brațului Drept;

mary

Nathalie Emmanuel e Harriet, lidera grupului de tinere care au scăpat din Labirintul B către Tabăra Brațului Drept;

Harriet

Katherine McNamara este Sonya, care a scăpat din Labirintul B împreună cu Harriet, refugiindu-se în Tabăra Brațului Drept.

sonya

                Producătorii au vrut ca autorul să se implice în realizarea scenariului pentru filmului Labirintul: Încercările focului: „Am discutat mult despre modificările pe care le considerăm necesare pentru a face tranziția de la carte la film. Unele lucruri trebuie schimbate, dar am văzut îndeaproape efortul lor de a păstra personajele așa cum au fost create, conform cărții și în spiritul lumii.  Sunt foarte mulțumit. Am vrut ca oamenii să simtă că primesc răspunsuri în acest film. Aceste răspunsuri îi vor duce mai mult în cel de-al treilea film, al deciziilor și revelațiilor” a explicat Dashner.

Labirintul

                Dacă primul film a avut ca subiect scăparea, al doilea tratează călătoria. Labirintul: Încercările focului oferă răspunsuri la multe întrebări puse în primul film. Locuitorii Luminișului află că aproape tot pământul a fost distrus și că nemiloasa organizație guvernamentală științifică World Catastrophe Killzone Department (WCKD) i-a trimis pe locuitorii Luminișului în labirint ca într-o probă pentru supraviețuire. Aceștia descoperă că unii dintre ei sunt imuni la virusul care distruge populația. Acești imuni au enzime biologice în corp care îi pot ajuta și pe ceilalți să reziste la virus.

Labirintul

                Producătorul Wyck Godfrey observă, „Această poveste începe să dezlege misterul a ceea ce s-a întâmplat în lume și modul cum a fost aceasta devastată. Personajele noastre găsesc niște răspunsuri pornind într-o călătorie periculoasă. Întrebarea de bază a celui de-al doilea film este: oare ar fi trebuit să nu plecăm? Este tematică pentru dilemele adolescenței. Îți petreci copilăria dorind să pleci din casă în lumea adevărată. Apoi, când suntem adulți, aflăm că lucrurile nu sunt cum credeam, că pot fi dificile. Lumea exterioară poate fi impunătoare și periculoasă şi exact același lucru se întâmplă cu locuitorii Luminișului.”

Labirintul

                Dylan O’Brien spunea despre personajul său: „În primul film, Thomas trece de la băiat la bărbat și devine lider. Pentru locuitorii Luminișului, el reprezintă speranța, iar Thomas își dă seama că rolul lui este să-i scoată pe toți din Luminiș. În acest film, el se simte responsabil pentru tot ce s-a întâmplat cu locuitorii Luminișului. Thomas i-a convins să scape din labirint.  Acum, ei intră într-o lume care nu e ceea ce au crezut ei că este. Le-a promis prietenilor că ieșirea din labirint era ceea ce trebuiau să facă. Așa că Thomas trebuie să poarte greutatea, pentru că acum își dă seama că nu sunt în siguranță. Poate fi chiar mai rău în Arşiţă și în mâinile organizaţiei RĂU. Trebuie să se împace cu acest gând și să rămână puternic.”

Labirintul

                Totuşi, organizaţia RĂU nu e 100% personajul negativ. Ei încearcă să găsească un tratament pentru boala care distruge lumea. Dar, în încercările lor, distrug puținii oameni care pot trăi cu boala și care, poate, pot salva Pământul. Nu-i interesează pe cine sacrifică atâta timp cât obţin ceea ce vor.

Labirintul

                Dar la o cronică asta e problema. Fiecare vede filmul într-un anumit fel. Critcii într-un fel, noi, cinefilii, în alt fel. Dacă v-a plăcut primul film, cu siguranţă această continuare o veţi adora. Pentru a vă face o mai bună impresie la ce să vă aşteptaţi, vă las să urmăriţi trailer-ul acestui film:

P.S.: Aștept cu nerăbdare următorul film din serie: Maze Runner: Death cure care, conform planului, se va lansa pe 17 februarie 2017, în caz că Labirintul: Încercările focului nu va fi un eșec la box office, ceea ce e puțin probabil având în vedere că e cu o clasă peste Labirintul: Evadarea. Dacă tot  Wes Ball va regiza și această ultimă parte din trilogie, a promis că nu va fi împărțită în 2 părți cum s-a întâmplat cu: Twilight saga: Breaking dawn, Hunger Games: Mockingjay, Harry Potter: Deathly hallows și cum se întâmplă cu ultimul din seria Divergent: Allegiant.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise