0

Amsterdam este un film scris, regizat și produs de David O. Russell.

Din distribuție fac parte: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek și Robert De Niro.

***

Am văzut Amsterdam la Cinema City, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la RanCommunication. Amsterdam aduce pe marile ecrane o crimă misterioasă, o poveste de dragoste interzisă și o tentativă de lovitură de stat fascistă, în New York-ul anilor 1930. Filmul creează o poveste fictivă în jurul unui eveniment real, the Wall Street Putsch, care a produs o furtună politică. Russell înfățișează cu o notă artistică o Americă care se frământă prin opresiunea rasială și diviziunile de clasă.

Bale joacă rolul lui Burt Berendsen, un veteran din Primul Război Mondial și medic care își tratează camarazii răniți. Burt are un ochi de sticlă, poartă o orteză pentru spate și își acoperă cicatricile. Cabinetul său din oraș îi ajută pe cei desfigurați îngrozitor și care trec prin dureri fizice puternice.

Burt, Harold și Valerie

John David Washington joacă rolul lui Harold Woodsman, un avocat, cel mai bun prieten al lui Burt și un veteran rănit. Un flashback din primul act dezvăluie că Burt a preluat o companie de soldați de culoare în timpul războiului. Burt s-a înrolat pentru a-și impresiona soția, Beatrice Vandenheuvel (Andrea Riseborough), și părinții ei snobi din Park Avenue. Burt și Harold au fost tratați de o asistentă nonconformistă în Franța, Valerie (Margot Robbie), care a păstrat schijele și gloanțele din corpurile pacienților ei pentru a face artă. Ea și Harold s-au îndrăgostit nebunește. Toți trei și-au petrecut primii ani de după război în Amsterdamul modern.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Un deceniu mai târziu, în New York City, Burt și Harold sunt contactați de Elizabeth Meekins (Taylor Swift). Fiica recentului decedat Bill Meekins (Ed Begley Jr.), îndrăgitul lor general, crede că tatăl ei a fost asasinat. Ancheta lui Burt și Harold îi leagă foarte repede de o altă crimă. Un indiciu duce la Valerie, care l-a abandonat în mod misterios pe Harold la Amsterdam cu mulți ani în urmă, precum și la rudele ei bogate (Rami Malek, Anya Taylor-Joy). O conspirație sinistră se produce cu persoane puternice; care doresc sprijinul unui erou de război venerat (Robert De Niro).

Scenariul este foarte complex. Russell (Silver Linings Playbook, American Hustle) are o afinitate pentru personajele excentrice și le dă timp să strălucească. El preferă spectacolele individuale în detrimentul narațiunii sale. Burt, Harold și Valerie formează un grup ciudat. Manierismele și comportamentul lor sunt explorate până la capăt.

Opera de artă a lui Valerie, deși fascinantă, cred că ocupă o perioadă exagerată de timp. Picturile ei, fotografiile și ceainicele ei sunt în centrul atenției. De asemenea, iese în evidență romantismul dintre Harold și Valerie. Washington și Robbie au o chimie grozavă pe ecran. Ar fi fost frumos să-i văd în momente mai liniștite. Au o tandrețe nerostită și fascinantă.

Amsterdam oglindește actualul discurs politic aprins. Filmul arată cum elitele cu bani folosesc subterfugiile pentru a pune clasa muncitoare una împotriva celeilalte.

Distribuit de CineForum, Amsterdam a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata