0

După ce săptămâna trecută s-a lansat partea a doua din Animale fantasticesăptămâna aceasta se lansează în cinematografe continuarea seriei Creed, aceasta fiind o altă poveste care se trage dintr-o serie originală de succes. Spre deosebire de povestea cu vrăjitori, fanii se pot duce să vadă Creed II fără să fi văzut în prealabil prima parte sau chiar seria Rocky. Asta nu pentru că filmele nu au treabă unul cu altul (că de-aia e serie, evenimentele se leagă), ci pentru că scenaristul a avut ideea isteață de a include multe detalii despre vechea rivalitate dintre Creed și Drago sau Rocky și Drago. Dacă nu ar fi fost explicate acele amănunte, povestea ar fi părut mai superficială, iar cinefilul care n-are habar de Rocky n-ar fi înțeles mai nimic.

Filmul nu-și lasă mult fanii să aștepte și le oferă secvențe de luptă încă de la început. Creed (Michael B. Jordan) îi împarte pumni cu nemiluita adversarului său și dovedește că nu doar numele e de el. După meci, el și iubita sa Bianca (jucată superb de Tessa Thompson), le aduc aminte nostalgicilor de Rocky (Sylvester Stallone) și Adrian, un alt cuplu cărora fanii i-au făcut galerie în primele filme din seria Rocky. La fel ca antrenorul său, pe care-l vede ca pe un unchi, Adonis Creed își supune relația stresului care vine la pachet cu o carieră în sport (mai ales când sportivul devine campion). Încercările prin care trec Adonis și Bianca le reflectă pe cele prin care au trecut și predecesorii lor, trasând astfel încă o paralelă între cursul vieții lui Adonis și cel al lui Rocky.

Povestea are un aer optimist doar la început, până când înspăimântătorii Drago (tată și fiu), se duc în SUA și-l provoacă pe Creed la un duel adevărat, apelând la aceleași tactici meschine prin care a fost momit și Rocky în zilele sale de glorie. Jucați de Dolph Lundgren și Florian Munteanu (sportivul român crescut în Germania), cei doi Drago le dau coșmaruri fanilor, lui Rocky, lui Creed, Biancăi și probabil întregii populații americane. Nu că românul nostru ar avea vreun talent actoricesc extraordinar, dar scenele sale sunt excelente, 80% dintre ele fiind în ringul de box sau la antrenamente. Surpriza plăcută pentru mine a fost că, spre final, m-am trezit că țin puțin cu Viktor Drago, băiatul crescut în ură și sărăcie de un tată orbit de supărare și furie la adresa lumii.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Țin minte cât de mult l-am urât pe Ivan Drago în Rocky IV și chiar mi-a plăcut că povestea asta nu m-a făcut să-l urăsc și pe fiu, ci mai degrabă să-i țin partea și să-l compătimesc. L-am compătimit și pe Creed cât am putut de mult, mai ales în momentele kamikaze din film. Michael B. Jordan strălucește iar. Lupta dintre cei doi fii ai unor pugiliști de renume, care poartă pe umeri păcatele taților și regretele unor familii destrămate, te ține cu ochii lipiți de ecran. Chiar și când sare sânge peste tot, chiar și cu mâna la ochi, tot privești printre degete. Scenele din ring sunt grozave și te poartă în mijlocul evenimentelor, dar și mai frumoase mi s-au părut și scenele cu antrenamentele. La fel ca Rocky, Creed trebuie să se antreneze în moduri mai puțin obișnuite ca să-i poată face față mașinii de dat pumni, adică Viktor Drago. Sejurul în deșert e demn de reclamele la Nike, nu altceva.

Urmând rețeta filmelor care l-au transformat pe Stallone în legendă, Creed II își bucură fanii cu scene de luptă palpitante, actori de calibru și o coloană sonoră hipnotizantă, care eclipsează scenariul pe alocuri previzibil. Cu toate acestea, mesajul filmului te motivează. Te motivează să ai puterea de a te ridica deși ai fost pus la pământ de mai multe ori, de a fi loial familiei și vocației care-ți aduce fericire, de a te recunoaște învins atunci când trebuie. În povestea asta știi la ce să te aștepți, dar asta nu te împiedică să te bucuri de reușitele personajului cu care ajungi să ții. Dacă nu cumva țineai cu el din prima parte. Creed II este adus la noi de Forum Film România, urmând să apară în cinematografe începând cu data de 23 noiembrie. Nu ratați aventurile lui Adonis Creed!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata