“The Angry Birds Movie”, joaca s-a terminat

0

The Angry Birds Movie este o animație 3D, care are la bază jocurile cu același nume. Regia este semnată de Clay Kaytis și Fergal Reilly (reprezentând debutul lor regizoral), iar scenariul este scris de Jon Vitti.

Din distribuție fac parte – Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Bill Hader și Peter Dinklage.

“The Angry Birds Movie”

Suntem păsări, suntem descendenți din dinozauri! Nu ar trebui să fim drăguți! (Red)

După cum am spus deja, animația se inspiră din jocurile “Angry Birds”, produse de compania de jocuri finlandeză Rovio Entertainment. Lansat pentru prima dată în decembrie 2009, până în octombrie 2010, au fost descărcate peste 12 milioane de copii ale jocului. De atunci, “Angry Birds” a continuat să crească în popularitate, fiind foarte apreciat de public.

Trebuie să recunosc că nu sunt o fană a jocurilor video sau a celor pe telefon sau tabletă și nu prea știam la ce să mă aștept când m-am dus să vizionez “The Angry Birds Movie”. Însă pot spune că animația nu m-a dezamăgit deoarece este amuzantă și potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

“The Angry Birds Movie”

Acțiunea din “The Angry Birds Movie” se desfășoară pe o insulă tropicală a păsărilor, unde viața este liniștită, iar toți locuitorii sunt fericiți. Nu chiar toți, mai exact, aproape toți, cu excepția câtorva păsări considerate furioase, fiind privite cu suspiciune de restul locuitorilor insulei. Mai întâi, să vedem care sunt aceste păsări furioase.

Prima este Red, care are o poveste tristă. Nu și-a cunoscut niciodată familia și, de mic, a fost respins de ceilalți din jur. El devine un adult problematic, fără prieteni și care preferă să stea singur în casa sa izolată de pe plajă.

Red

A doua este Chuck, care intră mereu în bucluc. El are un talent special, mai exact – este foarte rapid.

Chuck

A treia este Bomb, care, din punctul meu de vedere, intră în categoria păsărilor furioase fără voia sa. El poate să explodeze foarte ușor și nu se poate controla.

Bomb

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

A patra și, în același timp, ultima pasăre furioasă este Terence, care poate impune teamă doar cu simpla prezență.

Terence

Așadar, acestea sunt cele patru păsări furioase, care sunt trimise de judecător la o terapie de anti-agresivitate, pentru a înlocui starea de furie cu una de calm și liniște. Însă lucrurile se complică repede atunci când pe insulă își face apariția o corabie plină cu porcușori verzi. Ei sunt primiți cu căldură de păsări, singurul care îi privește cu reticență este Red și îi convinge pe Chuck și Bomb să descopere ce pun la cale porcii.

“The Angry Birds Movie”

Scenariul este bine construit, coerent, conține scene amuzante și personaje spumoase. Regia aparține lui Clay Katis și Fergal Reilly și, din punctul meu de vedere, s-au descurcat excelent, mai ales că se află la debutul lor regizoral. Personajele sunt colorate, vioaie, pline de energie și fermecătoare. Preferatul meu este, cu siguranță, Terence, care, în spatele dimensiunii sale, ascunde o sensibilitate aparte, iar replicile sale sunt savuroase.

În ceea ce privește distribuția, “The Angry Birds Movie” poate fi vizionat dublat sau cu subtitrare. Eu am urmărit versiunea cu subtitrare și pot spune că este reușită. O parte din actorii din varianta originală sunt – Jason Sudeikis (Red), Danny McBride (Bomb), Josh Gad (Chuck), Peter Dinklage (Mighty Eagle) şi Maya Rudolph (Matilda). Pentru cei care doresc să vizioneze versiunea dublată, o parte din actorii români sunt – Ioan Ionescu Andrei (Red), Marius Chivu (Bomb), Viorel Ionescu (Chuck), Gabi Costin (Leonard), Șerban Pavlu (Marele Vultur), Mihaela Tatu (Matilda) și Valentin Teodosiu (Jude Ciocănescu).

“The Angry Birds Movie”

În concluzie, “The Angry Birds Movie” este o animație reușită cu peisaje colorate, personaje pline de energie și amuzante, scene comice și bine realizate. Povestea este captivantă și reușește să îmbine cu succes momentele comice cu cele de acțiune.

“The Angry Birds Movie” aterizează la cinema din 13 mai 2016 în 3D, fiind distribuit de InterComFilm.

Trailer cu subtitrare

Trailer dublat

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata